غده شیری

دانشنامه عمومی

غده شیری یا غده پستانی ( انگلیسی: Mammary gland ) یک اندام در پستانداران ماده است که تولید شیر برای تغذیه نوزاد جانور می نماید. در انسان این غده در پستان ها هستند. تعداد غده شیری در جانوران مختلف، متفاوت است؛ مثلاً در انسان ۲ عدد، گاو ۴ عدد و در خوک ۱۸ عدد است.
هر پستان از ۲۰–۱۵ بخش به نام لوب تشکیل شده است که به صورت خوشه ای در کنار هم قرار دارند. لوب ها مجموعه ای از غدد شیری هستند. هر لوب از بخش های کوچکتری به نام لوبول تشکیل شده است. درون هر لوب پستان هزاران لوبول ریز وجود دارد. لوبول واحد اصلی تولید شیر است. مجرای شیر لوب ها را به مرکز نوک پستان در هاله دور پستان پستان متصل می کند.
عکس غده شیریعکس غده شیری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

غُدّۀ شیری (mammary gland)
در پستانداران ماده، غده تولیدکنندۀ شیر. از یاخته های پوششی زیرین پوست مشتق، و فقط پس از تولد نوزاد فعال می شود. در همۀ پستانداران، جز تخم گذاران (پستانداران تخم گذار)، غدد شیری به نوک پستان ختم می شوند که عمل مکیدن را برای نوزاد تسهیل می کند. تعداد و موقعیت غدد در میان گونه ها متفاوت است. این تعداد در انسان، دو عدد، در گاو چهار عدد، و در خوک بین دَه تا چهارده عدد است. نوزادان پستانداران تخم گذار بعد از خروج از تخم شیر را از ناحیۀ خاصی از پوست شکم مادر می لیسند.

پیشنهاد کاربران

بپرس