قلعه جوق

لغت نامه دهخدا

قلعه جوق. [ ق َ ع َ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان دودانگه بخش ضیأآباد شهرستان قزوین در 15هزارگزی باختر ضیأآباد و 13هزارگزی راه زنجان. موقع جغرافیایی این ده کوهستانی و هوای آن سردسیری است.سکنه آن 359 تن ، آب آن از چشمه سار و رودخانه اورندو محصول آن غلات ، گردو و مختصر کشمش و شغل اهالی زراعت و صنایع دستی زنان قالی و گلیم و جوراب بافی است.راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

قلعه جوق. [ ق َ ع َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان رازلیق بخش مرکزی شهرستان سراب ، واقع در دوهزارگزی شمال خاوری سراب و 2هزارگزی شوسه سراب اردبیل. موقع جغرافیایی آن جلگه و هوای آن معتدل است. سکنه آن 2539 تن است. آب آن از نهر و چاه و محصول آن غلات و حبوب و محصول دامی و شغل اهالی زراعت و گله داری است.راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

قلعه جوق.[ ق َ ع َ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان دیجویجین بخش مرکزی شهرستان اردبیل ، واقع در 12هزارگزی جنوب باختری اردبیل و 10هزارگزی شوسه اردبیل به تبریز. موقع جغرافیایی آن کوهستانی و هوای آن معتدل است. سکنه آن 955 تن است. آب آن از رودخانه قلعه جوک و چشمه و محصول آن غلات و حبوب و شغل اهالی زراعت و گله داری است.راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

قلعه جوق. [ ق َ ع َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان گاودولی بخش مرکزی شهرستان مراغه ، واقع در 26هزارگزی جنوب باختری مراغه و در مسیر شوسه مراغه به میاندوآب. موقع جغرافیایی آن جلگه و هوای آن معتدل و مالاریایی است. سکنه آن 792 تن ، آب آن از رودخانه مردی و قنات و چشمه و محصول آن غلات و چغندر و کشمش و بادام و نخود و شغل اهالی زراعت و صنایع دستی زنان جاجیم بافی است. راه شوسه و شعبه تلفن و پاسگاه ژاندارمری دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

قلعه جوق. [ ق َ ع َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان حومه بخش تکاب شهرستان مراغه ، واقع در 9500گزی شمال خاوری تکاب و 10هزارگزی خاورراه ارابه رو تکاب به شاهین دژ. این ده کوهستانی و دارای هوای معتدل سالم است. سکنه آن 62 تن آب از چشمه سارها و محصول آن غلات ، بادام ، حبوب ، کرچک و شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی زنان جاجیم بافی است.راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

قلعه جوق. [ ق َ ع َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان قلعه دره سی بخش حومه شهرستان ماکو، واقع در 2500گزی جنوب باختری ماکو. به شوسه ماکو و بازرگان راه شوسه دارد. موقع جغرافیایی آن دره کوهستانی و هوای آن معتدل است. سکنه آن 559 تن است. آب آن از رودخانه زنگمار و محصول آن غلات ، زردآلو و شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی زنان جاجیم بافی است. راه شوسه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

دهی از دهستان بابک بخش حومه شهرستان تربت حیدریه واقع در ۲۸ هزار گزی شمال باختری تربت حیدریه و ۱۵ هزار گزی شمال شوسه عمومی تربت به کاشمر . موقع جغرافیایی آن تپه ماهور و هوای آن سردسیری است .

دانشنامه عمومی

قلعه جوق (ارومیه). قلعه جوق، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان ارومیه استان آذربایجان غربی ایران.
این روستا در دهستان باراندوزچای جنوبی قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیّت آن ۱۳۸ نفر ( ۳۷ خانوار ) بوده است. [ ۲]
عکس قلعه جوق (ارومیه)عکس قلعه جوق (ارومیه)

قلعه جوق (پلدشت). قلعه جوق، روستایی است از توابع بخش پلدشت و در شهرستان ماکو استان آذربایجان غربی ایران.
این روستا در دهستان گچلرات شرقی قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۱۴نفر ( ۲۴ خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس قلعه جوق (پلدشت)

قلعه جوق (تاکستان). قلعه جوق ( تاکستان ) ، روستایی از توابع بخش ضیاءآباد شهرستان تاکستان در استان قزوین ایران است.
این روستا در دهستان دودانگه علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۸۳ نفر ( ۷۸خانوار ) بوده است.
عکس قلعه جوق (تاکستان)عکس قلعه جوق (تاکستان)

قلعه جوق (تکاب). قلعه جوق ( تکاب ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان تکاب در استان آذربایجان غربی ایران است.
شغل اکثر اهالی، کشاورزی و دامداری, سنتی می باشد. محصولات این روستا گندم و نخود دیم است, البته کشت درخت سیب نیز موفقیت آمیز بوده است و باغات سیب در حال گسترش می باشند از لحاظ کیفیت محصول تولیدی در سطح مناسبی قرار دارد. ناگفته نماند بیشتر مراتع در این روستا به علت برداشت سنگهای معدنی تخریب گردیده است [ نیازمند منبع] روستا در کنار رودخانه کوچکی که از آن رد می شود بنا شده است و در قسمت غربی روستا یک تپه باستانی به نام «سنگر» وجود دارد. [ نیازمند منبع] در مورد علت نامگذاری این روستا روایات مختلفی وجود دارد؛ نقل یکی از آن ها چنین است که یکی از قلاع ۷ گانه دوره سلجوقیان بوده است. از جاذبه های این روستا می توان به مراتع و باغ های زیبا و تنوع زیستی بالا اشاره کرد. زبان مردم روستا ترکی آذربایجانی می باشد. این روستا دارای مدرسه ابتدایی، خانه بهداشت، مسجد و یک حمام قدیمی ( که در دوران پهلوی تأسیس شده و اکنون بحالت مخروبه درآمده است ) می باشد. [ نیازمند منبع]
این روستا در دهستان افشار قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۶۷ نفر ( ۴۶خانوار ) بوده است.
عکس قلعه جوق (تکاب)

قلعه جوق (خدابنده). قلعه جوق ( خدابنده ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان خدابنده در استان زنجان ایران است.
یکی از سرسبزترین روستاهای شهر قیدار است
از وسط روستا یه رودخانه جاری است که همین باعث دیدنی شدن و سرسبزی روستای قلعه جوق هست
از مکان های دیدنی روستا باغات و آبشار روستا میباشد
شغل اکثر اهالی روستا کشاورزی و دامداری است
این روستا در دهستان کرسف قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۰۶ نفر ( ۱۱۵خانوار ) بوده است.
عکس قلعه جوق (خدابنده)

قلعه جوق (سراب). قلعه جوق یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان رازلیق بخش مرکزی شهرستان سراب واقع شده است.
روستای قلعه جوق در حومه سراب و در حدود سه کیلومتری شهر قرار دارد و در کنار یک تپه باستانی بنا گردیده که متأسفانه در سال های اخیر قسمتی از آن بعلت خاکبرداری و ساخت مدرسه ( که هم اکنون به عنوان دانشگاه پیام نور مورد استفاده قرار می گیرد ) تخریب گردیده و دیوارهای قلعه که در بالای تپه آثار آن هنوز قابل رویت است بکلی در سال های اخیر تخریب شده است. روستای قلعه جوق بین شهر سراب و دهستان رازلیق واقع گردیده و حدود ۵ هزار نفر جمعیت دارد.
اطراف این روستا را باغهای گلابی و زردآلو احاطه کرده و اطراف باغها نیز توسط مزارع کشاورزی احاطه شده است. این روستا محل پرورش خالص ترین نژاد سگ ایرانی ( سگ سرابی ) می باشد. این نژاد از قویترین نژادهای شناخته شده در جهان بوده و برای نگهبانی و حفاظت از گله استفاده می شود.
یک کارگاه پنیر سازی جدیدا در مرکز ( دوت یول ) این روستا فعال شده است.
جمعیت روستا ۲۵۰۰ نفر است. این روستا در شمال سراب واقع است و راه روستاهای رازلیق شیره جین ابرس میراکوه و چند روستای دیگر از ان می گذرد.
عکس قلعه جوق (سراب)عکس قلعه جوق (سراب)عکس قلعه جوق (سراب)عکس قلعه جوق (سراب)عکس قلعه جوق (سراب)عکس قلعه جوق (سراب)

قلعه جوق (سنقر). قلعه جوق ( سنقر ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان سنقر در استان کرمانشاه ایران است.
این روستا در دهستان گاورود قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۴ نفر ( ۱۲خانوار ) بوده است.
عکس قلعه جوق (سنقر)عکس قلعه جوق (سنقر)

قلعه جوق (سنندج). قلعه جوق ( سنندج ) ، روستایی از توابع بخش کلاترزان شهرستان سنندج در استان کردستان ایران است.
این روستا در دهستان کلاترزان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۱۲ نفر ( ۵۳خانوار ) بوده است.
عکس قلعه جوق (سنندج)عکس قلعه جوق (سنندج)

قلعه جوق (ملکان). قلعه جوق یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان گاودول مرکزی بخش مرکزی شهرستان ملکان و به فاصله ۵ کیلومتری از مرکز شهرستان واقع شده است.
شغل اصلی مردم این روستا باغداری ( انگور ) می باشد. انگور تولیدی در این روستا از نوع بیدانه مرغوب بوده که توسط باغداران در کارگاه های خانگی تبدیل به کشمش طلایی شده پس از فرآوری در کارخانجات سبزه پاک کنی منطقه به عنوان محصول صادراتی به کشورهای مختلف صادر می گردد. عبور رودخانه مردق چای از این روستا باعث حاصل خیزی خاک منطقه گردیده است و پل دختر ( قیزلار کورپوسو ) مربوط به دوره صفویه در شمال این روستا قرار دارد. این روستا با590خانوار یکی از روستاهای پرجمعیت ملکان می باشد.
عکس قلعه جوق (ملکان)عکس قلعه جوق (ملکان)

قلعه جوق (ملکشاهی). قلعه جوق ( ملکشاهی ) ، روستایی از توابع بخش گچی شهرستان ملکشاهی در استان ایلام ایران است.
این روستا در دهستان کبیرکوه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱٬۷۲۴ نفر ( ۲۷۵خانوار ) بوده است.
عکس قلعه جوق (ملکشاهی)عکس قلعه جوق (ملکشاهی)

قلعه جوق (مه ولات). قلعه جوق ( مه ولات ) ، روستایی از توابع بخش شادمهر شهرستان مه ولات در استان خراسان رضوی ایران است. این روستا در دهستان ازغند قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۱۷ نفر ( ۱۶۵خانوار ) بوده است.
اقتصاد
حرفه اصلی مردمان قلعه جوق کشاورزی و دامداری است. از محصولات اصلی این روستا می توان به انواع م‍یوه های هسته دار مثل زردآلو، هلو، سیب و همچنین زعفران اشاره کرد.
عکس قلعه جوق (مه ولات)عکس قلعه جوق (مه ولات)

قلعه جوق (نقده). قلعه جوق ( نقده ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان نقده در استان آذربایجان غربی ایران است.
این روستا در دهستان سلدوز قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۵۸ نفر ( ۳۷ خانوار ) بوده است.
عکس قلعه جوق (نقده)عکس قلعه جوق (نقده)

قلعه جوق (نیر). قلعه جوق روستایی است که در استان اردبیل، شهرستان نیر، بخش کوراییم، دهستان یورتچی شرقی قرار دارد.
بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت این روستا ۲۴۱ نفر با ۴۸ خانوار بوده است.
عکس قلعه جوق (نیر)عکس قلعه جوق (نیر)

قلعه جوق (هشترود). قلعه جوق یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قرانقو بخش مرکزی شهرستان هشترود واقع شده است.
این روستا از روستاهای هشترود است البته دو تا قلعه جوق داریم که یکی قلعه جوق بالا و یکی قلعه جوق پایین که قلعه جوق بالا به قلعه جوق نجفقلی خان بیشتر معروف است
عکس قلعه جوق (هشترود)عکس قلعه جوق (هشترود)

قلعه جوق (همدان). قلعه جوق ، روستایی از توابع بخش پیشخور شهرستان فامنین در استان همدان ایران است.
این روستا در دهستان زردشت قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۲۸۴ نفر ( ۳۴۶خانوار ) بوده است.
عکس قلعه جوق (همدان)عکس قلعه جوق (همدان)

قلعه جوق (کوثر). قلعه جوق یک منطقهٔ مسکونی در ایران است که در دهستان سنجبد شمالی واقع شده است. [ ۱] قلعه جوق ۹۱ نفر جمعیت دارد.
عکس قلعه جوق (کوثر)

قلعه جوق (بازرگان). قلعه جوق یک منطقهٔ مسکونی در ایران است که در دهستان چایپاسار شمالی واقع شده است. [ ۱] براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، قلعه جوق ۴۲ نفر جمعیت دارد. [ ۲]
عکس قلعه جوق (بازرگان)

قلعه جوق (ماه نشان). قلعه جوق یک منطقهٔ مسکونی در ایران است که در شهرستان ماه نشان استان زنجان واقع شده است. [ ۱] قلعه جوق ۵۲ نفر ( ۱۱ خانوار ) جمعیت دارد.
عکس قلعه جوق (ماه نشان)

قلعه جوق (ماکو). قلعه جوق یک روستا در ایران است که در بخش مرکزی شهرستان ماکو در استان آذربایجان غربی واقع شده است. [ ۱]
این روستا در دهستان قلعه دره سی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۶۹۶ نفر ( ۱۷۰ خانوار ) بوده است. [ ۲]
عکس قلعه جوق (ماکو)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

غاری تاریخی در ۲کیلومتری روستای قلعه جوقِ بخش نهاوند در رشته کوهی موسوم به قوز و قشلاق واقع در شرق استان همدان و مرز استان مرکزی. بر روی دیوار این غار خطوط مختلف و نقش و نگارهای نامفهومی وجود دارد که تنها تاریخ ۱۱۶۸ق که مربوط به دورۀ افشاریه است به خوبی خوانده می شود. غار قلعه جوق سه مدخل دارد. یک مدخل در۱۰.۵ متری از سطح زمین و دو مدخل دیگر در کنار هم و اندکی پایین تر در سمت چپ آن و در فاصلۀ۸.۵ متری از زمین قرار گرفته اند. ورود به غار از نردبان شانزده پله ای بزرگ و محکمی است که در مدخل ورودی وسطی کار گذاشته اند. ورودی این قسمت ۱۰۶ سانتی متر طول و ۶۷ سانتی متر عرض دارد که به محوطۀ کوچکی به ابعاد ۱.۸×۱.۲ متر راه دارد. دو مدخل دیگر نیز به این محوطه باز می شوند. در سمت راست این محوطه که دارای چهار فرورفتگی و سکوهایی در انتهای آن هاست و به منزلۀ طبقۀ پایین غار است، سوراخی وجود دارد که پس از گذشتن از آن وارد اتاقی می شویم و پس از پایین رفتن از یک سکو به دالان اصلی غار که دهلیزی است سرتاسری به طول۲.۴ و پهنای۱.۷۷ و ارتفاع ۲ متر می رسیم. مدخل اصلی غار یعنی دهانۀ بالایی در ابتدای این راهرو و در سمت راست اتاق ورودی، دارای چشم اندازی بر مناظر دلگشای اطراف است. در دو سمت و انتهای این دالان چندین اتاق منظم و هم شکل با اختلاف ابعاد چند سانتی متری روبه روی هم با فاصلۀ ۱۳۰ سانتی متر با اصول هندسی توسط استادان هنرمند حفر شده است. تعداد این اتاق ها با اتاق انتهای راهرو سیزده عدد است. طول هر یک از اتاق ها دو متر و دهانۀ آن ۱۰۷ سانتی متر و در ۴۵سانتی متری انتها دارای سکو است. در درون این غار محوطه وسیع بیضی شکل که در دو انتهای قطر بزرگ آن دو اتاق سکودار ساخته شده است، وجود دارد. این محوطه در حقیقت تالار غار است و سقف آن تراش ناودانی خورده است. بنابر روایت یکی از اتاق های غار که فاقد سکو است منبع آب غار بوده است.

پیشنهاد کاربران

قلعه جوق فارسی شده قلعه جیق به معنی قلعه کوچک است. حتی به وسایل کوچک جیقلی می گیم چند روستا هم داریم که آخرشون جیق به معنی کوچک داریم مثل شروان جیق یعنی شوارن کوچک و میدان جیق یعنی میدان کوچک
قلعه جوق فارسی شده قلعه جیق است یعنی قلعه کوچک و چند روستای دیگه که جوق در آخر دارن بر کوچک بودن آنها دلالت دارد مثل میدان جیق و شروان جیق
قلعه جوق ها مربوط میشن به سل جوق ها یا همان ترکان سلجوقی طغرل خان الپ ارسلان امپراطوری سلجوقی هرجا که قلعه میساختن اسمش رو میزاشتن قلعه جوق یعنی قلعه سلجوقی
قلعه که سپاه حاکم آن زمان دران قلعه مستقر بوده چون این روستا دارای قلعه بوده که بالای تپه که بنام قلعه معروف است که آثار قلعه بالای موجود است
زمان قدیم دراین روستالک لک زیادبوده

بپرس