لاکتوفرین

دانشنامه عمومی

لاکتوفرین ( به انگلیسی: Lactoferrin ) یک پروتئین چند کاره است از خانوادهٔ ترانسفرین ( به انگلیسی: transferring ) . لاکتوفرین یک گلیکوپروتئین گلوبولار با وزن اتمی ۸۰ kDa است. این پروتئین در اغلب مایعات تراوش شده از بدن مانند شیر، بزاق، اشک و ترشحات بینی یافت می شود. لاکتوفرین یکی از اجزای سیستم ایمنی است و در گرانول های پلی مورفونوکلئرها نیز وجود دارد.
لاکتوفرین می تواند از شیر به ویژه آغوز پالایش شود. یکی از مهم ترین خاصیت های لاکتوفرین جذب و انتقال آهن است. لاکتوفرین با جذب آهن آزاد، محیط را عاری از این عنصر کرده و در نتیجه پاتوژن هایی که برای ادامه حیات به این عنصر حیاتی نیاز دارند را از آن محروم می کند و بدین ترتیب با مهار رشد باکتری های مضر به صورت غیر مستقیم گسترش عفونت را مهار می کند.
عکس لاکتوفرینعکس لاکتوفرینعکس لاکتوفرین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس