فرهنگ سخنان امام زمان

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] فرهنگ سخنان امام زمان (عج). «فرهنگ سخنان امام زمان(عج)» اثر فارسی محمد دشتی، گردآوری روایاتی از امام زمان(ع) در موضوعات گوناگونی از قبیل فضیلت امامان معصوم و ضرورت اطاعت از ایشان است.
آنچه موجب اهمیت این اثر شده، آن است که روایات پس از استخراج، ترجمه و دسته بندی شده و با نظم الفبایی ارائه گردیده است.
دو مقدمه از مؤلف و ناشر آغازگر مطالب کتاب می باشد. در اثر حاضر، سعی شده است مجموعه ی سخنان وارده از ناحیه حضرت مهدی(ع)، ذیل موضوع های مختلف فقهی، اخلاقی، اجتماعی، عقیدتی و سیاسی به ترتیب حروف الفبا ارائه گشته است.
سخنان امام زمان(ع) چه در قالب توقیع و چه به صورت شفاهی، خطاب به علما یا نائبان یا هر کسی که به نحوی به تشرف آنحضرت نایل آمده، در کتاب جمع آوری و اصل روایت به همراه ترجمه فارسی آن نقل شده که دربردارنده 171 روایت در این زمینه است.
برای بهتر روشن شدن اهداف آموزشی معصومین(ع) و جلوگیری از سرگردانی مراجعه کنندگان در پیداکردن معانی واقعی روایات، دو کار انجام شده است: 1- انتخاب سوژه ها، 2- زمینه سازی برای درک روایت؛ بدین صورت که قبل از آوردن یک حدیث، در چند خط، علت صدور، مکان و زمان روایت و هدف امام(ع) به روشنی بیان شده تا مطالعه کننده به آسانی اهداف سیاسی و عقیدتی آن بزرگوار را بشناسد. در این رابطه از روش شهید مطهری در کتاب «داستان راستان» رهنمود گرفته شده است.

[ویکی فقه] فرهنگ سخنان امام زمان (کتاب). «فرهنگ سخنان امام زمان عجّل الله فرجه الشریف » اثر فارسی محمد دشتی، گردآوری روایاتی از امام زمان علیه السّلام در موضوعات گوناگونی از قبیل فضیلت امامان معصوم و ضرورت اطاعت از ایشان است. آنچه موجب اهمیت این اثر شده، آن است که روایات پس از استخراج، ترجمه و دسته بندی شده و با نظم الفبایی ارائه گردیده است.
دو مقدمه از مؤلف و ناشر آغازگر مطالب کتاب می باشد. در اثر حاضر، سعی شده است مجموعه ی سخنان وارده از ناحیه حضرت مهدی علیه السلام، ذیل موضوع های مختلف فقهی، اخلاقی، اجتماعی، عقیدتی و سیاسی به ترتیب حروف الفبا ارائه گشته است.سخنان امام زمان علیه السّلام چه در قالب توقیع و چه به صورت شفاهی، خطاب به علما یا نائبان یا هر کسی که به نحوی به تشرف آنحضرت نایل آمده، در کتاب جمع آوری و اصل روایت به همراه ترجمه فارسی آن نقل شده که دربردارنده ۱۷۱ روایت در این زمینه است.برای بهتر روشن شدن اهداف آموزشی معصومین علیه السّلام و جلوگیری از سرگردانی مراجعه کنندگان در پیداکردن معانی واقعی روایات، دو کار انجام شده است: ۱- انتخاب سوژه ها، ۲- زمینه سازی برای درک روایت؛ بدین صورت که قبل از آوردن یک حدیث، در چند خط، علت صدور، مکان و زمان روایت و هدف امام علیه السّلام به روشنی بیان شده تا مطالعه کننده به آسانی اهداف سیاسی و عقیدتی آن بزرگوار را بشناسد. در این رابطه از روش شهید مطهری در کتاب «داستان راستان» رهنمود گرفته شده است.در تعیین جایگاه اصلی احادیث، سعی شده است تا علت لطف و محبت یا خشم و غضب در آغاز یا پایان روایات آورده شود.مؤلف در کنار هر روایتی، سعی کرده است تا نتیجه های لازم و ضروری را به دست آورده و اهداف آموزشی خود را مشخص نماید.برای روایات مطرح شده در کتاب، اسناد و مدارک متعددی از منابع دست اول اسلامی ارائه گردیده و نام راویان احادیث به طور کامل ذکر شده است.
← هدف تألیف
مقدمه مؤلف، ضمن اشاره به درست بودن این مطلب که همه چیز را باید از قرآن خواست و در آن جستجو کرد، و تذکر این که بدون رهنمودهای عترت پیامبر صلی الله علیه و آله وسلّم در قالب هزاران حدیث که در تاویل و تفسیر آیات مطرح شده، هرگز نمی توان حقایق قرآنی را شناخت و به ارزش های واقعی آن راه یافت؛ مجموعه «نهج الحیاة» - که کتاب حاضر جزئی از این مجموعه است- توضیح داده و ویژگی های آن را بیان کرده است.هدف مؤلف معرفی الگوهای اصیل و ارزش های ناب اسلامی برای شناسایی بایدها و نبایدها از دیدگاه معصومین علیه السّلام است؛ لذا زحمت ارزیابی و مشکلات تشخیص صحت یا بطلان روایات را برخود هموار ساخته و از این رو با ملاک ها و مبانی اصولی و فقهی شیعه و اصول مسلم اعتقادی، به نقد و ارزیابی روایات پرداخته است.
← ویژگی روایات کتاب
فهرست مطالب در ابتدا و و دیگر آثار مؤلف در انتهای کتاب آمده است.پاورقی ها، به ذکر منابع و توضیح برخی کلمات و عبارات روایات پرداخته است.در پاورقی ها، کتابی که متن عربی حدیث از آن نقل شده، با علامت ستاره مشخص شده است. فهرست موضوعی منابع تحقق در آخر کتاب آمده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس