عمارت سالار سعید

دانشنامه عمومی

عمارت سالار سعید یا عمارت حبیبی ساختمانی تاریخی و محل موزه سنندج است که در شهر سنندج ایران واقع شده است.
این موزه در خیابان امام کوچه حبیبی و در بخش برونی عمارت ملا لطف الله شیخ الاسلام قرار دارد و در آن آثار و اشیاء تاریخی کشف شده از استان و سایر نقاط ایران به نمایش گذاشته شده است. اروسی موزه سنندج یکی از نمونه های اروسی سازی و کار استادکاران سنندجی می باشد.
این عمارت به سفارش«ملا لطف الله شیخ الاسلام» ساخته شده که پس از فوت آن توسط نوادگان او به دو بخش جداگانه تفکیک گردید و به فروش رسید. بخش اندرونی به تملک خانواده «حبیبی» و بخش بیرونی به تملک «عبدالحمید خان سنندجی ( سالار سعید ) » در آمد که از این رو امروز هر بخش از آن بنای یکپارچه با نام مالکان جدید شناخته می شود. «سالار سعید» بخش بیرونی عمارت را در سال ۱۱۳۶ به اداره فرهنگ واگذار کرد و تا سال ۱۳۵۱ این بخش در اختیار اداره فرهنگ بود و برای مواردی چون دانشسرا، کتابخانه و خانه پیشاهنگان مورد استفاده قرار گرفت. در همین سال از طرف وزارت فرهنگ و هنر وقت جهت تأسیس موزه تملک شد و پس از مرمت و آماده سازی در مهر ماه ۱۳۵۴ با نام «موزه سنندج» افتتاح گردید. بخش اندرونی نیز تا سال ۱۳۷۱ در مالکیت خانواده «حبیبی» بود و در این سال به تملک میراث فرهنگی و گردشگری استان کردستان در آمد.
این ساختمان یکی از بناهای تاریخی استان کردستان است که تبدیل به موزه سنندج شده است. این عمارت در اواخر دوره ناصر الدین قاجار بنا شده است. روش و سبک ساخت آن تحت تأثیر معماری دوره قجر بوده است. زیرزمین این عمارت دارای حوضی می باشد و دارای سقفی گنبدی شکل است که به طرز زیبایی آزین شده است. این بنا از سنگ، آجر و چوب با پشت بام شیروانی ساخته شده است. زیباترین و جالبترین قسمت ساختمان، پنجره های ارسی بزرگ هال می باشند که هفت در دارند و به خودی خود یک شاهکار هنری می باشند. ( لطفاً در مورد عکس قدیمی موزه ومنبع آن توضیح دهید. میراث فرهنگی کردستان )
موزه سنندج که در مرکز شهر سنندج در خیابان امام خمینی واقع شده از جمله این موزه هاست که در مجاورت آن بناهایی چون عمارت آصف وزیری، مسجد جامع و خانه مجتهدی قرار دارد. این موزه از ابتدای تأسیس دارای ۲ بخش باستان شناسی و مردم شناسی بوده است. در بخش باستان شناسی آن اشیا دوره های مختلف از ماقبل تاریخ تا دوره قاجار نگهداری می شود که بخشی از این اشیا متعلق به استان کردستان و برخی متعلق به استان های همجوار و برخی دیگر متعلق به استان های دیگر یا مکشوفه از قاچاقچیان است. بخش مردم شناسی موزه در قبل از انقلاب به صورت نمایشگاه موقت اداره می شد و هر چند مدت یک بار اشیای یکی از استان های کشور را در این بخش به نمایش می گذاشتند، لیکن پس از انقلاب این بخش صرفاً به نمایش آثار مردم شناسی کردستان اختصاص داده شد و با تأسیس خانه کرد در سال ۱۳۸۲ اشیای مردم شناسی موزه به عمارت آصف وزیری ( خانه کرد ) منتقل شد و تمام فضای موزه به نمایش اشیای باستان شناسی و تاریخی اختصاص یافت.
عکس عمارت سالار سعیدعکس عمارت سالار سعیدعکس عمارت سالار سعیدعکس عمارت سالار سعیدعکس عمارت سالار سعیدعکس عمارت سالار سعید
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس