غواصی

/qavvAsi/

مترادف غواصی: ژرف پیمایی، غوطه بازی، غوطه وری، مرواریدجویی، غوص، تأمل، تعمق، تفکر

معنی انگلیسی:
diving, skin diving

لغت نامه دهخدا

غواصی. [ غ ُوْ وا ] ( حامص ) ( از: غواص + ی ، مصدری ) غواص بودن. در آب فرورفتن برای به دست آوردن مروارید و مرجان و جز آن. عمل غوّاص. غیاصة :
شغلم افزون ز شغل غواصی است
روزیم کم ز روزی کناس.
مسعودسعد.
لبش با در به غواصی درآمد
سر زلفش به رقاصی برآمد.
نظامی.
به غواصی بحر درساختن
گه اندوختن گاهی انداختن.
نظامی.
خردمند روی از پذیرش نتافت
به غواصی در به دریا شتافت.
نظامی.
بر عروسان چمن بست صبا هر گهری
که به غواصی ابر از دل دریا برخاست.
سعدی.

غواصی. [ غ ُوْ وا ] ( اِخ ) از اهل خراسان بود و هر روز پانصد بیت شعر میسرود. عمر اواز نود سال بیشتر بود. از جمله کتب منظوم او، این کتابهاست : روضة الشعراء، قصص الانبیاء، تاریخ طبری ، کلیله و دمنه ، ساقی نامه و ذخیره خوارزمشاهی. ( از تحفه سامی ص 174 ). آیتی در دانشکده یزدان ( ص 313 ) او را از شهر یزد میداند، و گوید: وی نهصدهزار بیت شعر سروده ، از آنجمله «روضة الشهداء» است. آذر در آتشکده ( چ شهیدی ص 268 ) آرد: غواصی در عهد شاه طهماسب صفوی بوده است. گویند در مدح ائمه علیهم السلام قصایدی در یک صدهزار بیت سروده است. این ابیات از ساقی نامه اوست :
بیا ساقی آن کشتی می به دست
که از صرصر نامخالف شکست
مرا کشتی عمر دربحر غم
شده غرق در بادبان سمم
برآیم چو اژدر ز دریای غم
نهم رو به گرداب دشت عدم
ز دنیا و فیها فرامش کنم
نهم بر لبم جام و خامش کنم.
بیت زیر نیز ازاوست :
گرنه هر دم ز سر کوی توام اشک برد
عاشقیها کنم آنجا که فلک رشک برد.
( از تحفه سامی ص 175 ).
رجوع به تحفه سامی صص 174 - 175، آتشکده یزدان ص 313، آتشکده آذر چ شهیدی ص 268، نتایج الافکار ص 509 و الذریعه ذیل دیوان غواصی شود.

فرهنگ فارسی

شغل و عمل غواص در آب فرو رفتن به طلب مروارید مرجان و غیره .

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] غوّاصی یعنی فرو رفتن در دریا و مانند آن است.
غواصی عبارت است از فرو رفتن در دریا و مانند آن، معمولا برای تحقیق یا به دست آوردن مروارید و یا ورزش و تفریح. مراد از آن در کلمات فقها فرورفتن در آب برای به دست آوردن اشیای قیمتی، همچون مروارید، طلا و نقره است.
احکام مرتبط
از احکام آن در باب خمس سخن گفته اند.
← در خمس
مراد از رسیدن به حدّ نصاب، پس از کسر هزینه های غواصی است. بنابر این، با کسر هزینه ها چنانچه به حدّ نصاب نرسد، خمس واجب نمی شود، هرچند پیش از آن به حدّ نصاب رسیده باشد. به قول مشهور، شرط وجوب خمس در جواهر آن است که با غواصی به دست آید. بنابر این، در صورتی که از روی آب و یا ساحل به دست آید، خمس ندارد. قول مقابل مشهور، وجوب خمس در آن است. آیا جواهری که بدون غواصی، لیکن با ابزار از داخل آب بیرون آورده می شود، حکم بیرون آوردن با غواصی را دارد یا نه؟ مسئله اختلافی است.
دیگر شرایط
...

دانشنامه عمومی

غواصی فن شناوری در زیر آب - با یا بدون وسایل تنفس مصنوعی اسکوبا است. غواصی علاوه بر اینکه کاربردهای صنعتی، پژوهشی، و نظامی دارد، برای ورزش و تفریح هم انجام می شود. امروزه ورزش غواصی و غواصی تفریحی به صورتی همگانی درآمده و به شکل گسترده ای در بسیاری از کشورهای جهان فعالیتی مفید، مفرح، لذت بخش و نیز منبع درآمد در صنعت اکوتوریسم شده است. تنفس زیر آب با استفاده از هوای فشرده تاریخچه ای کوتاه دارد. اما غواصی در دریا و سفر به عمق دریا از دیرباز توسط بسیاری از ملل جهان انجام می پذیرفته است.
یکی از روش های غواصی، غواصی آزاد است که ورزشی بسیار سنگین و فرح بخش است. اولین مهارت غواص در این ورزش، استفاده صحیح از شش ها در تنفس و حمل هوای کافی در غواصی است. در ابتدا این ورزش برای جستجوی مروارید در دریا مورد استفاده قرار می گرفت ولی بعدها پا به عرصه ورزش حرفه ای گذاشته باشگاه های ویژه ای برای این کار به وجود آمده اند.
تعریف سادهٔ این ورزش این است که شخص در آب شیرجه می رود و تنها هوایی که در اختیار دارد، هوای ذخیره شده در شش هایش است. در واقع این ورزش در نوع خود، از قدیمی ترین ورزش های آبی جهان شناخته می شود. شاهد آن نیز سابقه جستجوی مروارید از حدود چهار هزار سال پیش در دریای مدیترانه است.
غواصی آزاد ورزشی پر رمز و راز است و طی ۵۰ سال گذشته توجه پژوهشگران و اهل علم را به خود جلب کرده است.
در دهه پنجاه میلادی یعنی بین ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰ پزشکان به غواصان آزاد هشدار دادند که نگهداشتن نفس در عمق بیش از ۵۰ متر مساوی با مرگ است. چراکه فشار آب در چنین عمقی باعث می شود تا قفسهٔ سینه و دنده ها مانند کاغذ مچاله شده در دست انسان در هم شکسته شوند اما امروز مشاهده می کنیم که غواصان آزاد به عمق ۲۰۰ متری هم می روند. این عمق حتی از عمقی که زیر دریایی ها در جنگ جهانی دوم توان رسیدن به آن را داشتند، بیشتر است.
این پدیده در حقیقت یک پایه و اساس علمی هم دارد، چراکه بدن در زیر آب با شرایط تازه ای مواجه می شود که در نتیجه قلب، سیستم گردش خون و عضلات انسان، همگی به گونه ای عمل می کنند تا اکسیژن را در بدن ذخیره کنند. آنچه باعث پیشرفت های اعجاب انگیز در این ورزش و توانایی های غواصان شده، تحقیقات درخشان فیزیولوژِی است که جمعی از پدیده های مختلف در رابطه با آب را در بدن کشف کرده است. تجهیزات مورد نیاز این ورزش یک جفت باله های غواصی ( فین ) ، ماسک غواصی و لوله تنفس بر سطح آب ( اسنورکل ) است.
عکس غواصیعکس غواصیعکس غواصیعکس غواصیعکس غواصیعکس غواصی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

غَوّاصی (diving)
32022000-7.jpg
غَوّاصی
غَوّاصی
غَوّاصی
غَوّاصی
غَوّاصی
غَوّاصی
غَوّاصی
فرورفتن در آب. انسان ها نخست برهنه و بدون استفاده از ابزار و وسیله ای خاص برای صیادی و به دست آوردن مروارید و مرجان به درون آب دریا فرو می رفتند، ولی کم کم به ابداع و اختراع دستگاه هایی اقدام کردند که امکان ماندن طولانی در زیر آب را فراهم آورد. در قرن ۱۷، ناقوس غواصی متداول بود. در این روش، هوایی که غواص تنفس می کرد در محفظه ای به شکل ناقوس حبس می شد. در اوایل قرن ۱۹، انواع لباس های غواصی سنگین و دست وپاگیر ابداع شدند. با پیدایش دستگاه تنفس زیرآبی، که ژاک کوستا در اوایل دهۀ ۱۹۴۰ اختراع کرد، حرکت غواصان آسان تر شد. در دهۀ ۱۹۷۰، فن غواصی اشباع برای کار در اعماق بیشتر ابداع شد. در این روش، غواص مخلوطی از هلیوم و اکسیژن را تحت فشارِ بستر دریا به مدت یک هفته یا بیشتر تنفس می کند. برای حفاری در دریای شمال از این روش استفاده کردند. جان دین و چارلز دین، دو برادر انگلیسی، در ۱۸۲۸ نخستین لباس غواصی را با کلاه فلزی بزرگی اختراع کردند که هوا از طریق شلنگ به آن می رسید. غواصی اشباع برای کار در میدان های نفتیِ دور از ساحل توسعه یافت. کارگران غواص با شناورهای بی منفذ به محل کار اعزام می شوند. بدین ترتیب پس از هر بار غواصی، گذراندن دوران طولانی کاهش فشار ضرورتی ندارد. برای جلوگیری از پیامدهای خطرناک عارضۀ کاهش فشار، لازم است فشار وارد بر غواص آرام آرام کاهش یابد.

پیشنهاد کاربران

آب نوردی
سپاس از توضیحات جامع و مفید سایت شما
با علاقه زیادی که به غواصی داشتم همیشه اطلاعات مربوط به این رشته ورزشی را مطالعه می کردم تا اینکه یک ماه قبل به لطف زحمات کادر خوب و مدرسین حرفه ای کلوپ نگین ساحل قشم در پارک زیتون موفق به گذراندن چند دوره آموزشی شدم و خوشحالم که قدم در این عرصه گذاشتم.
Scuba dive = غواصی
🤿🤿🏊‍♀️🏊‍♀️
زیرآبی ، آب نوردی

بپرس