قالکاری

دانشنامه عمومی

قالکاری که به صورت غالکاری هم نوشته می شود ، یکی از زیرشاخه های مشاغل مرتبط با بازیافت فلزات گرانبهاطلا است و به معنی بازیابی طلا از زباله هایی که ممکن است در آن اثری از طلا باشد است.
قالکار هم کسی است که حرفه‎ ی شغل غالکاری را بلد است و این عمل را انجام می‎ دهد.
در واقع قالکار تقریباً از هر چه خاکه های طلاسازها در آن طلا باشد، حتی به میزان اندک سعی می کند طلا را جدا و استخراج نماید.
همیشه وقتی طلاساز ها اشیایی مانند النگو و انگشتر می سازند، مقداری طلا از دست می دهند، چون هنگام پرداخت طلا براده هایی از آن جدا می شود. [ ۱] برای نمونه وقتی طلاساز ها تصمیم می گیرند یک انگشتر بسازند، باید با سوهان یا برس های مخصوص آن را شکل دهند. طبیعی است با جدا شدن براده ها از وزن طلای اولیه کاسته می شود. قوانین کارگاه های طلاسازی طلاساز ها برای این که جلوی ضرر و زیان خود را بگیرند، سعی می کنند ذرات طلا را دوباره به دست بیاورند. برای این کار آنها در محیط کارگاه خود به نکات زیادی توجه می کنند، مثلا کف کارگاه های طلاسازی همیشه فنس های پلاستیکی یا فلزی می گذارند تا براده های طلا به کفش کارگرها نچسبد. [ ۲] البته قوانین کارگاه های طلاسازی با گران شدن قیمت طلا رابطه مستقیمی دارد. هرچه قیمت این فلز خوش آب و رنگ بالا برود طلاسازها در کارگاه های خود قوانین سخت گیرانه تری اجرا می کنند. جالب است بدانید برخی طلاسازها از کارگران خود می خواهند هنگام کار کمتر حرف زده یا ماسک به صورت بزنند، زیرا آن ها ادعا می کنند، ممکن است ذرات ریز طلا هنگام حرف زدن وارد دهان کارگرها شود. همچنین کارگرها در کارگاه های طلاسازی هنگام شست و شوی دست و صورت خود باید مراقب باشند تا آب مصرفی خود را درون بشکه نگهداری کنند چون ذراتی که به دست و صورت آنها چسبیده است پس از شست و شو وارد آب می شود. [ ۳] به همین علت طلاساز ها آب مصرفی خود را هم به کارگاه های غالکاری می برند تا طلایی که در آن وجود دارد، بازیافت شود. علاوه براین موارد، طلاساز ها سعی می کنند محلی را به عنوان کارگاه در نظر بگیرند که هیچ پنجره یا روزنه ای نداشته باشد و برای هواکش های کارگاه خود فیلتر می گذارند تا ذرات ریز طلا از طریق هوا به خارج از کارگاه منتقل نشود. [ ۴] باید اضافه کنیم طلاساز ها تکه پارچه هایی که کارگران با آن لوازم کار خود را تمیز می کنند هم دور نمی ریزند، چون معتقدند ذرات ریز طلایی که به این دستمال ها چسبیده، قابل بازیافت است. آنچه در کارگاه غالکاری می‎ گذرد بعد از این که طلاساز ها وسایلی را که احتمال دارد ذرات طلا به آنها چسبیده باشد، جمع آوری کردند آن ها را به کارگاه های غالکاری می برند تا طلای از دست رفته خود را به دست بیاورند. [ ۵] این وسایل که بیشتر شامل دستمال و خاک کف کارگاه است در اختیار غالکارها قرار می گیرد، البته به این وسایل باید بشکه های آبی کارگران کارگاه ها طلاسازی را نیز اضافه کرد. [ ۶] در نتیجه کار غالکار بازیابی فقط طلا و نقره میباشد که نبایستی با بازیافت کننده ( نه بازیابی ) فلزات گرانبها منجمله پلاتین ، پالادیوم ، رودیوم و . . . اشتباه گرفته شود هر چند شباهتهائی در کار هر دو دیده میشود .
عکس قالکاریعکس قالکاریعکس قالکاریعکس قالکاری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

قالکاری:[ اصطلاح بازار طلا]به بازیافت دوباره ی طلا از فاضلاب و قطعاتی که طلا در آن ها وجود دارد، قالکاری می گویند.

بپرس