عصر الظهور

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «عصر الظهور» اثر عربی علی کورانی (تألیف 1407ق) به تحلیل و بررسی عمیق پیرامون وقایع دوران ظهور و نقش اقوام مختلف به ویژه ایرانیان در آن دوران اختصاص دارد.
انگیزه تألیف، ارائه سیمایی از عصر ظهور حضرت مهدی(عج) و قیام مقدس آنحضرت با استفاده از آیات و روایات است.
کتاب با مقدمه مولف آغاز شده است. مطالب کتاب فاقد تبویب و فصل بندی است.
مؤلف با پژوهشی ژرف و تحقیقی اندیشورانه و دور از تعصبات افراطی و پیشداوری های ناروا، کوشیده است تا سیمای روشنی از حوادث و پیشامدهای آن زمان و دیدگاه های گوناگون دانشمندان بزرگ و نویسندگان مشهور شیعه و سنی را درباره ظهور حضرت مهدی(عج) ترسیم کرده و مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد.
موضوعات کتاب که عمدتاً از آیات و اخبار فراوان موجود در منابع شیعه و سنی گزینش شده است دورنمایی از آن دوران را به طور واضح تبیین و تا حدی به شبهات پاسخگوست.

[ویکی فقه] عصر الظهور (کتاب). «عصر الظهور» اثر عربی علی کورانی (تالیف ۱۴۰۷ ق) به تحلیل و بررسی عمیق پیرامون وقایع دوران ظهور و نقش اقوام مختلف به ویژه ایرانیان در آن دوران اختصاص دارد.
انگیزه تالیف، ارائه سیمایی از عصر ظهور حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف و قیام مقدس آنحضرت با استفاده از آیات و روایات است.
ساختار کتاب
کتاب با مقدمه مولف آغاز شده است. مطالب کتاب فاقد تبویب و فصل بندی است. مؤلف با پژوهشی ژرف و تحقیقی اندیشورانه و دور از تعصبات افراطی و پیشداوری های ناروا، کوشیده است تا سیمای روشنی از حوادث و پیشامدهای آن زمان و دیدگاه های گوناگون دانشمندان بزرگ و نویسندگان مشهور شیعه و سنی را درباره ظهور حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف ترسیم کرده و مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. موضوعات کتاب که عمدتا از آیات و اخبار فراوان موجود در منابع شیعه و سنی گزینش شده است دورنمایی از آن دوران را به طور واضح تبیین و تا حدی به شبهات پاسخگوست. مؤلف به ذکر یک یا دو منبع برای روایات اکتفا نموده است؛ زیرا هدف او تنها ارائه سیمای کلی زمان ظهور و قیام بوده است نه بررسی منابع روایات و صحت و سقم آنها.
گزارش محتوا
نویسنده در مقدمه، بعد از اشاره به این که بزرگترین رویداد سیاسی در ارتباط با مهدویت در این چند سال اخیر را می توان قیام محمد عبدالله قرشی در سال ۱۴۰۰ ق در حرم مکه مکرمه دانست، بزرگترین فعالیت تبلیغاتی علیه اعتقاد به ظهور حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف توسط غرب را فیلم «نوسترا داموس» معرفی کرده و بعد از نقد آن، به بیان ویژگی های کتاب پرداخته است. قسمتی از مطالب که به نقش اقوام مختلف در دوران ظهور اشاره دارد، به بررسی و تحقیق روایات پیرامون نقش رومیان، ترکان، یهودیان، اعراب مصر، عراق، یمن و ایرانیان پرداخته است. مؤلف مراد از ترکان در روایات مربوط آخرالزمان و ظهور حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف را روس ها و اطرافیان آنان از اروپای شرقی می داند. به عقیده وی آنان گرچه از لحاظ تاریخی مسیحی اند و از ملت های مستعمره امپراطوری روم به شمار می روند، اما اولا از قبیله های آسیایی- اروپایی هستند که در روایات و تاریخ، ملت های ترک نامیده شده اند، ثانیا مسیحیت اخیرا به آنها سرایت کرده و اصالتی بین آنها ندارد. در بخش یهودیان و نقش آنان در دوران ظهور، علاوه بر آیاتی که علاوه بر خلاصه بودن، به گونه ای رسا و گویا شمه های از تاریخ آنها را بیان کرده و به نحو معجزه آسا، آینده آنها را روشن کرده است، تعدادی روایات وجود دارد که پاره ای از آنها مربوط به تفسیر آیات و برخی دیگر پیرامون وضع یهودیان در عصر انقلاب حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف می باشد که پس از تفسیر آیات به بیان آنها پرداخته شده است.
← اعراب
...

پیشنهاد کاربران

بپرس