شفاء السقام فی زیاره خیر الانام

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] شفاء السقام فی زیارة خیر الانام (کتاب). شِفاءُ السَّقام فی زیارَةِ خَیرِ الأنام (شفای بیماری ها در زیارت بهترین انسان ها) کتابی در یک جلد به زبان عربی تالیف تقی الدین سُبکی عالم شافعی مذهب در قرن هشتم قمری. موضوع کتاب، رد بر ابن تیمیه درباره تحریم زیارت رسول اکرم (ص) است که با ادله نقلی و عقلی به اثبات دعوی خود پرداخته است. شفاء السقام در ده باب تدوین شده است.
علی بن عبدالکافی معروف به قاضی تقی الدین سُبکی در سال ۶۸۳ق در سُبک، از توابع شهرستان منوفِ مصر در کنار رود نیل زاده شد. بعد از تحصیلات مقدماتی نزد پدر خویش، برای علم­ آموزی سفر های متعددی کرد و استادان فراوانی دید و از دمیاتی معروف حدیث آموخت و تصوف را از ابن عطاء الله صوفی أخذ کرد.

[ویکی نور] شفاء السقام فی زیاره خیر الانام (صلی الله علیه و آله). " شفاء السقام فی زیارت خیر الأنام"، تألیف تقی الدین سبکی، علی بن عبدالکافی بن علی ابوالحسن الانصاری الخزرجی المصری است. وی شافعی مذهب می باشد و این کتاب را در قرن هشتم هجری در یک جلد به رشته تحریر در آورده است. موضوع کتاب رد بر ابن تیمیه درباره تحریم زیارت رسول اکرم(ص) می باشد که با ادله عقلی و نقلی به اثبات دعوی خود پرداخته است.
ابواب مهمی که در این کتاب به آن اشاره شده است، توسل، زندگی انبیا، شفاعت و دیگر مسائل می باشد.
ابن عبدالهادی صاحب کتاب صارم المنکی، بر کتاب شفاء السقام، ردیه ای نوشته است، مبنی بر این که نسبت دادن امام سبکی به ابن تیمیه در منع زیارت پیامبر(ص) صحیح نمی باشد و او اصل زیارت را منع ننموده، بلکه قائل به استحباب زیارت پیغمبر است.
این کتاب ابتدا با مولف شناسی درباره مولف و ذکر اساتید و شاگردان و تألیفات مهم وی شروع شده و آن چه را که محقق در این کتاب به عمل رسانده، متذکر شده است که در حدود 59 صفحه می شود. در ادامه شاهد ابواب مختلف کتاب که ده باب می شود، می باشیم:
1- محتوی احادیث وارده در زیارت می باشد که بر پانزده حدیث عنوان اشاره شده و تمام این احادیث مربوط به زیارت نبی(ص) بعد از وفات بالعموم یا بالاطلاق می باشد. در هر حدیثی از مصادر و سند و ضبط نص حدیث و توثیق رجال آن بحث شده است.

[ویکی شیعه] شفاء السقام فی زیاره خیر الانام (کتاب). شِفاءُ السَّقام فی زیارَةِ خَیرِ الأنام (شفای بیماری ها در زیارت بهترین انسان ها) کتابی در یک جلد به زبان عربی تالیف تقی الدین سُبکی عالم شافعی مذهب در قرن هشتم قمری. موضوع کتاب، ردّ بر ابن تیمیه درباره تحریم زیارت رسول اکرم (ص) است که با ادله نقلی و عقلی به اثبات دعوی خود پرداخته است. شفاء السقام در ده باب تدوین شده است.
علی بن عبدالکافی معروف به قاضی تقی الدین سُبکی در سال ۶۸۳ق در سُبک، از توابع شهرستان منوفِ مصر در کنار رود نیل زاده شد. بعد از تحصیلات مقدماتی نزد پدر خویش، برای علم­ آموزی سفر های متعددی کرد و استادان فراوانی دید و از دمیاتی معروف حدیث آموخت و تصوف را از ابن عطاء الله صوفی أخذ کرد.
در سال ۷۳۹ق قاضی شام گردید و تا آخر عمر در این سمت باقی ماند و در این زمان به تدریس پرداخت و بعد از مزّی، رئیس مدرسه دارالحدیث اشرفیه شام گردید و در همین زمان به نگارش آثار متعددی پرداخت. ایشان در نقد افکار ابن تیمیه آثار متعددی نوشت. کتاب «الدرة المضیئة» یکی دیگر از آثار سبکی در نقد افکار ابن تیمیه است.

پیشنهاد کاربران

بپرس