قره قویونلو

/qarequyunlu/

لغت نامه دهخدا

قره قویونلو. [ ق َ رَ ق ُ یُن ْ ] ( اِخ ) قراقوینلو. رجوع به قراقوینلو شود.

قره قویونلو. [ ق َرَ ق ُ یُن ْ ] ( اِخ ) دهی از دهستان چهاردولی بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع در 71 هزارگزی جنوب خاوری مراغه و در مسیر شوسه شاهین دژ به میاندوآب. موقع آن جلگه و معتدل مالاریایی است. سکنه آن 265 تن. آب آن اززرینه رود و محصول آن غلات ، بادام ، چغندر، حبوبات ، کرچک. شغل اهالی زراعت و صنایع دستی زنان جاجیم بافی است. راه شوسه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

قره قویونلو. [ ق َ رَ ق ُ یُن ْ ] ( اِخ ) دهی از دهستان نازلو از بخش حومه شهرستان ارومیه واقع در 27 هزارگزی شمال خاوری ارومیه و 5 هزارگزی خاور شوسه ارومیه به سلماس. موقع جغرافیایی آن جلگه و معتدل مالاریایی است. سکنه آن 90 تن. آب آن از نازلوچای و محصول آن غلات ، توتون ، چغندر، حبوبات. شغل اهالی زراعت و صنایع دستی زنان جوراب بافی است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

قره قویونلو. [ ق َ رَ ق ُ یُن ْ ] ( اِخ ) دهی از دهستان تکاب بخش نوخندان شهرستان دره گز واقع در 9 هزارگزی جنوب خاوری نوخندان و سر راه مالرو عمومی نوخندان. موقع جغرافیایی آن جلگه و سردسیر است. سکنه آن 579 تن. آب آن از قنات و محصول آن غلات و پنبه. شغل اهالی زراعت و مالداری است. راه مالرو دارد. مزرعه جوی بهار جزء این ده است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان تکاب بخش نوخندان شهرستان دره گز در ۹ کیلومتری جنوب شرقی نوخندان جلگه و سردسیر ۵۷۹ تن سکنه آب از قنات محصول غلات پنبه شغل اهالی زراعت و گله داری .
دهی از دهستان نازلو بخش حومه شهرستان رضائیه واقع در ۲۷ هزار گزی شمال خاوری رضائیه . و ۵ هزار گزی خاور شوسه رضائیه بشاهپور و موقع جغرافیایی آن جلگه و معتدل مالاریائی است .

دانشنامه عمومی

قره قویونلو (آق سو). قره قویونلو ( به لاتین: Qaraqoyunlu ) یک منطقه مسکونی در جمهوری آذربایجان است که در شهرستان آق سو واقع شده است. قره قویونلو ۱۳۷۳ نفر جمعیت دارد.
عکس قره قویونلو (آق سو)عکس قره قویونلو (آق سو)

قره قویونلو (شمکور). قره قویونلو ( به لاتین: Qaraqoyunlu ) یک منطقه مسکونی در جمهوری آذربایجان است که در شهرستان شمکور واقع شده است. قره قویون لو ۱۲۳ نفر جمعیت دارد. [ ۱]
عکس قره قویونلو (شمکور)

قره قویونلو (قبادلی). قره قویونلو ( ترکی آذربایجانی: Qaraqoyunlu ) یک منطقهٔ مسکونی سابقا در جمهوری آرتساخ بود که در استان کاشاتاق واقع شده بود. پس از جنگ ناگورنو قره باغ ( ۲۰۲۰ ) این منطقه به تصرف نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان و متحدانش در آمد.
قره قویونلو ها دودمانی ترکمان، ایرانی مآب و مسلمان که در سده های ۱۴ و ۱۵ میلادی بر مناطقی چون قفقاز، آذربایجان و شرق آناتولی فرمانروایی کردند. نام این حکومت روی برخی روستاها و شهر های تحت فرمانروایی شان مانده است.
عکس قره قویونلو (قبادلی)عکس قره قویونلو (قبادلی)

قره قویونلو (گران بوی). قره قویونلو ( به لاتین: Qaraqoyunlu ) یک منطقه مسکونی در جمهوری آذربایجان است که در شهرستان گران بوی واقع شده است.
عکس قره قویونلو (گران بوی)عکس قره قویونلو (گران بوی)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

قراقویونلو دودمانی از حاکمان ترکمان و مسلمان بود که نزدیک به صد سال ( از ۷۸۰ تا ۸۷۴ ه‍. ق ) بر آذربایجان، شرق آناتولی و قفقاز حکمرانی کردند. خانوادهٔ حاکم قراقویونلو از قبیلهٔ ییوا، به ویژه ایل بهارلو بودند. آن ها از طوایفی بودند که هنگام حملهٔ مغول مساکن خود را حوالی دریاچهٔ خوارزم ترک کرده، به ایران آمدند و هر طایفه از آنان در جایی استقرار یافتند. هنگامی که دولت ایلخانان مغول منقرض شد، ترکمانان هم مانند سایر طوایف ترک از فرصت استفاده کرده صاحب قدرت شدند. این قبیله در شمال شرقی دریاچهٔ وان با مرکزیت ارچیش به قدرت رسیدند.
...
[مشاهده متن کامل]

