لوتر

/loter/

معنی انگلیسی:
slang

لغت نامه دهخدا

لوتر. [ ت ِ ] ( اِخ ) مارتین. مجدد مذهب مسیح و از مردم آلمان ، مولد آیزلِبن ( 1483-1546 م. ). وی بانی مذهب پرتستان است و عقاید و اعمال وی در شرح این فرقه بیاید.

لوتر. [ ت َ ] ( اِ ) لوترا. زبانی غیرمعمول که دو کس با هم قرار داده باشند تا چون با هم سخن کنند دیگران نفهمند و آن را زبان زرگری هم گویند. || لغز. چیستان. ( برهان ).

فرهنگ فارسی

نام چند تن از پادشاهان روم و ایتالیا لوتر اول امپراتور روم غربی ( جل. ۸۴٠م . ) . وی فرزند لوئی اول ( پرهیزگار است که در [ فونتنوا ] از برادرانش شکست خورد. یا لوتر دوم ( ۸۶۹ - ۸۲۶ م . ) . پسر لوتر اول پادشاه لرن ( از ۸۵۵ تا ۸۶۹ م . ) . یا لوتر سوم پادشاه ایتالیا ( جل. ۹۴۵ - ۹۳۱ م . ) . وی با پدر خود هوگ دپروانس متحد و شریک بود .
( اسم ) ۱- زبانی غیر معمول که دوکس باهم قرار داده باشند که بدان سخن گویند تا دیگران از آن چیزی نفهمند زبان شکسته : مردم استراباد بدو زبان سخن گویند : یکی به لوترا( ی ) استرابادی ودیگری بپارسی کردانی .
لوترا . زبانی غیر معمول که دو کس با هم قرار داده باشند تا چون با هم سخن کنند دیگران نفهمند و آن را زبان زرگری هم گویند . یا لغز .

فرهنگستان زبان و ادب

{argot} [زبان شناسی] زبان مخفی یا مجموعه ای از واژه های معین که افرادی از یک گروه و طبقۀ خاص به کار می برند و برای افراد دیگر قابل فهم نیست

دانشنامه عمومی

لوتر (تورینگن). لوتر ( به آلمانی: Lutter ) یک شهر در آلمان است که در آیشسفلد واقع شده است. [ ۲] لوتر ۷۳۳ نفر جمعیت دارد.
عکس لوتر (تورینگن)عکس لوتر (تورینگن)عکس لوتر (تورینگن)

لوتر (نمایش نامه). لوتر ( به انگلیسی: Luther ) نمایشنامه ای است از جان آزبرن، نمایشنامه نویس انگلیسی که در سال ۱۹۶۱ نوشته شده و به کاوش در عواملی می پردازد که در زندگی مارتین لوتر، یکی از محرکین اصلاحات پروتستانی مؤثر بوده اند. آزبرن در این کتاب تحت تأثیر کتاب لوتر جوان اثر اریک اریکسون است که سه سال قبل، یعنی در سال ۱۹۵۸ منتشر شده بود.
در این نمایشنامه، یبوست مشهور لوتر در این دوره از زندگی و حرفه او نقش بازی می کند. آزبرن روند نوشتن علیه انبوه قتل و غارتگری دهقانان ( ۱۵۲۵ ) توسط لوتر، و درخواست او برای سرکوب های شدید دهقانان را در جنگ دهقانی ( ۱۵۲۴ - ۱۵۲۶ ) نشان می دهد. آزبورن پاسخ فلسفی و کلامی خوبی به این چالش، مطابق با تفکر خود لوتر می دهد. این امر به نظر می رسد نشان دهنده ی تبرئه ی آزبورن از هر گونه اتهام نگاه کاملاً یک جانبه علیه لوتر باشد. به نظر می رسد لوتر موجب سرخوردگی آزبورن باشد، زیرا او می توانست با دنبال کردن زندگی وی، او را به عنوان یک انقلابی بنمایاند.
این نمایش با بازی آلبرت فینی در نقش لوتر، در تئاتر رویال کورت لندن و تئاتر سنت جیمز در برادوی نیویورک اجرا شده است. در سال ۱۳۵۳ این نمایشنامه توسط محمد تهامی نژاد به فارسی ترجمه و توسط انتشارات امیرکبیر چاپ شد. [ ۱] این نمایش در همان سال توسط رجب محمدین در دانشگاه تهران در تالار مولوی اجرا شد. [ ۲]
در سال ۱۹۷۴ بر اساس این نمایش، فیلمی با بازی استیسی کیچ، جودی دنچ، موریس دنهام، هیو گریفیث، پاتریک مگی و رابرت استفنز ساخته شد.
↑ «صفحهٔ اطلاعات کتاب در سایت کتابخانهٔ ملی ایران». بایگانی شده از اصلی در ۱۱ اوت ۲۰۲۰. دریافت شده در ۱۸ اوت ۲۰۱۱. ↑ «محمد تهامی نژاد ( پژوهشگر و فیلمساز مستند ) ، صفحهٔ اطلاعات کاربر در سایت انسان شناسی و فرهنگ، دوشنبه، ۲۹ شهریور ۱۳۸۹ — ۱۷:۱۹». بایگانی شده از اصلی در ۱۱ اوت ۲۰۱۱. دریافت شده در ۱۸ اوت ۲۰۱۱.
عکس لوتر (نمایش نامه)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس