لباس نمازگزار

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] لباسی را که انسان می خواهد در حال نماز بپوشد، شرایطی دارد که عبارت اند از: پاک بودن، مباح بودن، از اجزای مردار نبودن، از اجزای حیوان حرام گوشت نبودن، از ابریشم خالص و طلاباف نبودن برای مردان و ... .برخی مکروهات لباس نمازگزار، عبارت اند از: باز بودن تکمه های لباس، پوشیدن لباس سیاه، چرک، تنگ، لباسی که دارای تصویر است.
۱- پاک باشد.۲- مباح باشد.۳- از اجزای مردار نباشد.۴- از حیوان حرام گوشت نباشد.۵ و ۶- اگر نمازگزار مرد است، لباس او ابریشم خالص و طلاباف نباشد.
← پاک بودن
در برخی موارد می توان با لباس نجس ، نماز خواند. به عبارت دیگر، مواردی برای مکلف پیش می آید که نماز خواندن با لباس ناپاک در آن موارد، از نظر شرع بخشیده شده است:۱- خون زخم یا جراحت و یا دُمَل.۲- خون کمتر از درهم.۳- لباس پرستار بچه].۴- در حال اضطرار.۵- چیزهایی که به تنهایی نمی توان در آنها نماز خواند؛ یعنی به تنهایی ساتر عورت نیستند.
← خون زخم و لباس
مراجع عظام تقلید در این باره فرموده اند:چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است؛ از جمله: باز بودن تکمه های لباس، پوشیدن لباس سیاه، چرک، تنگ، لباسی که دارای تصویر است، و... (برخی فقها، این حکم را مخصوص تصویر جان دار دانسته اند.)
مستحبات لباس نمازگزار
...

پیشنهاد کاربران

بپرس