غشای مخاطی


معنی انگلیسی:
mucous membrane

دانشنامه عمومی

پَرده های مُخاطی یا غِشاهای مُخاطی ( به انگلیسی: Mucous membrane ) لایه های سلولی ای هستند که قسمت هایی از بدن را که نباید خشک شوند، حفاظت می کنند. این پرده ها، دهان و بینی، داخل پلک ها، مجاری تناسلی، گوارشی و تنفسی را می پوشانند.
یاخته های اختصاصیِ موجود در این پرده ها تحت عنوان یاخته های جامی، مخاط ( موکوس ) را، که یک پروتئین چسبنده است، ترشح می کنند. مخاط باعث لغزنده سازی و پاک سازی می شود. در نقاطی که حفره های بدن باز می شوند، پرده های مخاطی در امتداد پوست قرار می گیرند.
عکس غشای مخاطیعکس غشای مخاطی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

غِشای مُخاطی (mucous membrane)
پوشش پوستی نازک در همۀ حفرات بدن جانوران و لوله های در تماس با هوا، ازجمله پلک ها، مجاری تنفسی و گوارشی، و مجاری دستگاه تناسلی. غشای مخاطی دارای یاخته هایی جامی است که مخاط ترشح می کنند. مخاط مایعی مرطوب کننده، نرم کننده، و محافظ است. در مجاری تنفسی، مخاط گرد و غبار و باکتری ها را به دام می اندازد. در روده، مخاط به حرکت آسان غذا در طول روده کمک و سلول های پوششی را از آسیب ناشی از آنزیم های گوارشی حفظ می کند. غشاهای مخاطی راه های عبور هوا، از دهان تا شش ها و از دهان تا روده، را می پوشانند. لایۀ یاخته های مجاور فضای لوله ها لایۀ پوششی است. در راه های عبور هوا، بسیاری از این یاخته ها دارای زواید مومانندی با نام مژکاند و به لایۀ پوششی مژک دار معروف اند. نیز ← مخاط

پیشنهاد کاربران

بپرس