قراقویونلو واژه ای زبان های ترکی ( مرکب از: قره + قویون + لو ) و به معنی «صاحبان گوسفندهای سیاه» است. این واژه بسته به لهجهٔ محلی گوینده، قره قویونلو یا قاراقویونلو هم تلفظ و نوشته می شود.
نام قراقویونلوها نخستین بار در تاریخ در دورهٔ پیش از دودمان صفویان مطرح گردیده است. قراقویونلوها که ترکمان بودند ابتدا تحت فرمان دودمان مغولی جلایری ها در تبریز و بغداد بودند. اما در سال ۱۳۷۵ قرا یوسف رهبر قراقویونلوها در پی شورشی علیه جلایری ها استقلال خود را از جلایری ها اعلام کرد و کنترل آذربایجان، موصل و بغداد را به دست گرفت. تیموریان در حوالی ۱۴۰۰ قرا یوسف را شکست داده و قرایوسف به مصر متواری شد. او پس از مدتی و در ۱۴۰۶ با کمک حاکمان وقت مصر ( مملوک ها ) ، دوباره کنترل تبریز را به دست آورد. دولت قراقویونلو در بخش مهمی از سرزمین ایران شامل خوزستان، کرمان، فارس و هرات حضور داشت. واپسین فرمانروای قره قویونلو جهانشاه قراقویونلو نام داشت که اوزون حسن از دودمان آق قویونلو او را شکست داد و او را به همراه پسرش کشت.
این طایفه شیعه مذهب بوده اند و کلاه سیاه بر سر می گذاشتند و با طایفه دیگری که سنی و کلاه سفید بر سر می گذاشتند عموماً در رقابت و همجوار بوده اند. مسجد کبود در تبریز از بناهای ساخته شده در دوران قراقویونلوها است.
این استدلال که بین سنی گری آق قویونلو و تشیع قراقویونلو و صفویه تضاد واضحی وجود داشت، عمدتاً بر منابع متأخر صفوی استوار است و باید مشکوک تلقی شود.
در مورد تعلقات مذهبی قره قویونلوها، اگرچه برخی از اعضای متأخر خانواده اسامی شیعی داشتند و گه گاه نوشته های سکه های شیعی نیز وجود داشت، به نظر می رسد هیچ مدرک محکمی برای وابستگی قطعی شیعی در میان بسیاری از ترکمن ها در آن زمان وجود ندارد.

قره قویونلوقره قویونلوقره قویونلوقره قویونلوقره قویونلوقره قویونلو
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/قره‌قویونلو
قره قویونلو واژه ی فارسی شده ی " قارا قویونلار" ترکی است که از سه بخش" قارا" بمعنی رنگ سیاه، "قویون" به معنی جامه، پوشش ، ، پوشنده ، ، قراردهنده ، گذارنده "لار"پسوند نسبی است . قره قویونلار یکی از اقوام
...
[مشاهده متن کامل]
ترکمن بودند که جامه وکلاه سیاه می پوشیدنددکه معادل فارسی" قاراقویونلار" ، " سیاه جامگان" است. دربرخی متون معنای قویون رابا معنای قوین اشتباه کرده اند بجای کلاه وجامه به اشتباه گوسفند معنی کرده اند .

[قره قویونلو] که واژه ای ترکی ( مرکب از: قره قویون لو ) و به معنی صاحبان گوسفندهای سیاه است. این واژه بسته به لهجهٔ محلی گوینده، قره قویونلو یا قارا قویونلو هم تلفظ و نوشته می شود. نام صحیح این طایفه قره
...
[مشاهده متن کامل]
قویان لو ( مرکب از:قره قویان لو ) به معنی کسانی که کلاه سیاه بر سر می گذارند است. تاریخ دانان و مترجمان ناآشنا به زبان ترکی اشتباهاً قره قویونلو ترجمه کرده اند. در مقابل طایفهٔ سنی مذهب رقیب کلاه سفید بر سر می گذاشته اند که به [آق قویانلو] شناخته می شدند و این ترجمه اشتباه دربارهٔ آن ها هم صورت گرفته است. کلاه یا دستار سیاه در مذهب تشیع معنی و مفهوم خاصی دارد و در حال حاضر هم در ایران هنوز روحانیون سید دستار سیاه بر سر می گذارند و در محرم در شمال غرب ایران در مناطق آذربایجان بخصوص استان اردبیل شیعیان کلاه سیاه بر سر می گذارند. قزلباش ها هم به خاطر کلاه سرخی که بر سر می گذاشتند نامگذاری شده اند. در میان ترکمانان هم آق پاپاق به معنی کلاه سفید معروف است.

بپرس