شهرستان دیر

دانشنامه عمومی

شهرستان دَیِّر یکی از شهرستان های استان بوشهر در جنوب ایران و در ساحل خلیج فارس قرار دارد. مرکز این شهرستان بندر دیر است.
شهرستان دیر از شمال به شهرستان دشتی و از طرف مشرق به شهرستان های گنگان و جم و از ناحیه جنوب و غرب به آب های خلیج فارس منتهی می گردد.
طول نوار مرزی - دریایی شهرستان دیر ۹۵ کیلومتر است که از خور بردستان ( حد فاصل آن با شهرستان کنگان ) شروع می شود و تا خور زیارت ( حد فاصل آن با شهرستان دشتی ) ادامه دارد.
این شهرستان از سه بخش: مرکزی، بخش آبدان و بخش بردخون تشکیل شده است. دارای ۵ شهر شامل بندر دیر، بردستان، آبدان، دوراهک و بردخون و همچنین تعداد ۵ دهستان است که دهستان حومه در بخش مرکزی، آبدان و سرمستان در بخش آبدان؛ و بردخون و آبکش در بخش بردخون قرار دارند. تعداد ۷ دهیاری نیز در روستاهای: اُلی شمالی، اُلی جنوبی، لمبدان پایینی، لمبدان بالایی، لمبدان حاجی آباد، دوراهک و سرمستان در بخش مرکزی و در روستاهای: آبکش، شهنیا، بردخون کهنه، سجادیه و مغدان در بخش بردخون دایر و فعالند.
• جاده ارتباطی کشوری بوشهر - بندر عباس که در شمال شرق شهرستان از تنها شهر آبدان می گذرد.
• جاده ارتباطی مرکز شهرستان دیّر به جاده ارتباطی بوشهر _ بندرعباس که آسفالته می باشد ۱۵ کیلومتر.
• جاده ارتباطی مرزی ساحلی که از مرکز شهرستان تا بوشهر ادامه دارد و از شهر بردخون می گذرد به طول ۲۰۰ کیلومتر.
• جاده ارتباطی بخش بردخون که از روستای شهنیاء جاده مرزی را به جاده اصلی بوشهر _ بندرعباس که آسفالته می باشد متصل می کند ۲۰ کیلومتر.
• جاده ارتباطی روستاهای میانی که از شهر بردستان تا آبدان امتداد دارد و آسفالته می باشد این جاده ۳۶ کیلومتر طول دارد.
شهرستان دیر شامل ۳ بخش، ۶ دهستان و ۵ شهر به شرح زیر است:
براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت شهرستان دیر برابر با ۶۰٬۶۱۲ نفر بوده است. [ ۲]
گسلها، شکستگیهای دامنه کوه ها و وجود صدف های دریایی در شیارها حکایت از پایین رفتن سطح آب دریا، حرکات زمین و مدفون شدن مواد آلی با گل های آهکی در ته دریا می باشد.
جنس خاک منطقه قلیایی است و به همین علت گیاهان نمی توانند مواد مورد نیاز خود را جذب نمایند. کمی رطوبت زمین، حرارت زیاد هوا و کمبود مواد آلی نیز مزید بر علت شده است. وجود توده های نمکی سبب شور شدن آب های روان گردیده است. ناهمواریهای این منطقه جزء نواحی پست زاگرس جنوبی اند که ارتفاع آن ها نسبت به زاگرس بلند، کمتر و قوس و چین ها نیز بسیار ملایم و به تدریج به طاقدیس و ناودیس ها ختم می شود.
عکس شهرستان دیرعکس شهرستان دیرعکس شهرستان دیرعکس شهرستان دیرعکس شهرستان دیرعکس شهرستان دیر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس