قرن بیستم

دانشنامه عمومی

قرن بیستم (فیلم). توئنتی اث سنچری ( انگلیسی: Twentieth Century ) یک فیلم کمدی اسکروبال به کارگردانی هاوارد هاکس است که در سال ۱۹۳۴ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به جان باریمور، کارول لمبارد، والتر کانلی، و ادگار کندی اشاره کرد.
در دسامبر ۲۰۱۱ میلادی، کتابخانه کنگره این فیلم را «به لحاظ فرهنگی، تاریخی و زیبایی شناختی پُراهمیت» قلمداد کرده و آن را جهت حفظ و نگهداری در فهرست ملی ثبت فیلم قرار داد. [ ۲]
توئنتی اث سنچری نام یک قطار سریع السیر مسافری است که طیِ سال های ۱۹۰۲ تا ۱۹۶۷ میلادی بین ترمینال گراند سنترال نیویورک و «ایستگاه مسافربری لاسال استریت» در شیکاگو در حرکت بود و گاهی از آن به عنوانِ «معروف ترین قطار جهان» یاد می شد. [ ۳] در بیشتر کتاب ها و فرهنگ های سینمایی در ایران، این عنوان را به قرن بیستم ترجمه کرده اند که صحیح نیست؛ چرا که عنوان این فیلم در واقع یک نام خاص است و نباید ترجمه شود. [ ۴]
جان باریمور و کارول لمبارد بازیگران اصلی این فیلم هستند. کارول لمبارد در سال ۱۹۴۲ در سن ۳۳ سالگی بر اثر سانحه هوایی می میرد. او در زمان مرگ همسر کلارک گیبل بوده است. مرگ او باعث افسردگی کلارک گیبل می شود. مرگ ناگهانی کارول لمبارد کمر گیبل را شکست. به گفته یکی از دوستانش، کلارک هیچ گاه پس از مرگ کارول لمبارد احساس خوشبختی نکرد و در واقع شعله قلبش برای همیشه خاموش شد. جسد سلطان هالیوود به وصیت وی در کنار لومبارد دفن شد.
عکس قرن بیستم (فیلم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

هفته نامۀ سیاسی، اجتماعی، ادبی، فکاهی، انتقادی، مخالف جمهوری، چاپ تهران. به صاحب امتیازی محمدرضا همدانی (میرزادۀ عشقی، از مخالفان جمهوری) و مدیریت عباس اسکندری، از ۱۳۳۹ق (۱۳۰۱ش) ابتدا هفتگی و سپس سه بار در هفته منتشر می شد. نخستین شمارۀ آن ۲۷ شعبان ۱۳۳۹ و شمارۀ چهارم ۲۸ رمضان ۱۳۳۹ انتشار یافت و سپس هجده ماه تعطیل شد. شمارۀ اول دورۀ دوم ۲۸ جمادی الاول ۱۳۴۹ منتشر شد و در این دوره ظاهراً هجده شماره چاپ شد. تنها شمارۀ دورۀ سوم در ۲۸ جمادی الاول ۱۳۴۲ منتشر و مندرجات آن باعث قتل ناجوانمردانۀ عشقی شد؛ مقاله ای که در آن جمهوری و جمهوری خواهان را به سخره گرفته و آشکارا اظهار کرده بود که رخدادهای اخیر تهران به تحریک اجنبی است. در همین شماره، «مظهر جمهوری» به صورت مردی مسلح و غضب آلود تصویر شده بود که در دست راست تفنگ و در دست چپ کیسۀ پول داشت و سایۀ اجنبی بر بالای سرش نمایان بود و روزنامه های طرفدار جمهوری به شکل جانوران پلید و زشت دور و بر او را گرفته بودند. روزنامه بلافاصله توقیف شد و نسخه های آن را شهربانی جمع کرد. این شماره ازجمله شماره های استثنایی و بسیار پرفروش در تاریخ مطبوعات ایران است.

پیشنهاد کاربران

بپرس