لنفوسیت

/lanfosit/

فرهنگ عمید

نوعی گلبول سفید که در غده های لنفاوی، طحال، و لوزه ها ساخته می شود.

دانشنامه عمومی

لنفوسیت ها نوعی از گلبول های سفید خون هستند که در دستگاه ایمنی مهره داران نقش دارند. براساس ظاهر، آن ها را به دو دسته تقسیم می کنند: لنفوسیت های بزرگ و گرانولار و لنفوسیت های کوچک. اکثر لنفوسیت های بزرگ همان سلول های NK هستند. لنفوسیت های کوچک از سلول های T و سلول های B تشکیل گردیده اند. بدن یک فرد طبیعی هزار میلیارد سلول لنفوئیدی دارد، و بافت لنفوئیدی تشکیل دهنده حدود ۲درصد از وزن بدن است. لنفوسیت ها به طور معمول بین ۸ تا ۱۲ میکرون قطر دارند ( لنفوسیت های کوچک ۶ میکرون و لنفوسیت های بزرگ ۹ تا ۱۵ میکرون ) . هسته آن ها گرد، بیضی شکل، فرورفته است و ۹۰ درصد حجم سلول را به خود اختصاص می دهد ( به غیر از سلول های بزرگ ) [ ۱] و منبع اصلی لنفوسیت از مغز قرمز استخوان است. کدهای لنفوسیت: لنفوسیتها پرفورین ترشح می کنند و در مبارزه با یاخته های سرطانی و آلوده به ویروس نقش دارند و سومین خط دفاع هستند.
لنفوسیت B ( به علت اینکه اولین بار در تخمدان جوجه که Bursa نامیده می شود مشاهده شده اند ) دوره تمایز خود را در محل تولید یعنی همان مغز استخوان می گذارنند. این لنفوسیت ها بیشتر در تولید پادتن و ایمنی هومرال نقش دارند. لنفوسیت T هم مانند لنفوسیت B از سلول های بنیادین مغز استخوان ایجاد می شود اما محل تمایز آنها در غده تیموس است و در اثر هورمون تیموسین تمایز می یابند، وخود چهار نوع هستند که عبارت اند از: لنفوسیت تی سیتوتوکسیک، لنفوسیت تی یاری دهنده، لنفوسیت تی خاطره و لنفوسیت تی سرکوبگر انواع لنفوسیت های تی هستند. لنفوسیتهای T در ایمنی سلولی و ایمنی تطبیقی سیتوتوکسیک مؤثرند. لنفوسیت ها بعد از تمایز در غدد لنفی مستقر می شوند. سلول های دندریتیک نیز به آنها در تشخیص آنتی ژن کمک می کنند. سلولهای کشنده طبیعی ( NK cells ) از تمایز لنفوسیت T اولیه شکل میگیرند و در ایمنی سلولی و ایمنی ذاتی ( دفاع غیر اختصاصی ) ( خط دوم دفاعی ) دخیل هستند و توانایی فعال کردن انزیمCaspase در سلول هدف که ویروسی شده یا سرطانی شده را دارند که این انزیم ( Caspase ) باعث ایجاد مرگ برنامه ریزی شده ( Apoptosis ) میشود.
عکس لنفوسیت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

لَنْفوسیت (lymphocyte)
گروهی از یاخته های سفید خون. در مغز استخوان تولید می شوند و هستۀ بزرگی دارند. این یاخته ها عمدتاً در لنف، خون، و اطراف محل عفونت دیده می شوند. لنفوسیت های بی یا یاخته های بی پادتن تولید می کنند. لنفوسیت های تی یا یاخته های تی نقش های متفاوتی در سازوکار ایمنی دارند. لنف مایعی است که مواد مغذی و گویچه های سفید را به بافت ها منتقل می کند. لنف از راه مویرگ ها وارد بافت ها می شود و از طریق رگ های لنفی تخلیه می شود. رگ های لنفی شبکه ای تشکیل می دهند که دستگاه لنفی نام دارد. گره های لنفی در قسمت های متفاوت دستگاه لنفی قرار دارند و لنف را پاکسازی می کنند.

پیشنهاد کاربران

lymphocyte یا lymphocytus
لینک زیر تصویر لنفوسیت کوچک و مقایسه آن با گویچه قرمز
http://s5. picofile. com/file/8102130118/lymphocyt_redcell_BY_Mehdi_KHAJEH. jpg

در لام خون تهیه شده از شخص نرمال زیر میکروسکپ 5 نوع گویچه سفید دیده می شود
ا - نوتروفیل 2 - لنفوسیت 3 - مونوسیت 4 - ائوزینوفیل
5 - بازوفیل
ویژگی مهم لنفوسیت ها دارا بودن هسته بزرگ و یک پارچه است
...
[مشاهده متن کامل]

لنفوسیت ها به طور معمول بین ۸ تا ۱۲ میکرون قطر دارند
هسته آن ها گرد ، گاهی بیضی شکل ، ۹۰ درصد حجم سلول را هسته اشغال می کند

بپرس