لشکان

لغت نامه دهخدا

لشکان. [ ل َ ] ( اِخ ) دهی جزء دهستان اشکوربالا، بخش رودسر شهرستان لاهیجان ، واقع در 59 هزارگزی جنوب بخش و 32 هزارگزی جنوب خاوری سی پل. کوهستانی. سردسیر. دارای 350 تن سکنه شیعه. گیلکی و فارسی زبان. آب آن از چشمه سار. محصول آنجا غلات و بنشن و لبنیات و فندق. شغل اهالی زراعت و گله داری و راه آن مالرو و صعب العبور است. سه چهارم اهالی برای کسب در زمستان به گیلان میروند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).

دانشنامه عمومی

لشکان (رودسر). لشکان یک روستا در ایران است که در استان گیلان واقع شده است. [ ۱] لشکان ۲۵۳ نفر جمعیت دارد.
عکس لشکان (رودسر)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

از روستاهای منطقه اشکورات، بخش رحیم آباد شهرستان رودسر است که آخرین نقطه جغرافیایی استان گیلان در قلب کوهای البرز بوده و در واقع محل تلاقی سه استان گیلان، مازندران و قزوین می باشد. زمستان های پر برف و تابستان های خنک از مشخصات اقلیمی این منطقه سرد و خشک است که به همین دلیل اکثر ساکنین در فصل سرما به مناطق جلگه ای گیلان در نزدیکی دریای خزر، جایی که دارای منزل ثانویه هستند می روند. فندق و گل گاوزبان و فراورده های دامی از محصولات عمده این منطقه بوده و دارای چشمه های طبیعی و معدنی بسیار است. رعنا، شخصیت تاریخی و داستانی معروف گیلان که در وصف وقایعش ترانه های بسیار سروده اند، متولد و ساکن این منطقه بوده و مزارش نیز هم اکنون در روستای مجاور ( کِشایه ) قرار دارد. هم اکنون کلیه راه های منتهی به این روستا و حتی حومه قابل تردد با انواع وسایل نقلیه و به صورت آسفالته می باشد.
...
[مشاهده متن کامل]


ترانه معروف هادی در وصف یار جداافتاده خود، رعنا:
● رعنای تی دامن گِلِ کِشی رعنا ( رعنا دامنت بر روی گل و لای کشیده می شود )
● تی غوصه آخر مَرِ کوشِی رعنا ( غم و دلتنگی تو سرانجام مرا میکشد رعنا )
● دل دوستی کوردآقاجانای رعنا ( به کردآقاجان دل بستی رعنا، منظور دل بستن به شخص دیگری که رعنا مجبور به ازدواج با او شد به جای هادی )
● حنا بَنَی تی دستانای رعنا ( بر دستانت حنا گذاشتی رعنا، کنایه از عروسی کردن با کردآقاجان )
● آی روسیا رعناجان برگرد بیا رعنا ( ای رعنای روسیاه برگرد بیا، کنایه از اینکه ازدواجش با کردآقاجان بر خلاف میل و علاقه اش بوده )
● رعنای میشه رعنا، سیا کیشمیشه رعنا ( رعنا برای منه، ای کشمش سیاه رعنا، منظور از تشبیه به کشمش سیاه، شیرینی چهره رعنا بوده است )

در زبان لری بختیاری به معنی
شاخسار

بپرس