عبدالله بن ابی یعفور عبدی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] عبدالله بن ابی یعفور عبدی (شخصیت رجالی). عبدالله بن ابی یعفور عبدی، از مردم کوفه و از یاران امام صادق و امام باقر (علیهما السّلام) بوده است.
عبدالله به روزگار امام ابی عبدالله الصادق (علیه السّلام) درگذشته است. امام صادق (علیه السّلام) در نامه ای که پس از رحلت عبدالله بن ابی یعفور به مفضل بن عمر جعفی نگاشته است؛ چنین می نویسد: «پیمان و عهدی را که با تو می بندم قبلاً با عبدالله بن ابی یعفور داشتم. او به رحمت ایزدی پیوست، در حالیکه به عهد و پیمان خدا و رسول و امام خویش وفا کرد و خداوند روح او را – درود خدا بر او – هنگامی گرفت که آثار پسندیده ای از خود باقی گذاشت. کوشش هایش مورد سپاس، لغزش هایش آمرزیده و مشمول لطف و مرحمت خدای خویش قرار داشت. خدا و رسول و امام و پیشوایش از او راضی و خشنود بودند. سوگند به قرابت و خویشی ام با رسول الله (صلی الله علیه و آله وسلّم) در عصر ما کسی نسبت به فرمان ها و دستورات خدا و رسول و امام زمانش از او مطیع تر و فرمان بردارتر نبود. او بر این عهد پایدار ماند تا خدایش او را به سوی رحمت بیکرانش کشید و او را وارد به بهشت کرد و در آنجا او را همنشین رسول خدا و امیرالمؤمنین قرار داد. خداوند عبدالله را میان دو مسکن جای داده است: مسکن پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) و مسکن علی (علیه السلام)، هر چند که مسکن های ایشان یکی و مراتب و درجاتشان نیز یکی است.خداوند هر چه بیشتر، از او راضی باشد و بر وی ببخشد که ما از او راضی و خشنودیم…» اگر نبود این گزارش درباره تقوا و مقام معنوی عبدالله بن ابی یعفور که توسط امام معصوم ارائه می شود، ما نمی توانستیم اعتقاد پیدا کنیم یک بشر عادی به چنین مقامی از رضا و طاعت برسد! این چنین بیان تجلیل و تمجیدآمیز از سوی امامان درباره اشخاص جز در مورد تعداد انگشت شماری مثل حمران و امثال او وارد نیست و براستی که آنان در مرتبه بلندی از یقین و ایمان بوده اند.
اطاعت محض از امام
روزی خودش به حضرت ابی عبدالله (علیه السّلام) گفت: به خدا سوگند اگر شما اناری را نصف کنید و بفرمائید این نصف حرام است و این نصف دیگر حلال، من گواهی می دهدم که آنچه شما حلال دانستید حلال و آنچه را که حرام فرمودید، حرام است.امام دو بار فرمود: خدا شما را مورد لطف و مرحمت قرار دهد. این اندازه تسلیم و رضا و اطاعت فرمان امام است که عبدالله را به این مرتبه بلند و والا رسانده است و اگر چه هر کس امام خویش را بشناسد و به او معرفت شایان رساند، باید چنین باشد، لیکن ما کجا و این جانهای پاک و فرمانبر کجا؟!
منبع
سایت مجمع جهانی شیعه شناسی، برگرفته از مقاله «راویان امام صادق(علیه السلام) ۲»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۷/۱۲/۰۱.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس