مبارزات میثم تمار

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] در مکتب انسان ساز و تربیت کننده امام علی (علیه السّلام) شخصیت های بسیار ارزنده و بزرگواری وجود دارند که هر یک از آن ها در طول تاریخ الگوی ارزنده برای جامعه بشری بوده اند. یکی از این شخصیت های بزرگوار که علاقه خاصی به علی (علیه السّلام) داشت و حضرت علی (علیه السّلام) نیز متقابلا وی را بسیار دوست می داشت، «میثم تمار» است. حیات پربار و شهادت افتخارآمیز او برای همه انسان های آزاده و مسلمان درس و سرمشق و الهام است.
از سال های آغازین زندگی او اطلاعات چندانی در دست نیست محققان نوشته اند:وی فرزند یحیی و از سرزمین «نهروان» که منطقه ای میان عراق و ایران است. بعضی او را ایرانی و از مردمان فارس دانسته اند». پدر و مادر میثم همین نام را برای او انتخاب کرده بودند. گویا بعدها به نام «سالم» نیز مشهور بوده است. لقب تمار را از این جهت به میثم داده اند که وی در کوفه خرما فروش بود. ابن حجر عسقلانی می نویسد:«میثم برده زنی از بنی اسد بود. علی (علیه السّلام) او را خریداری کرد و آزاد نمود» در همان زمان حضرت علی (علیه السّلام) به او گفت: نامت چیست؟ گفت: سالم. حضرت فرمود: رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) به من فرمودند نام اصلی تو (نامی که پدر و مادرت بر تو نهاده اند) «میثم» است. میثم گفت: رسول خدا و امیرالمؤمنین راست می گویند، نام من میثم است. حضرت (علیه السّلام)فرمود: پس همان نام قدیم تو بهتر است».
یار خاص امیرالمومنین
میثم از اصحاب خاص علی (علیه السّلام) و صاحب سر حضرت بوده است. صاحب الغارات مینویسد:ابوخالد تمار گوید: من با میثم بر روی فرات در یک کشتی که انار حمل می کرد همراه بودیم. میثم به ما گفت: هم اکنون معاویه درگذشت. راوی می گوید: جمعه بود خبر درگذشت معاویه رسید، من در این مورد تحقیق کردم، معلوم شد در همان روزی که میثم خبر فوت او را به ما داد و در همان وقت، معاویه مرده بود و فرزندش به جای او نشسته بود.
اخبار غیبی
یکی دیگر از اخبار غیبی که از میثم تمار نقل شده است مربوط به زمانی است که همره با مختار ابن ابی عبیده ثقفی در زندان عبیدالله بن زیاد به سر می برد
← خبر اول
...

پیشنهاد کاربران

بپرس