ماهی قرمز

دانشنامه عمومی

ماهی قرمز ( نام علمی: Carassius auratus auratus ) ، که به نام های ماهی طلایی، ماهی گلی، ماهی حوض نیز خوانده می شود، گونه ای ماهی از سردهٔ کپورچه ها است.
ماهی قرمز به صورت طبیعی در آب های شیرین ساکن و تقریباً ساکن با سرعت ناچیز که پوشیده از گیاهان آبزی و دارای بستر نرمی هستند زندگی می کند و غالباً همراه ماهیان برکه ای دیده می شوند.
زیستگاه اصلی آن معمولاً در سیبری و آسیای جنوب شرقی است. انتشار این ماهی توسط انسان صورت گرفته و به این علت در رودخانه های اروپا دیده می شود.
ماهیان قرمز از جمله گونه های غیر بومی بسیاری مناطق جهان هستند و در مقابل شرایط نامساعد محیطی مقاومند.
اهلی سازی آن نزدیک به هزار سال پیش در چین صورت گرفت. از این ماهی، ماهیان حوض طلایی و سایر انواع آن مانند دم چادری، سر شیری، و چشم تلسکوپی که در چین و ژاپن پرورش داده می شوند، به وجود آمده اند.
در قرن ۱۷ این ماهی به عنوان ماهی تزئینی وارد اروپا شد و از آن هنگام پرورش این ماهی در ایتالیا، جنوب فرانسه و پرتغال معمول شده است. به علاوه این ماهی به طور وحشی نیز در رودخانه های جنوب اروپا پراکنده و انتشار یافته است.
در ایران نیز این ماهی در حوضچه های دریای خزر، دریاچهٔ ارومیه، دریاچهٔ هامون و رودخانهٔ کارون یافت می شود.
میانگین طول ماهی های قرمز ۱۸ سانتی متر با بیشینهٔ درازایی برابر با ۳۵ سانتی متر است. آن ها اغلب جرمی نزدیک به ۱۹۷ تا ۲۰۰ گرم دارند. اگرچه جِرم بعضی نمونه ها به ۲٫۵ کیلوگرم نیز می رسد. آن ها دارای دندان حلقی یک ردیفی ( ۴–۴ ) هستند.
بدن این ماهی از نظر شکل ظاهری شبیه ماهی کپور و ماهی برکه ای است. شکم و پهلوها نقره فام و بالهٔ دمی فاقد خال های سیاه است. تعداد فلس بر روی خط جانبی آن ۲۸ تا ۳۲ عدد و نخستی کمان آب ششی در انواع رشد یافته دارای ۳۹ تا ۵۰ عدد خار است. دهان این ماهی نیمه تحتانی است و پولک های بدنش بزرگ و ضخیم و دندانه دار هستند. پردهٔ صفاق در این گونه از ماهی ها تیره است.
این ماهی در سن ۴–۳ سالگی به بلوغ می رسد و طول آن به ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر می رسد. هنگامی که مواد غذایی فراوان باشد، این ماهی در اواخر سن ۲ سالگی بلوغ می یابد.
طول عمر یک ماهی قرمز خانگی می تواند از ۱۰ سال هم بیشتر شود و به ۵۰ سال نیز برسد. [ ۱]
این ماهی می تواند از تخم های لقاح نیافته نیز به وجود آید. در واقع بعد از تخم ریزی، اسپرم وارد تخم می شود ولی با آن ترکیب نشده، از بین می رود و تنها باعث تحریک تخم شده و شروع به تقسیم می کند. این اسپرم می تواند متعلق به ماهیان نر همین زیرگونه یا اسپرم سایر کپورماهیان باشد. از تخم هایی که عمل لقاح در آن ها انجام نگرفته است فقط ماهیان ماده به وجود می آیند. چنین تولید مثلی نوعی بکرزایی است؛ بنابراین، ماهیان ماده نیز قادر به حفظ و بقای نسل خود هستند.
عکس ماهی قرمزعکس ماهی قرمزعکس ماهی قرمزعکس ماهی قرمزعکس ماهی قرمزعکس ماهی قرمز

ماهی قرمز (فیلم ۱۸۹۵). ماهی قرمز عنوان فیلمی است فرانسوی با ژانر مستند، صامت، سیاه و سفید و کوتاه به کارگردانی لوئیس لومیر. این فیلم محصول سال ۱۸۹۵ میلادی است.
عکس ماهی قرمز (فیلم ۱۸۹۵)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

ماهی قرمز (goldfish)
نوعی ماهی، متعلق به خانوادۀ کپور. در جنوب آسیا یافت می شود. در حالت طبیعی، رنگ این ماهی قهوه ای سبزفام است، امّا قرن هاست که چینی ها، با انتخاب مصنوعی، شکل هایی با رنگ های درخشان و گاهی با اشکال متنوع از این ماهی را پرورش داده اند. ماهی های قرمز بیش از همۀ انواع جانوران دیگری که آزمایش شده اند تنوع رنگی دارند. گونۀ Carassius auratus در خانوادۀ کپورماهیانقرار دارد. در ایران، ماهی قرمز یا ماهی حوض به فراوانی یافت می شود و فراوان ترین ماهی تالاب انزلی است. این ماهی را در اروپا کپور آلمانی، یا کپور پروسی می گویند. ماهی حوض از خانوادۀ کپور ماهیان است. این خانواده در میان ۲۹ خانوادۀ ماهی های رده بندی شده در ایران، بیشترین تعداد گونه را داراست.

مترادف ها

goldfish (اسم)
ماهی قرمز، ماهی طلایی

فارسی به عربی

سمک ذهبی

پیشنهاد کاربران

بپرس