فردریک باستیا

پیشنهاد کاربران

کلود فردریک باستیا ( فرانسوی:  ( به فرانسوی: Claude Frédéric Bastiat ) ; ۳۰ ژوئن ۱۸۰۱ – ۲۴ دسامبر ۱۸۵۰ ) نظریه پرداز لیبرال کلاسیک، اقتصاددان سیاسی فرانسوی و عضو مجمع فرانسه بود. او به خاطر توسعه دادن مفهوم اقتصادی هزینه فرصت سرشناس است.
...
[مشاهده متن کامل]

فردریک باستیا در سال ۱۸۰۱ در شهر بایون «Bayonne» به دنیا آمد.
باستیا در ده سالگی یتیم شد و پدربزرگ و مادربزرگ پدری اش او را بزرگ کردند و آموزش دادند. در هفده سالگی مدرسه را برای کار در بنگاه صادراتی خانوادگی شان در شهر بایون ترک کرد و آن جا بود که با مشاهده انبارهای تعطیل شده، جمعیت رو به کاهش و افزایش فقر و بیکاری پدیدآمده به میانجی محدودیت های تجاری، پلیدی ها و شرارت های نهفته در حمایت گرایی را بی واسطه آموخت. پدربزرگش که درگذشت، ملک خانوادگی شان در مورگون به باستیای بیست و پنج ساله به ارث رسید و به این ترتیب توانست برای بیست سال بعد، همچون دانشمند و کشاورزی اصیل زاده و متشخص زندگی کند. باستیا افرادی را برای کار در این مزرعه خانوادگی استخدام کرد تا بتواند بر دلمشغولی های فکری اش تمرکز کند. مشتاقانه و با حرص کتاب می خواند و تقریباً درباره همه گونه های ادبیات با دوستانش گفتگو و مجادله می کرد. او بیشتر اوقات خود را به کار کشاورزی صرف داشت. باستیا به عضویت انجمن ایالتی و نمایندگی مجلس موسسان فرانسه نیز درآمد، اما به دلیل بیماری بخش کوتاهی از زندگی خود را به فعالیت های سیاسی سپری کرد و در پنجاه و چهار سالگی از دنیا رفت.
کلود فردریک باستیا از مالکیت خصوصی، بازار آزاد و دولت محدود هواخواهی می کرد. وی معتقد است:
«اگر کالاها از مرزها عبور نکنند سربازان عبور خواهند کرد. »
بن مایه اصلی و بنیادین نوشته های باستیا این بوده که تا وقتی کارکرد دولت به حفظ جان، آزادی و مالکیت شهروندان در برابر دزدی یا هجوم دیگران محدود شود، بازار آزاد ذاتاً سرچشمه ای برای «همسازی اقتصادی» میان افراد خواهد بود. از نگاه باستیا اجبار دولتی تنها هنگامی پذیرفتنی است که پشتیبان «امنیت فرد، آزادی و حقوق مالکیت باشد و سایه عدالت را بر سر همه بگستراند».
باستیا بر کارکرد بازار آزاد در هماهنگ سازی برنامه ها - درون مایه ای بنیادین در مکتب اتریش - پا می فشرد، چون اندیشه اش از برخی نوشته های آدام اسمیت و اقتصاددان بزرگ فرانسوی طرفدار بازار آزاد همچون ژان باتیست سه، فرانسوا کنه، دستو دوتراسی، شارل کنت، ریشار کانتیون ( که در ایرلند زاده شد و در فرانسه سکنی گزید ) و آنه رابرت ژاک تورگو تأثیر گرفته بود. این اقتصاددانان فرانسوی در میان پیشگامان مکتب جدید اتریشی بودند و نخستین بار مفاهیمی چون بازار به مثابه فرایندی پویا و رقابتی، تکامل پول در بازار آزاد، نظریه ارزش ذهنی، قوانین مطلوبیت و بازدهی نهایی نزولی، نظریه تعیین قیمت منابع بر پایه تولید نهایی و بیهودگی کنترل قیمت ها به طور خاص و دخالت گرایی اقتصادی دولت به طور کلی را پرورش دادند.

فردریک باستیا
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/فردریک_باستیا

بپرس