شهرستان چابهار

دانشنامه عمومی

شهرستان چابهار ( به بلوچی: چَهبار، چاهبار، چاه بار ) یکی از شهرستان های استان سیستان و بلوچستان است. مرکز این شهرستان، شهر چابهار است.
براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت شهرستان چابهار برابر با ۲۸۳٬۲۰۴ نفر بوده است. [ ۵]
شهرستان چابهار دارای ۳ بخش، ۵ دهستان و ۲ شهر به شرح زیر است:
شهرستان چابهار در جنوب استان سیستان و بلوچستان است و از جنوب با دریای عمان از شمال با شهرستان قصرقند از غرب با شهرستان کنارک و از شرق با شهرستان دشتیاری همسایه است. تا سال ۱۳۹۸ چابهار با کشور پاکستان مرز مشترک داشت که در تاریخ ۲۳ آذر ۱۳۹۸ با جدا شدن شهرستان دشتیاری، هم اکنون چابهار با پاکستان مرز مشترک ندارد. [ ۶]
سرچشمه رودخانه های منتهی به شهرستان چابهار تماماً بخشی از حوزه آبریز بزرگ دریای عمان را تشکیل می دهند. آن بخش از این حوزه آبریز که در این شهرستان واقع شده است را حوزه آبریز رودخانه های سرباز، کاجو، کهیر و راپیچ تشکیل می دهد که از ارتفاعات مکران سرچشمه می گیرند و از شمال به جنوب جریان دارند و در انتها به دریا می ریزند. از نظر هیدروژنولوژیکی محدوده شهرستان چابهار را هفت محدوده مطالعاتی تشکیل می دهد. در این شهرستان، در حال حاضر تقریباً تمام بهره برداری از منابع زیرزمینی صورت می گیرد ولی این منابع شدیداً وابسته به جریان های سطحی اند و به همین دلیل منابع حساس و آسیب پذیری هستند.
آب این شهرستان از طریق ۱۰۴۲ حلقه چاه و ۱۳ رشته قنات با میزان آبدهی ۵٫۹۵ میلیون متر مکعب و رودخانه های سرباز با میزان آبدهی متوسط سالانه ۵۰۰ میلیون متر مکعب تأمین می شود.
شهرستان چابهار دارای اقلیم بیابانی گرم و مرطوب می باشد. میانگین بارش سالانه در این شهرستان ۱۱۰٫۳ میلی متر و متوسط دمای آن ۲۶٫۴ درجه سانتیگراد است.
مردم چابهار بلوچ و اهل مذاهب تسنن هستند. [ ۲] و به زبان بلوچی و گویش مکرانی سخن می گویند. لهجه مکرانی بیشتر در مرکز و جنوب بلوچستان و همچنین در بندر جاسک رواج دارد.
• مسجد جامع تیس
• قلعه پرتغالی ها ( چابهار )
کوه های مریخی چابهار
جنگل های حرا
• گل فشان
در سال زراعی ۸۳–۱۳۸۲ سطح زیر کشت محصولات زراعی و باغی شهرستان چابهار بالغ بر۹۹۸۷ هکتار است که ۲٫۶ درصد از سطح کشت زیر کشت استان را تشکیل می دهد. از این مقدار ۴۶ درصد به کشت باغات و۵۴ درصد به زراعت های سالانه اختصاص دارد. محصولات عمده زراعی شهرستان سبزیجات، محصولات جالیزی و نباتات علوفه ای می باشد. طی همان سال، ۲ واحد صنعتی پرورش و نگهداری دام و طیور در سطح شهرستان فعال بوده است. همچنین میزان تولید شیر، گوشت قرمز، گوشت مرغ و عسل به ترتیب ۶، ۷٫۵، ۳ و هزار تن بوده است.
عکس شهرستان چابهارعکس شهرستان چابهارعکس شهرستان چابهارعکس شهرستان چابهار
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس