طریق شیخ صدوق به ثویر بن ابی فاخته

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] طریق شیخ صدوق به ثویر بن ابی فاخته، از اصطلاحات بکار رفته در علم حدیث بوده و به طریقی گفته می شود که شیخ صدوق روایات ثویر بن ابی فاخته را از آن طریق نقل کرده است.
طریق شیخ صدوق به ثویر بن ابی فاخته به ترتیب زیر است: ۱ - علی بن حسین بن بابویه قمی و محمد بن حسن۲ - سعد بن عدالله۳ - هیثم بن ابی مسروق نهدی۴ - حسن بن محبوب۵ - مالک بن عطیهاز ثویر بن ابی فاخته
ارزیابی
محقق استرآبادی، علامه حلی و آیةالله خویی می فرمایند: طریق شیخ صدوق به ثویر بن ابی فاخته صحیح است، محقق استرآبادی در مورد هیثم بن ابی مسروق می فرماید نام برده توثیق صریح نشده، نهایت حرفی که می توان درباره ایشان گفت ممدوح است. آیةالله خویی در مورد ایشان می فرماید به شهادت کشی ثقه است. محقق استرآبادی خود ثویر را نه موثق می داند و نه ممدوحمرحوم قهپایی: سند حسن است و خالی از قوت نیست. مرحوم محمدتقی مجلسی: طریق صحیح، یا به دلیل وجود هیثم حسن کالصحیح است. محدث نوری: بنا بر اصح سند صحیح است هیثم ممدوح است و دیگر راویان سند به اتفاق ثقه هستند. از سخن کشی در مورد ثویر استفاده می شود که ایشان از مشاهیر شیعه است و اهل سنت وی را به دلیل شیعه بودن تضعیف کرده اند.
اردبیلی، محمد بن علی، جامع الرواه، ج۲، ص۵۳۲.
۱. ↑ اردبیلی، محمد بن علی، جامع الرواه، ج۲، ص۵۳۲.۲. ↑ حلی، حسن بن یوسف، خلاصة الاقوال فی معرفة الرجال، ص۴۴۳.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس