فرمان اخراج اجنبی ها

دانشنامه عمومی

فرمان اخراج اجنبی ها ( به ژاپنی: 攘夷勅命 یا 攘夷実行の勅命 jōi chokumei یا jōi jikkō no chokumei ) حکمی بود که توسط امپراتور کُومِی در سال ۱۱ مارس ۱۸۶۳ در مقابله با موج غرب گرایی ژاپن، پس از باز شدن کشور توسط ناخدا متیو سی. پری صادر شد.
حکم بر اساس احساسات ضد خارجی و جنبش و اندیشهٔ سون نو جوای حرمت گزاری به امپراتور، اخراج اجنبی ها رایج در آن زمان صادر شد. با این حکم امپراتور کُومِی شخصاً توافق و موافقت خود را با چنین احساساتی در کشور اعلام کرد، با توجه به شرایط بعد از قرن ها فرصت برای ایفای نقش فعال توسط امپراتور در مسائل مربوط به دولت به وجود آمد و امپراتور در مقابله با قراردادهای بسته شدن با خارجیان به مداخله در حکومت شوگون ها وارد شد. او در تاریخ ۱۱ مارس ۱۸۶۳ این فرمان را صادر کرد و آخرین مهلت برای اجرای فرمان را دو ماه یعنی ۱۱ مه ۱۸۶۳ ( گاه شماری قمری ) برابر با اول ماه ژوئیه ۱۸۶۳ ( میلادی ) قرار داد. [ ۱]
روز ۹ ژوئن سال ۱۸۶۳ شوگون وقت توکوگاوا ایه موچی به دربار گزارش داد که خارجی ها روز ۲۴ این ماه اخراج خواهند شد. پیش تر هم او دو بار تاریخی معین کرده اما هر بار ناچار شده بود که کار را به تعویق بیندازد. بی شک او با بی میلی تمام تاریخ دیگری را معین کرد چون خوب می دانست که اگر خارجی ها به جنگ روی بیاورند ژاپن آمادگی مقابله ندارد. از سویی هم زیر فشار پیگیر دربار بود زیرا که در برابر وصلت با خواهر امپراتور کومی قول داده بود که بیگانگان را بیرون کند.
خاندان موری در قلمروی چوشو، تحت فرمان موری تاکاچیکا، دستور را دنبال کردند و از تاریخ تعیین شده به عنوان مهلت تعیین شده اقدام به اخراج همه خارجی ها کردند. تاکاچیکا که آشکارا از شوگون سالاری سرپیچی می کرد، به نیروهای خود دستور داد بدون هشدار بر روی تمام کشتی های خارجی که از تنگه تنگه شیمونوسکی عبور می کنند، بدون هیچ اخطاری شلیک کنند.
تحت فشار امپراتور، شوگون نیز مجبور به صدور اعلامیه ای شد که پایان روابط با خارجی ها را اعلام می کند. این دستور توسط اوگاساوارا ناگامیچی در ۲۴ ژوئن ۱۸۶۳ به تشکل های خارجی ارسال شد:
«دستورهای تایکون ( شوگون ) ، از کیوتو دریافت شده است. شوگون به این نتیجه رسیده است که بنادر بسته می شوند و خارجی ها رانده می شوند، زیرا مردم کشور تمایل به ارتباط با کشورهای خارجی ندارند. »
- ۲۴ ژوئن ۱۸۶۳، [ ۲]
عکس فرمان اخراج اجنبی ها
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس