لیپوزوم

دانشنامه عمومی

لیپوزوم یا چربیزه[ ۱] به یک وزیکول میکروسکوپی شامل دو لایهٔ فسفولیپیدی گفته می شود که یک فضای مائی را احاطه نموده است. لیپوزوم ها به دلیل خصوصیات آمفی پاتیک، امکان دارورسانی جهت داروهای آب دوست و چربی دوست را فراهم می نمایند. ویژگی هایی از قبیل سمیت ذاتی پایین، زیست تجزیه پذیری و فقدان ایمونوژنیسیته، سبب شده است که لیپوزوم ها به عنوان یک سیستم دارورسانی مورد توجه واقع شوند. [ ۲]
لیپوزوم، یک وزیکول کروی شکل است که از یک یا چند لایه فسفولیپید تشکیل شده است. ساختار لیپوزوم شباهت زیادی نیز به ساختار غشای سلول دارد. این ساختارها، اولین بار در اواسط دهه ۱۹۶۰ کشف و معرفی شدند. توانایی لیپوزوم ها در کپسوله سازی داروهای آب دوست یا چربی دوست باعث شده است که این وزیکول ها به سیستم های دارویی مفید و بسیار موثری در امر دارورسانی تبدیل شوند.
به کمک لیپوزوم ها، تحول قابل توجهی در فرایند دارورسانی به منصه ظهور رسیده است.
عکس لیپوزوم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

لیپوزوم (liposome)
در پزشکی، قطرۀ کوچکی از روغنی که از محیط حاوی آب، توسط لایۀ فسفولیپیدی، جدا شده است. داروها، مانند عوامل سمی سلولی، را می توان به درون لیپوزوم ها وارد کرد و از راه تزریقی یا دهانی تجویز کرد. لیپوزوم ها امکان رسیدن دارو را به محل عمل آن، بدون آن که در بدن تجزیه شوند، فراهم می سازند.

پیشنهاد کاربران

بپرس