شهمیرزاد

/SahmirzAd/

لغت نامه دهخدا

شهمیرزاد. [ ش َ ] ( اِخ ) قصبه ای است از بخش سنگسر. در تابستان 8000 و در زمستان 3000 تا 4000 تن سکنه دراد. ( از فرهنگ فارسی معین ).

فرهنگ فارسی

قصبه ایست از بخش سنگسر شهرستان سمنان واقع در ۶ کیلومتری شمال سنگسر در دامنه ارتفاعات خیال البرز در منطقه خوش آب و هوا و سردسیر.باغهای میوه و قلمستان قصبه را احاطه کرده .سکنه آن در تابستان ۸٠٠٠ تن و در زمستان ۳٠٠٠ تا ۴٠٠٠ تن است .هوای تابستان آن معتدل و فرح بخش است .

دانشنامه عمومی

شَهمیرزاد[ ۱] ( به گویش شهمیرزادی: شامرزا ) [ ۲] شهری در شمال استان سمنان است. این شهر از نظر گردشگری، تاریخی و کشاورزی دارای اهمیت می باشد. ارتفاع مرکز شهمیرزاد از سطح دریا ۱۹۳۵ متر می باشد. [ ۳] این شهر از طبیعتی زیبا و پوشش گیاهی سرسبز تشکیل شده است و میانگین دمای سالیانه آن ۱۱ درجه سانتیگراد است که بین ۱۶ درجه زیر صفر سردترین و ۳۴ درجه بالای صفر در گرمترین ماه سال متغیر است. سرسبزی، وجود باغات و چشمه سارهای متعدد و آب و هوای مطبوع این شهر و واقع شدن در استان کویری سمنان، باعث شده است این شهر به بهشت کویر شهرت پیدا کند. [ ۴]
شهر شهمیرزاد از سال ۱۳۳۱ شمسی دارای شهرداری است ( سال شهر شدن: ۱۳۰۶ ) و در تقسیمات استانی سال ۱۳۸۶ به مرکز بخش ارتقاء یافت. شهمیرزاد در سال های قبل از ۱۳۴۰ شمسی بخشی از شهرستان قائمشهر بود ولی در تقسیمات استانی انجام شده در سال ۱۳۴۰ شمسی و پس از جدا شدن شهرستان سوادکوه از شهرستان قائم شهر؛ از استان مازندران جدا شد و به «فرمانداری کل سمنان» منضم گردید. سمنان در آن زمان استان نبود و به عنوان فرمانداری کل که از استان دوم منفک شده بود، شناخته می شد و در سال ۱۳۵۵ شمسی به استان تبدیل شد. استان مازندران در فاصله سال های ۱۳۱۶ تا ۱۳۳۹ شامل استان های کنونی سمنان و گلستان و مازندران به انضمام شهرستان های کاشان و قم و تهران بود[ ۵] [ ۶] در سال ۱۳۴۰ طبق تصویب نامه هیئت وزیران سمنان و دامغان و شاهرود و بسطام و سنگسر ( مهدی شهر ) سرخه و شهمیرزاد و نقاط تابعه آنها از مرزهای مازندران مجزا و از نظر تقسیمات کشوری به نام فرمانداری کل سمنان نامگذاری شد و مرکزیت آن در شهر سمنان تعیین و مستقر گردید. در سال ۱۳۵۵ طبق تصمیم دولت وقت، فرمانداری کل سمنان به استان سمنان تبدیل شد. [ ۶] [ ۷]
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۱۱٬۱۹۱ نفر ( ۳٬۷۸۹ خانوار ) بوده است. [ ۸] جمعیت بخش شهمیرزاد ۲۲٬۱۸۶ نفر می باشد. البته شایان ذکر است که به دلیل ییلاقی بودن منطقه جمعیت آن در فصل سرد و گرم متغیر است. به طوری که در فصل های بهار و تابستان جمعیت شهمیرزاد افزایش چشمگیری می یابد.
• دهستان پشتکوه
• دهستان چاشم
این دهستان در بخش شهمیرزاد جای دارد. بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت این دهستان ۱٬۸۲۵ نفر ( ۵۶۱ خانوار ) بوده است.
عکس شهمیرزادعکس شهمیرزادعکس شهمیرزادعکس شهمیرزادعکس شهمیرزادعکس شهمیرزاد
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس