مایکل فارادی

دانشنامه عمومی

مایکل فارادی ( به انگلیسی: Michael Faraday ) ( ۲۲ سپتامبر ۱۷۹۱۲۲ اوت ۱۸۶۷ ) ، شیمی دان و فیزیک دان تجربی بریتانیایی بود که بیشتر به سبب نوآوری هایش در الکترومغناطیس و الکتروشیمی مشهور است. کشف بنزن و قوانین مربوط به القای الکترومغناطیسی و تهیه کلر مایع از مهم ترین دستاوردهای او برشمرده می شوند.
فارادی به بررسی میدان مغناطیسی اطراف یک رسانا که از آن جریان مستقیم می گذرد پرداخت و نخستین مفاهیم میدان الکترومغناطیسی را در فیزیک بنیان نهاد. وی القای الکترومغناطیسی و برق کافت ( الکترولیز ) را کشف کرد. او همچنین ثابت کرد که میدان مغناطیسی بر پرتو نور اثر می گذارد و رابطه ای اساسی بین این دو برقرار است. [ ۱] [ ۲] اختراعات او در زمینه دستگاه های چرخان الکترومغناطیسی، فناوری موتور الکتریکی را پی ریخت، و در اثر تلاش های او بود که الکتریسیته در فناوری کاربرد یافت.
با این که فارادی تحصیلات رسمی اندکی داشت و تنها کمی ریاضیات، مانند حساب دیفرانسیل و انتگرال، می دانست، یکی از اثرگذارترین دانشمندان تاریخ بود. برخی از مورخان علم[ ۳] او را بزرگ ترین تجربه گر در تاریخ علم می دانند. [ ۴] فاراد که واحد ظرفیت الکتریکی در سیستم SI است به افتخار او نامیده شد، و نیز ثابت فارادی، که بار الکتریکی یک مول الکترون است ( حدود ۹۶٬۴۸۵ کولن ) . بر پایهٔ قانون القای فارادی، اگر میدان مغناطیسی با زمان تغییر کند، نیروی محرکه الکتریکی تولید می کند.
فارادی نخستین و معروف ترین استاد فولِریَن شیمی ( Fullerian Professor of Chemistry ) در انجمن سلطنتی بریتانیا بود؛ مقامی که همه عمر در اختیار داشت.
فارادی، دین دار و یکی از اعضای کلیسای ساندمانیان ( Sandemanian Church ) ، یکی از فرقه های مسیحیت که در ۱۷۳۰ پایه گذاری شد، بود. [ ۵]
مایکل فارادی در نزدیکی الیفنت و کسل، لندن به دنیا آمد. خانواده وی فقیر بود. پدرش جیمز، عضو ساندمانیان، یکی از فرقه های مسیحیت بود. جیمز در ۱۷۹۰ از اوثگیل ( Outhgill ) در وست مرلند ( Westmorland ) به لندن آمد جایی که او آهنگر دهکده بود. مایکل فارادی جوان، یکی از چهار فرزند، فقط کمی در مدرسه درس خواند، و مجبور شد که تحصیل را پیش خود ادامه دهد. [ ۷] در چهارده سالگی او کارآموز یک صحافی و فروشگاه کتاب به نام George Riebau شد و در هفت سال کارآموزی، کتاب های زیادی از جمله کتاب بهبود ذهن ( The Improvement of the Mind ) نوشته آیزاک واتس را خواند و مشتاقانه، اصول و پیشنهادهای آن را در زندگی به کار بست. او به علم و به ویژه الکتریسیته نیز علاقه مند شد. مخصوصاً از کتاب گفت وگویی در شیمی ( Conversations in Chemistry ) نوشته جین مارست بسیار الهام گرفت. [ ۸]
عکس مایکل فارادیعکس مایکل فارادیعکس مایکل فارادیعکس مایکل فارادیعکس مایکل فارادیعکس مایکل فارادی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس