فلز اهن

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] فلز آهن. آیه ۲۵ سوره حدید در مقام بیان یکی از نعمت های الهی است که در اختیار بشر قرار گرفته است؛ اما این یک استنباط شخصی است که انزال حدید در قرآن را به عنوان یک معجزه اعلام کنیم که مرادش آن باشد که آهن ابتدا در زمین نبوده و بعدها از آسمان نازل شده است و در همین راستا، نفی چنین استنباطی، ضرر به اعجاز این کتاب مقدس وارد نساخته و تردید در چنین استنباطی به عنوان یک گفت وگوی علمی نیز ایرادی نداشته و افرادی که چنین ادعاهایی را مطرح می کنند، باید با ارائه دلایل متقن به اثبات آن اقدام کنند.
خدای متعال پیامبران خود را با حجت ها و معجزات بسیاری برای هدایت بشر فرستاد؛ با آن ها کتاب آسمانی بود که از طریق وحی بر آن ها فرود آمده و مردم را به سوی حق و حقیقت دعوت می نمودند؛ میزانی به همراه داشتند تا در معاملات و تعاملات به حقوق یک دیگر تجاوز نکنند، و روی میزان عدل و مساوات عمل نمایند. علاوه بر این ها، آهن را در اختیار آنان قرار داد تا هم ابزار دفاعی آنان باشد و هم منفعت های فراوانی را با استفاده از آن به دست آورند:
← سخن خداوند متعال
این آیه هدف خداوند از فرستادن پیامبران، و نازل کردن کتاب و میزان را همراه ایشان بیان کرده، و می فرماید: غرض از فرستادن پیامبران همراه با کتاب، این بود که آنان مردم را به سوی عدالت سوق دهند:
لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ. تا مردم در اجتماعی عادل زندگی کنند، و آهن را نازل کرد تا بندگان خود را در دفاع از اجتماع صالح خود و گسترش کلمه حق در زمین بیازماید. علاوه بر این، آهن منافع دیگری دارد که مردم از آن بهره مند می شوند.
مراد از انزال آهن
آن چه در این آیه مورد پرسش است، این است که منظور از انزال آهن چیست؟ آیا خداوند آن را از آسمان نازل کرد، یا معنای دیگری در آن نهفته است؟!مفسران در این زمینه احتمالاتی را مطرح کرده اند.
← دیدگاه اول
...

پیشنهاد کاربران

بپرس