قبر حضرت زینب

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] قبر حضرت زینب (سلام الله علیها). درباره محل دقیق قبر مطهر حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) ۳ دیدگاه عمده مطرح شده است، که بعد از تحقیق و بررسی در منابع تاریخی و روایی و نظرات مختلف دانشمندان و علما، احتمال قوی تر در بین این دیدگاه ها، سرزمین شام می باشد؛ همچنین بر اساس قرائن و دلائل تاریخی ثابت می گردد که مدفن حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) در مصر و مدینه نیست.
درباره مزار حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) دیدگاه های مختلفی ارائه شده است که به بررسی آن تک تک آنها پرداخته و دیدگاهی را که صحیح تر است، برمی گزینیم. راجع به محل دفن حضرت زینب (سلام الله علیها) سه نظر وجود دارد:الف: مدینه منوره، کنار قبور خاندان اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السّلام) یعنی بقیع؛ب: قاهره مصر؛ج: مقام معروف و مشهوردر قریه راویه، واقع در منطقه غوطه دمشق.
قزوینی، سید محمد کاظم، زینب الکبری (علیهاالسّلام) من المهد الی اللحد، ص۵۹۵.
برخی گفته اند که مرقد زینب کبری (سلام الله علیها) در شهر مدینه، در قبرستان بقیع است؛ البته بدون تعیین محل دقیق آن و ثبت مشخصات لازم. این عقیده، مبتنی بر ظن و گمان است؛ چرا که اگر چنین بود، بی گمان این مطلب، به صراحت، هم در کتاب های پیشین درباره مزارهای مدینه منوره ذکر می شد. این دیدگاه بر این اساس استوار است که می دانیم بدون تردید حضرت زینب (سلام الله علیها) پس از حادثه کربلا و اسارت غم بار کوفه و شام، به مدینه بازگشتند و مدتی در آن شهر زندگی کردند و دلیل کافی نیز بر خروج آن حضرت از مدینه در دست نیست. بنابراین، حتماً در همان شهر از دنیا رفته و حتماً در مکانی که اهل بیت (علیه السّلام) مدفونند، یعنی بقیع دفن شده است.
← ادله دیدگاه مدینه
برخی بر این عقیده هستند که حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) در مصر مدفون است. این دیدگاه، ناشی از اشتراک اسم «زینب» در میان بسیاری از بانوان است و ذهن انسان به سرعت، متوجه صاحب آن اسمی می شود که کامل تر است.
مغنیه، محمدجواد، بطلة الکربلاء، ص۳۹۶.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس