طالقانی

/tAleqAni/

لغت نامه دهخدا

طالقانی. [ ل َ / ل ِ ] ( ص نسبی ، اِ ) منسوب به طالقان ، نوعی جامه ابریشمی است که آن را اللبود الطالقانیة نامند و در طالقان خراسان ساخته میشود. ( یعقوبی ص 65 ج 2 ). ابریشم مزبور از نوع ابریشم چین نیست بلکه از ابریشم مغرب است و ارزش آن از ابریشم چین کمتر و برابر با ابریشم مغرب باشد. ( لطایف ثعالبی صص 128 - 127 ) معهذاشهرت آن در حدود مغرب بیشتر است. ( دزی ج 2 ص 19 ).

طالقانی. [ ل َ/ ل ِ ] ( ص نسبی ) منسوب بهر یک از دو طالقان ، طالقان بین قزوین و ابهر و طالقان بین بلخ و مروالرود، معروف به طالقان خراسان. و رجوع به انساب سمعانی شود.

طالقانی. [ ل َ / ل ِ ] ( اِخ ) از خاندانهای قدیم ایرانی در نجف اند و جد ایشان سید حسن معروف به میرحکیم پسر سیدعبدالحسین است که از شاگردان مجلسی در اصفهان و ابن الوندی در کاظمین بوده است. و شیخ علی حزین ( متوفی 1183 ) و آقا احمد کرمانشاهی بر او تلمذ نموده اند. ایشان احوال وی درتاریخ حزین یاد کرده و دومین او را در «مرآت الاحوال » آورده است. از فرزندان این مرد دانشمندانی در قرن سیزدهم در نجف سکونت داشته اند مانند سید احمدبن الحسین بن الحسن میرحکیم که ترجمه احوالش در کرام البررة( ص 84 ) آمده است و سید باقربن رضابن احمدبن حسین بن حسن میرحکیم که ترجمه اش در همان کتاب ( ص 180 ) آمده است و سید جعفربن علی بن حسین بن حسن میرحکیم نیز در همان کتاب ( ص 265 ) و سید جوادبن محمدبن علی بن حسن میرحکیم در همان کتاب ( ص 289 ) و سید حسن بن محمدبن علی بن حسن میرحکیم که در همان کتاب ( ص 352 ) یاد شده است.

طالقانی. [ ل َ / ل ِ ] ( اِخ ) ابواسحاق بن اسماعیل طالقانی . وی در بغداد ساکن بود و از سفین بن عیینة وجریربن عبدالحمید و غیره روایت کرده و ابویعلی موصلی و ابوالقاسم بغوی از او روایت دارند. ابوحاتم بن حبان گوید وی از ثقات و پرهیزگاران مردم عراق است بعضی از کسان بر او حسد بردند از این رو سوگند یاد کرد که تا هنگام مرگ روایت حدیث نکند. و او به سال 225 قسم یاد کرد و در پایان همان سال درگذشت و محدثی بسیارمستقیم حدیث بود. ( از انساب سمعانی برگ 363 «ب » ).

طالقانی. [ ل َ/ ل ِ ] ( اِخ ) ابوبکر سعیدبن یعقوب طالقانی . از ابن مبارک و حمادبن زید و هیثم بن بشیر و نصربن شمیل و وکیعبن جراح و ابوتمیله یحیی بن واضح و ابوبکربن عیاش روایت کند و اسحاق بن ابراهیم قاضی و ابوزرعه رازی و ابوبکر اثرم و عباس دوری و حرب بن ابواسامة از وی روایت دارند. و ابوزرعة گویدسعید مردی ثقه بود. و اثرم گوید او را نزد احمدبن حنبل دیدم که درباره حدیث گفتگو میکرد. وی به سال 244 هَ. ق. درگذشت. ( از انساب سمعانی برگ 363 «ب » ).بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

ابو محمد بن محمود ابن خداش دانشمند و محدث ( ف. ۲۵٠ ه.ق . ). وی در بغداد سکونت داشت و از یزید بن هارون و عبدالله بن مبارک و فضل بن عیاض و ابن عینیه و نصر بن شمیل و وکیع بن جراح استماع حدیث کرد و گروهی از اوسماع دارند. وی در سن ۹٠ سالگی درگذشت .
منسوب به طالقان ۱ - از مردن طالقان . ۲ - لهجه مردم طالقان .
سعد طالقانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] طالقانی (ابهام زدایی). طالقانی ممکن است اشاره به اشخاص و شخصیت های ذیل باشد: • ابوالخیر طالقانی، ملقب به رضی الدین، فقیه، محدث، مفسر و واعظ شافعی اشعری• سیدعبدالوهاب طالقانی، از علما و قرآن پژوهان معاصر شیعه• سیدمحمود طالقانی، از علمای معاصر شیعه و از مبارزین انقلابی در انقلاب اسلامی ایران• مرتضی طالقانی، از علمای قرن سیزدهم و چهاردهم هجری قمری• ملامحمدکاظم طالقانی، از افراد مشهور آل برغانی، از علمای قرن یازدهم هجری قمری• نظرعلی طالقانی ، از علمای قرن سیزدهم هجری قمری
...

پیشنهاد کاربران

طالقانی نام مردم طالقان میباشد. مردم طالقان از سه قوم تات و مازندرانی و ترک هستند و ترک ها در روستای میناوند ساکنند و از شهر میانه آمدند و به زبان ترکی صحبت میکنند ولی تات ها به زبان تاتی و مازندرانی ها به زبان مازندرانی صحبت میکنند.
...
[مشاهده متن کامل]

طالقانی نام گویشی از زبان تاتی میباشد که در غرب طالقان صحبت میشود.
طالقانی نام گویشی از زبان مازندرانی میباشد که در شرق طالقان صحبت میشود.

بپرس