شیرکوه

لغت نامه دهخدا

شیرکوه. ( اِخ ) دهی است از بخش رودبار شهرستان رشت. سکنه آن 812 تن. آب آن از چشمه های محلی. حمام و سه باب دکان دارد و روی ارتفاعات ( 4هزارگزی ) آن آثار دو قلعه خرابه قدیمی به نام کول و چهل گزچال دیده می شود. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 2 ). || نام کوهی میان رودبار و رشت. ( یادداشت مؤلف ).

شیرکوه. ( اِخ ) قله مهم کوههای غربی یزد. به ارتفاع 3660 گز. ( از جغرافیای طبیعی کیهان ). نام کوهی به یزد. ( یادداشت مؤلف ). کوهی است در جنوب غربی یزد که قله آن 4075 گز ارتفاع دارد. وجود همین کوه سبب شده است که در کنار دشتی سوزان و بی آب و علف ، یزد و اطراف آن آب و هوایی بسیار خنک و مطبوع داشته باشد. ( از فرهنگ فارسی معین ).

شیرکوه. ( اِخ ) مکنی به ابوحارث و ملقب به ملک المجاهدین یا ملک منصوربن شاذی بن مردان عم صلاح الدین ایوبی حکمران حمص ( از 581 هَ. ق. ). ( یادداشت مؤلف ).

واژه نامه بختیاریکا

از کوه های معروف بختیاری

دانشنامه عمومی

شیرکوه (قزوین). شیرکوه ( قزوین ) ، روستایی از توابع بخش رودبارالموت شهرستان قزوین در استان قزوین ایران است. زبان مردم شیرکوه، مانند بسیاری دیگر از روستاهای الموت تاتی است. [ ۱]
این روستا در دهستان الموت بالا قرار دارد و بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۳ نفر ( ۱۳خانوار ) بوده است.
عکس شیرکوه (قزوین)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کوهستانی در استان یزد با وسعت ۳هزار کیلومتر مربع. این ارتفاعات از ۵۵کیلومتری غرب شهر یزد شروع می شود و تا ۷۳کیلومتری جنوب شرقی یزد با طول ۷۵ کیلومتر، ادامه می یابد. پهنای کوهستان مزبور در غرب یزد حدود ۱۰ کیلومتر و در جنوب یزد حدود ۴۰ کیلومتر است. این کوهستان قلل متعددی دارد که ارتفاع مرتفع ترین آن ۴,۰۵۵ متر است. کوهستان مزبور در زمستان از برف و یخ پوشیده می شود و آب رودخانه های فصلی متعددی را، چون رود پایین دراز، تأمین می کند. شهرها و روستاهایی که در این کوه جای دارند عبارت اند از تفت، خضرآباد، ندوشن، نیر، بنادکوک دیزه، توده، طرزجان، بنادک سادات، فراشاه، نصرآباد، علی آباد، و دهشیر. اداره کل تربیت بدنی استان یزد پناهگاهی را در ۳,۵۰۰کیلومتری قله احداث کرده است.

پیشنهاد کاربران

شیر کوه از دوقسمت شیر بعلاوه کوه درست شده است در نگاه اول به معنای کوه شیر ( حیوان درنده ) است که این اسم با حقیقت جور در نماید چون اصولا شیردر کوه زندگی نمی کند بلکه در بیشه ها و علف زارهای هموار می زیید
...
[مشاهده متن کامل]

پس با این توصیف ( شیر ) یک عارضه طبیعی است ( وبه لایه های سنگی یا شن و ماسه گفته می شود که به صورت موازی روی هم قرار گرفته اند ) و دارای خاصیت نگهداری اب در خود هستند
در ایران اسامی شیر کوه فراوان است که با تلفظ دیگر می تواند ( شیل کوه ) باشند .

کوه بزرگ

بپرس