شهرستان لامرد

دانشنامه عمومی

شهرستان لامِرد یکی از شهرستان های استان فارس ایران است. مرکز این شهرستان، شهر لامرد است.
جمعیت این شهرستان بر طبق سرشماری سال ۱۳۹۵، برابر با ۹۱٬۷۸۲ تن بوده است. [ ۱]
شهرستان لامرد با ۵۶۸۳/۴ کیلومتر مربع مساحت در طول جغرافیایی ۵۲ ۵۴ و عرض جغرافیایی ۲۷ ۲۸ در جنوبی ترین نقطه استان فارس واقع شده است. فاصلهٔ شهرستان لامرد تا خلیج فارس، تقریباً ۷۴ کیلومتر است. لامرد به طور دقیق در ۴۰۵ کیلومتری شیراز و ۴۰ کیلومتری مُهر قرار دارد و ۴٫۶٪ از مساحت کل استان را به خود اختصاص داده است. با اختلاف ارتفاع ۴۵۰ تا ۵۰۰ متر از سطح دریا و متوسط بارندگی سالیانه حدود ۲۵۰ میلی متر با ویژگی سیل آسا در مدت کوتاهی از سال ( سه ماه سال ) و تبخیر سالیانه ۴۰۰۰ میلی متر دارای آب و هوایی گرم و خشک می باشد، در این منطقه حداکثر گرما در فصل تابستان ۵۵ درجه سانتیگراد بالای صفر و سردترین زمان آن صفر درجه سانتیگراد می باشد.
• خلیل ذکاوت ( شاعر )
شهرستان لامرد از شمال و شمال شرقی به خنج ، گراش، اوز و لار]] و از جنوب شرقی شهرستان پارسیان ( گاوبندی ) و شهرستان بندر لنگه، و از سمت مشرق به شهرستان بستک و از طرف مغرب به عسلویه ، کنگان ، فراشبند ، فیروزآباد محدود می گردد.
شهرستان لامرد از جمله هموارترین مناطق استان فارس است، شهرستان لامرد، از چند رشته کوه موازی که جهت آن ها از شمال غربی به سوی جنوب شرقی است تشکیل یافته و دشت های هموار و نسبتاً پهناوری چون «اشکنان»، «دشت مرکزی» که در میان رشته کوه های مذکور جای دارند نواحی هموار و مسکونی آن را تشکیل می دهند.
رشته کوه سادول، واقع در جنوب، آن را از شهرستان «بندر پارسیان» جدا می کند و کوه های «تخته سروه دیوانی»، «تنگ خور و هوا» آن را از شهرستان «لارستان» جدا می سازد و کوه های «ماده» و «هفتچین» مرز میان این شهرستان و شهرستان کنگان را تشکیل می دهند. کوه لنگه آسیایی با ارتفاع ۱۶۹۴ متر بلندترین کوه این شهرستان است و کوه های «تنگ خور» ( ۱۴۶۳ متر ) و «علامرودشت» ( ۱۴۳۰ متر ) نیز از دیگر کوه های بلند شهرستان لامرد به شمار می آیند و رودخانه های «بیرمی»، «مهران» و «گاوبندی» که خشکرودهایی بیش نیستند، رودهای این شهرستان را تشکیل می دهند. آب و هوای شهرستان لامرد بسیار گرم و خشک است. وجود یک رشته کوه بلند، شهرستان لامرد را به دو بخش و قسمت مجزا یکی دشت مرکزی ( شامل بخش مرکزی و بخش اشکنان ) و دیگری دشت علامرودشت ( شامل بخش چاه ورز، بخش خیرگو و بخش علامرودشت ) تقسیم نموده است.
عکس شهرستان لامردعکس شهرستان لامردعکس شهرستان لامرد
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس