عایشه

/~AyeSe/

معنی انگلیسی:
the favourite wife of muhammad

فرهنگ اسم ها

اسم: عایشه (دختر) (عربی) (مذهبی و قرآنی) (تلفظ: āyeše) (فارسی: عايشه) (انگلیسی: ayeshe)
معنی: آسوده خاطر، خوشحال، نیکوحال، زن نیکو حال، ( اَعلام ) [ پیش از هجرت، هجری] همسر پیامبر اسلام ( ص ) و دختر ابوبکر خلیفه، در سال دوم هجری به همسری پیامبر ( ص ) درآمد، در جنگ جمل بر ضدّ حضرت علی ( ع ) شرکت جست، پس از شکست به مدینه بازگشت و در همانجا درگذشت، ( در اعلام ) دختر ابوبکر و همسر رسول الله ( ص )، دارای حال نیکو، نام دختر ابوبکر و همسر پیامبر ( ص )
برچسب ها: اسم، اسم با ع، اسم دختر، اسم عربی، اسم مذهبی و قرآنی

لغت نامه دهخدا

( عایشة ) عایشة. [ ی ِ ش َ ] ( اِخ ) رجوع به عائشه شود.

فرهنگ فارسی

دختر ابوبکر و زوجه محمد ( ص ) ( و.۹ ق .ه./۶۱۳ م.- ف. ۵۸ ه.ق./۶۷۸ م . )

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] عایشه (درگذشت ۵۸ق) دختر ابوبکر بن ابی قحافه، همسر پیامبر اسلام(ص). در میان همسران پیامبر، عایشه به دلیل فعالیت ها و جهت گیری های سیاسی و همچنین نقش بارزی که در روایت از پیامبر(ص) داشته، شهرت فراوانی دارد. اهل سنت با استناد به روایاتی که از فضایل عایشه و محبوبیت او نزد پیامبر خبر می دهند، برای او جایگاه ارزشمندی قائلند. در مقابل، شیعیان به دلیل موضع گیری های خصمانه او در دوران خلافت امام علی(ع) و تاثیرگذاری او در شکل گیری جنگ جمل نقدهای زیادی به رفتار و سیره وی مطرح کرده اند.
عایشه دختر ابوبکر و از خاندان «تیم» و مادرش امّ رومان دختر عمیر از قبیله بنی کنانه بود. زمان دقیق ازدواج عایشه با پیامبر دانسته نیست. بنابر روایتی این ازدواج بعد از رحلت حضرت خدیجه(س)، دو یا سه سال پیش از هجرت پیامبر(ص) به مدینه رخ داده است. برخی از گزارش های مشهورتر، ازدواج پیامبر با سوده را قبل از ازدواج با عایشه دانسته اند.
مهریه عایشه مانند مهریه اکثر زنان پیامبر اکرم مهرالسنه یعنی پانصد درهم تعیین شد

[ویکی اهل البیت] عایشه دختر ابوبکر بن ابی قحافه سومین زنی بود که به همسری رسول خدا صلی الله علیه و آله افتخار یافت. عایشه به مدت نه سال با پیامبر صلی الله علیه و آله زندگی کرد و به هنگام رحلت آن حضرت هیجده ساله بود. پس از پیامبر صلی الله علیه و آله به مدت چهل و هفت و یا چهل و هشت سال زندگی کرد و سرانجام در 66 سالگی و در هفدهم رمضان سال 57 و یا 58 قمری در مدینه وفات یافت و ابوهریره، جانشنین مروان بن حکم بر وی نماز گذارد و در بقیع به خاک سپرده شد.
عایشه یک سال و به قول طبری دو سال و نیم پیش از هجرت به مدینه، از سوی پدرش ابوبکر به نامزدی پیامبر صلی الله علیه و آله درآمد و کمتر از یک سال پس از هجرت آنان به مدینه منوره در سن نه سالگی، همسر پیامبر صلی الله علیه و آله شد و به خانه آن حضرت منتقل گردید.
گفتنی است وی به مانند حفصه بنت عمر در ایام حیات رسول خدا صلی الله علیه و آله با درخواست ها و انتظارات بی جا از پیامبر صلی الله علیه و آله و فخرفروشی بر سایر همسران رسول خدا صلی الله علیه و آله رنجش خاطر آن حضرت را فراهم می کرد و حتی آن حضرت به خاطر رفتار نکوهیده آنان به مدت یک ماه از آنان کناره گیری کرد و به صورت تنها در حجره ای بسر می برد.
عایشه، هم سن و سال حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها دختر رسول خدا صلی الله علیه و آله بود و چون عشق و علاقه زیاد رسول خدا صلی الله علیه و آله به دخترش و دامادش علی علیه السلام و فرزندانشان حسن علیه السلام و حسین علیه السلام را می دید، در باطن ناراحت و عصبانی می شد و چون خود دارای هیچ فرزندی نشده بود، وجود فرزندان فاطمه زهرا سلام الله علیها برایش بسیار دشوار بود. برای جبران این کمبود روحی، خواهرزاده اش عبدالله بن زبیر را به نزد خویش آورد و او را از خردسالی نگهداری کرد و بدین جهت به "ام عبدالله" معروف شد.
او گاهی ناراحتی های خویش را نسبت به امام علی علیه السلام و همسرش زهرا سلام الله علیها آشکار می کرد. چنانچه روایت شده است علیّ بن ابی طالب علیه السّلام خدمت پیامبر صلی اللَّه علیه و آله وارد شد در حالی که عایشه پشت سر حضرت نشسته بود، و خانه پر از جمعیّت بود. حضرت مکانی برای نشستن پیدا نکرد. پیامبر صلی اللَّه علیه و آله به او اشاره کرد که «اینجا» یعنی پشت سر آن حضرت بنشیند. علی علیه السّلام آمد و بین پیامبر صلی اللَّه علیه و آله و عایشه نشست و مانند اعرابی ‏ها زانوان را در بغل گرفت. عایشه آن حضرت را کنار زد و غضب کرد و گفت: «برای نشستنت جایی جز بغل من نیافتی»؟!!! پیامبر صلی اللَّه علیه و آله با شنیدن این سخن بر عایشه‏ غضب کرد و فرمود: ساکت باش ای حمیرا! در باره برادرم علی مرا اذیّت مکن. او امیر المؤمنین و آقای مسلمانان و صاحب لوای حمد و پیشرو پیشانی سفیدان در روز قیامت است. خداوند اختیار پل صراط را به او می‏سپارد و او آتش را تقسیم می‏کند. دوستانش را داخل بهشت و دشمنانش را داخل آتش می‏ نماید.
عایشه پس از رحلت پیامبر صلی الله علیه و آله به خاطر برخورداری از امتیاز همسری رسول خدا صلی الله علیه و آله و دختر خلیفه وقت بودن به موقعیت های اقتصادی و اجتماعی دست یازید. وی مخالف سرسخت عثمان بن عفان (سومین خلیفه مسلمین) بود و مردم را بر ضد وی می شورانید. ولیکن پس از قتل عثمان به دست انقلابیون و انتخاب حضرت علی علیه السلام به خلافت اسلامی، با آن حضرت نیز از در ناسازگاری وارد شد و به بهانه خونخواهی عثمان، جنگ بزرگ جمل را به راه انداخت و در این راه از اصحاب معروف رسول خدا صلی الله علیه و آله مانند طلحه و زبیر بهره جست و ده ها هزار تن از مسلمانان اعم از موافقان و مخالفان خویش را به کشتن داد و سرانجام با شکست فضاحت بار مواجه و با سرافکندگی به مدینه برگشت.
حضرت علی علیه السلام در جریان جنگ جمل، نامه ای برای عایشه نوشت و شخصیت وی را بدین گونه توصیف کرد: اما بعد فانک خرجت من بیتک عاصیه لله تعالی و لرسوله صلی الله علیه و آله تطلبین امرا کان عنک موضوعاً، ثم تزعمین انّک تریدین الاصلاح بین النّاس فخبّرینی ما للنّساء و قود العساکر؟ و زعمت انک طالبه بدم عثمان و عثمان رجل من بنی امیه و انت امراه من بنی تمیم بن مره، ولعمری ان الذی عرضک للبلاء و حملک علی المعصیه لأعظم الیک ذنباً من قتله عثمان، و ما غضبت حتی اغضبت و لاهجت حتی هیّجت، فاتقی الله یا عایشه! و ارجعی الی منزلک و اسبلی علیک سترک، والسلام.
نزول آیات آغازین سوره تحریم(66) درباره توطئه و آزارهای وی و حفصه، علیه پیامبر صلی الله علیه و آله دانسته شده که خداوند ضمن افشای آنها به زنان در برابر هر گونه اقدامی علیه پیامبر صلی الله علیه و آله هشدار داد.

[ویکی فقه] عایشه (ابهام زدایی). عایشه ممکن است اشاره به اشخاص ذیل باشد: • عایشه بسطامی، دختر محمد بن حسین و خواهر مؤید و موفق، از افراد غیر مشهور خاندان بسطامی• عایشه دختر یوسف بن احمد، دختر یوسف بن احمد بن ناصر، معروف به «باعونیّه»، بانویی فقیه و شاعر و مورخ و ادیب و عارف از خاندان باعونی• عایشه همسر رسول اکرم، دخترابوبکر بن ابی قحافه و یکی از همسران پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم)• عایشه عبدالرحمان بنت الشاطی، بانوی مؤلّف و محقّق مصری در ادبیات عرب و علوم قرآنی• عایشه بنت موسی بن جعفر، یکی از دختران امام کاظم (علیه السلام)• ام احمد عایشه بنت عیسی ، از شخصیت های آلِ قُدامه
...

[ویکی شیعه] عایشه (ابهام زدایی). عایشه ممکن است به یکی از اشخاص زیر اشاره داشته باشد:

دانشنامه عمومی

عایشه (ترانه). «عایشه» ( به فرانسوی: Aïcha ) نام آهنگی است که توسط شاعر و خواننده فرانسوی ژان - ژاک گلدمن نوشته شده است. عنوان عایشه در اینجا اشاره دارد به نام زن عربی. نسخه فرانسوی این آهنگ هرگز در آلبومی منتشر نشد. اما نسخه دو زبانه این آهنگ توسط خواننده الجزایری خالد در سال ۱۹۹۶ در آلبوم صحرا منتشر شد. متن قسمت های عربی این آهنگ توسط خالد نوشته شده است. موزیک ویدئو این آهنگ خالد را سارا مون کارگردانی کرده است.
عکس عایشه (ترانه)عکس عایشه (ترانه)

عایشه (فیلم ۲۰۲۲). عایشه ( انگلیسی: Aisha ) درام ( فیلم و تلویزیون ) ایرلندی به نویسندگی و کارگردانی فرانک بری است. ستارگان این فیلم لتیشیا رایت و جاش اوکانر هستند.
عکس عایشه (فیلم ۲۰۲۲)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

عایشه (مکه ۸/۹پ ق ـ مدینه ۵۷ق)
سومین همسر پیامبر اسلام (ص) و دختر ابوبکر. مادرش ام رومان نام داشت. بنابه برخی روایات، پیامبر اکرم (ص) پس از وفات خدیجه و زمانی که عایشه ۷ ساله بود، او را به عقد خود درآورد و بنابر قولی هجده ماه پس از هجرت در سن ۹ یا ۱۰ سالگی به خانۀ آن حضرت وارد شد. او تنها دختری بود که با پیامبر ازدواج کرد، برای همین بین همسران پیامبر به باکره بودنِ خود مباهات می کرد. گفته اند که او به اظهار محبت پیامبر نسبت به برخی از دیگر همسرانش حسادت می ورزید. آورده اند که پس از رحلت رسول اکرم (ص)، او و حفصه نزد عثمان بن عفان رفتند و حق خود را از میراث آن حضرت مطالبه کردند، اما عثمان برآشفت و گفت: مگر شما نبودید که وقتی فاطمۀ زهرا فدک را از ابوبکر مطالبه کرد، شهادت دادید که پیامبر گفته است ما پیامبران پس از خود میراثی باقی نمی گذاریم و هرچه بماند صدقه است؟ بروید که چیزی به شما نمی رسد. از این رو، عایشه با عثمان سخت مخالف بود. او و طلحه و زبیر بیش از همه مردم را علیه عثمان برمی انگیختند، ولی چون پس از قتل عثمان مردم با امام علی (ع) بیعت کردند، تغییر عقیده داد و گفت که عثمان را مظلومانه کشتند، پس با همراهی طلحه و زبیر جنگ جمل را در مقابل آن حضرت به راه انداختند. چون عایشه در این جنگ سوار بر شتری بود، این نبرد به جنگ جمل (شتر) شهرت یافت. در دورۀ معاویه هدایا و مستمری زیادی به عایشه می رسید. چون امام حسن (ع) به شهادت رسید و خواستند پیکر مطهرش را نزد پیامبر اسلام دفن کنند، او مانع از انجام این کار شد. قبر عایشه در قبرستان بقیع است. عایشه زنی باهوش، خوش بیان و جاه طلب بود و به اشعار و تاریخ عرب آگاهی داشت. در حدود ۱۲۰۰ روایت از او نقل شده که برای اهل سنت بسیار مهم و معتبر است. عایشه حافظه ای نیرومند داشت و در تدوین و مکتوب ساختن قرآن، از سوره ها و آیاتی که او از حفظ داشت، استفاده شد.

پیشنهاد کاربران

تلفظ: āyeše ) ( عربی ) زن نیکو حال ؛ ( در اعلام ) دختر ابوبکر صدیق و همسر رسول الله ( ص ) .
از ریشه عیش به معنی زیستن؛ زندگی کردن و عائشه یعنی زنی که اهل زندگی است و همچنین زنی که در رفاه و زندگی خوش باشد
...
[مشاهده متن کامل]

1 - عائشة دختر امام موسی کاظم علیه السلام:
بسیاری از علما و بزرگان شیعه از جمله خود شیخ مفید در کتاب الارشاد به این موضوع اشاره کرده اند.
منابع: الإرشاد ص 303، وعمدة الطالب لابن عنبه هامش ص 266، والأنوار النعمانیة لنعمة الله الجزائری 1/380.
دلیل بر محبت اهل بیت به عایشه این است که امام موسی کاظم سی و هفت فرزند پسر و یک فرزند دختر داشت و نام تنها دخترش را عایشه گذاشت.
الأنوار النعمانیة 1/380 ( ( وأما عدد أولاده فهم سبعة وثلاثون ولداً ذکراً وأنثى: الإمام علی الرضا و. . . و . . . و . . . وعائشة ) )
اگرچه بر سر تعداد فرزندانش اختلاف وجود دارد، اما آنچه مورد اختلاف نیست، داشتن یک دختر به نام عائشه است
عائشة، قال أبو نصر البخاری ( ( ولد موسى من ثمانیة عشر ابناً واثنتین وعشرین بنتاً ) ) سر السلسلة العلویة ص 53.
وأورد التستری فی تواریخ النبی والآل سبع عشرة بنتاً هًن ( ( فاطمة الکبرى وفاطمة الصغرى ورقیة ورقیة الصغرى وحکیمة وأم أبیها وأم کلثوم وأم سلمة وأم جعفر ولبانة وعلیة وآمنة وحسنة وبریهة وعائشة وزینب وخدیجة ) ) تواریخ النبی والآل 125 - 126.
===
2 - عائشة دختر امام جعفر صادق علیه السلام:
قال العمری فی المجدی: ( ( ولد جعفر بن موسى الکاظم بن جعفر الصادق یقال له الخواری، وهو لأم ولد ثمانی نسوة وهی: حسنة وعباسة و عائشة وفاطمة الکبرى وفاطمة ( أی الصغرى ) وأسماء وزینب وأم جعفر. . . ) ) سر السلسلة العلویة ص 63
الهامش الذی کتبه المحقق.
===
3 - عائشة بنت علی بن موسی الرضا علیه السلام:
ذکرها ابن الخشاب فی کتابه موالید أهل البیت قال: ولد الرضا خمسة بنین وابنة واحدة هم محمد القانع والحسن وجعفر وإبراهیم والحسین، والبنت اسمها عائشة.
ترجمه:ابن خشاب در کتاب �مولید اهل بیت� از آن یاد کرده است و می گوید: امام رضا پنج پسر و یک دختر داشت: محمد قانع، حسن، جعفر، ابراهیم و حسین. و نام تنها دخترش عایشه است.
تواریخ النبی والآل ص 128.
===
4 - عائشة دختر امام علی الهادی علیه السلام:
ذکرها الشیخ المفید فی الإرشاد ص 334 قال: ( ( وخلف من الولد أبا محمد الحسن ابنه هو الإمام من بعده والحسین ومحمد وجعفر وابنته عائشة. . . ) ) .
شیخ مفید در الارشاد ص 334 ذکر کرده است که: ( ( و پشت سر اولاد ابومحمد الحسن پسرش بود که امام بعد از او و حسین و محمد و جعفر و اوست و دخترش عایشه. . . ) ) .

به خودم افتخار میکنم که اسمم عایشه است
عایشه به معنی قدرتمند شگاه و دلیر ومهربان و خوشگل و جذاب
عایشه = عایش ه => عایش یا آیش یا ایش را باید جست چیست یا چه بوده؟
عیش به چم زنمدگی در عربی می باشد و چمار همترازی با ایش ایرانی دارد ایشی که در واژه های زیر دیده می شود.
ایشالله= ایش الله ( با ان شاللله عربی یکی نیست و دو واژه گوناگون است )
...
[مشاهده متن کامل]

اندیشه = اند ایشه
همیشگی = هم ایشگی
=> باید جست ایش چیست که در 3 واژه پرکاربرد و کهن ایرانی ماندگار است
ایش یا عیش با ویش ( wish ) /ویس /وست/خوست/خواست ریشه برابر دارد و در همه اینها به چم ارزو و خواست و اراده می باشد بدین گونه . . .
همیشه = پیاپی خواستن = تا ابد
اندیشه = اند ایشه = ارزوی ( فکر ) عمیق یا بسیار چون اند یا and به چم ضرب یا ضربتی یا بسیار است
ایشالله = ایش الله = به خواست خدا
همانطور که میبینید ایش به چم خواست و ارزو می باشد و در wish لاتین به چم امید و ارزوست. همین امید و ارزو در لاتین به ریخت عیش ( زندگی ) چمیده شده و یکی از معانی زندگی امید داشتن است همانطور که در واژه سرزنده به سرحالی میرسیم در عیش و عایشه به زندگانی میرسیم => عایشه = زندگی / امید / ارزو که ریشه بسیار کهن و ایرانی دارد

عیش به معنی زندگی و ه آخرش زنانه ش میکنه که معنی ش میشه دختری که زندگی میکند
زن پیامبر
عایشه : عایشه زندگی خود را زندگی می کند ، و دارای زندگی خوبی است ، کامیاب ، زیست کننده و نیکوحال ، عایشه �زنی که خوش می زیَد� یا �زنانه وار�.
عایشه :عایشه ( عربی ) 1 - زن نیکو حال؛ 2 - ( اَعلام ) [7 پیش از هجرت - 57 هجری] همسر پیامبر اسلام ( ص ) و دختر ابوبکر خلیفه. در سال دوم هجری به همسری پیامبر ( ص ) درآمد. در جنگ جمل بر ضدّ حضرت علی ( ع ) شرکت جست. پس از شکست به مدینه بازگشت و در همانجا درگذشت.
...
[مشاهده متن کامل]

عایشه یعنی پاکدامن و کسی که دلی صاف و بی کبنه داره
عایشه یعنی زن نیکوکار
عایشه : راحتی در زندگی
عایشه یعنی زن نابغه، و دانا در همه علوم
بسیار خوشحالم که نامم عایشه است
به معنای نیکوحال و خوش رو

مهربان پاکدامن شجاع قدرتمند دخترابوبکر
عایشه : زندگی خوب وخوش.
درباره بوسیدن دستان حضرت فاطمه ( س ) توسط پیامبر ( ص ) ، باید گفت:
در تعدادی از منابع حدیثی معتبر و قابل استناد شیعه[3]‏ و اهل سنت[4] نقل شده که؛ وقتی فاطمه ( س ) نزد پیامبر خدا ( ص ) می آمد، با کلمات محبت آمیز و محترمانه پدر بزرگوارش روبرو می شد، و پیامبر ( ص ) به احترام فاطمه ( س ) از جا برمی خاست، دست فاطمه ( س ) را گرفته و می بوسید و او را در کنار خود می نشاند.
...
[مشاهده متن کامل]

راوی این ماجرا نیز عائشه همسر پیامبر ( ص ) است.
حاکم نیشابوری، پس از این نقل این حدیث می گوید: بر اساس شرایطی که بخاری و مسلم برای صحیح بودن حدیث ذکر کرده اند، این حدیث از نظر سند صحیح است. [5]
بوسیدن دست فاطمه زهرا ( س ) توسط پیامبر ( ص ) در احادیث صحیح ذکر شده و مورد پذیرش شیعه و اهل سنت است.
[3]. طوسی، محمد بن الحسن‏، الامالی، ص 400، قم، دار الثقافة، چاپ اول، 1414ق؛ اربلى، على بن عیسى، کشف الغمة فی معرفة الأئمة، ج ‏1، ص 453، تبریز، بنى هاشمى، چاپ اول، 1381ق؛ طبرى آملى، عماد الدین أبی جعفر محمد بن أبی القاسم، بشارة المصطفى لشیعة المرتضى، ج ‏2، ص 253، نجف، المکتبة الحیدریة، چاپ دوم، 1383ق.
[4]. نسائی، أبو عبد الرحمن أحمد بن شعیب، السنن الکبرى، ج 8، ص 291، بیروت، مؤسسة الرسالة، چاپ اول، 1421ق؛ نیشابوری، محمد بن عبد الله، المستدرک علی الصحیحین، ج 3، ص 167، بیروت، دار الکتب العلمیة، چاپ اول، 1411ق؛ أبو بکر بیهقی، أحمد بن حسین، شعب الایمان، ج 11، ص 270، ریاض، مکتبة الرشد للنشر والتوزیع، چاپ اول، 1423ق.
[5]. المستدرک علی الصحیحین، ج 3، ص 167.

عایشه می گوید: شب هنگام، ما در نور صورت فاطمه‏ زهرا خیاطی، پشم ریسی و بافندگی می کردیم و چون صورتی بسیار درخشنده داشت �زهراء� نامیده شد.
عایشه : نیکوحال ، خوش .
عایشه به خاطر جنگ جمل از محبوبیتش کم شد.
وچون سواربراسب سرخ موی در جنگ جمل شده شده بود لقب حمیرا داشت. عایشه فرزندی نداشت.
عایشه یعنی پاکدامن
ازکلمه عیش یعنی لذت و خوشی گرفته شده . عایشه یعنی خوش گذران. وبزرگ شده درناز ونعمت
نام عایشه از کلمه عیش به معنی زندگی کردن سرچشمه میگرد وبه خاطر ة اخرش برای زن معنا میشود
زنی با صفات نیکو، صالح، دل پاک
دارای نصف علم پیامبر
خوشحالم که اسم اصلیم عایشه است
زن خوب و پاک دامن
بهترین اسم دختر وپاک دامن و مهربان صبور
عایشه به معنای یک زن نیکو حال پاکدامن و مخصوصااا شجااع
صبور ومهربان
جسور وقدرتمند
عایشه به معنی پاکدامنی ونیکوکاری و مهربان
عایشه یعنی زن پاکدامن، زن دارای صفات نیکو
نام همسر حضرت محمد ص و به معنی پاک منزه و مهربان
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ٢٨)

بپرس