مبارکه

/mobArake/

فرهنگ اسم ها

لغت نامه دهخدا

( مبارکة ) مبارکة. [ م ُ رَ ک َ ] ( ع مص ) برکت دادن خدای کسی را. ( آنندراج ).برکت کردن. ( تاج المصادر بیهقی ) ( از ناظم الاطباء ).

مبارکة. [ م ُ رَ ک َ ] ( ع ص ) مؤنث مبارک. ج ، مبارک. ( ناظم الاطباء ). تأنیث مبارک : انا انزلناه فی لیلة مبارکة. ( قرآن 3/44 ).
- لیلةالمبارکة ؛ شب نیمه شعبان. شب برات. ( از منتهی الارب ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ).
|| گندم دراز خوشه. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ). || طیبه. مقابل ردیه : سوره مبارکة. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ).
مبارکه. [ م ُ رَ ک َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان ریوند است که در بخش حومه شهرستان نیشابور واقع است و 162 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

مبارکه. [ م ُ رَ ک ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان بیضا است که در بخش اردکان شهرستان شیراز واقع است و 125 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

مبارکه. [ م ُ رَ ک ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان کرون است که در بخش نجف آباد شهرستان اصفهان واقع است و 508 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10 ).

مبارکه. [ م ُ رَ ک ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان پشتکوه است که در بخش تفت شهرستان یزد واقع است و 350 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10 ).

مبارکه. [ م ُ رَ ک ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان حومه بخش بافق است که در شهرستان یزد واقع است و 320 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10 ).

مبارکه. [ م ُ رَ ک ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان برزاوند است که در شهرستان اردستان واقع است و 209 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10 ).

مبارکه. [ م ُ رَ ک ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان جرقویه است که در بخش حومه شهرستان شهرضا واقع است و 298 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10 ).

مبارکه. [ م ُ رَ ک ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان «هرات مروست » است که در بخش شهر بابک شهرستان یزد واقع است و 132 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10 ).

مبارکه. [ م ُ رَ ک ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان اشیان است که در بخش فلاورجان شهرستان اصفهان واقع است و 6288 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10 ).

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان اشیان بخش فلاورجان شهرستان اصفهان در ۲٠ کیلومتری جنوب فلاورجان . جلگه معتدل ۲۶۳۵۳ سکنه. محصول : غله برنج پنبه و میوه .
( اسم ) مونث مبارک جمع : مبارکات : این طبقه بدر دولتخان. مبارکه جمع شده در برابر درگاه رحل اقامت انداختند . یا لیل. مبارک قدم . ۱ - هر شب از شبهای مقدس . ۲ - شب نیم. شعبان .
دهی از دهستان اشیان شهرستان اصفهان

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] برای بانو حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) نام ها و القابی است که برخی آسمانی اند و از سوی آفریدگار تعیین شده و بعضی از سوی برگزیدگان الهی تعیین شده است. یکی از القاب آن حضرت، مبارکه است.
مبارکه: از نام های دیگر حضرت زهرا (سلام الله علیها) و به معنی وجود پربرکت است.راغب در مفردات گوید: جایی که خیر الهی به صورتی که در خور نگهداری و شمارش و اندازه گیری نباشد و هر کسی به آن بنگرد فزونی محسوسی در آن ببیند گویند در آن برکت است و آن چیز مبارک است.بر این اساس است که زهرا (سلام الله علیها) را مبارکه نامیدند چون به وجود آن حضرت، نسل رسول خدا باقی ماند و گسترش یافت، در حالی که ایشان پس از شهادت بیش از دو پسر و دو دختر نداشت. علاوه بر آنکه بعد از واقعه جانگداز کربلا تمام پسران امام حسین (علیه السّلام) جز یک تن (حضرت سجاد (علیه السّلام)) باقی نماندند و از فرزندان حضرت مجتبی (علیه السّلام) هم بنا به قولی هفت تن شهید شدند و از زینب کبری نیز دو فرزند به شهادت رسیدند و ام کلثوم هم بدون فرزند از دنیا رفت.پس از واقعه کربلا نیز جنایت ها و کشتارها نسبت به فرزندان پاک رسول اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) و فاطمه (سلام الله علیها) ادامه یافت. در زمان حجاج و بنی عباس کشتن علویان رسم شده بود. با همه اینها خدای متعال در نسل فاطمه (سلام الله علیها) برکت قرار داد و آن بزرگوار را منشا خیر کثیر گردانید.شماری از مفسران، کلمه کوثر در سوره «انا اعطیناک الکوثر»
کوثر/سوره۱۰۸، آیه۱.
۱. ↑ کوثر/سوره۱۰۸، آیه۱.
سایت اطلاع رسانی حوزه، برگرفته از مقاله «فرهنگ القاب فاطمه (سلام الله علیها)»، تاریخ بازیابی، ۱۳۹۶/۱۱/۱۱.
...

[ویکی الکتاب] معنی مُّبَارَکَةٍ: دارای خیر بسیار شده - صاحب برکت شده(کلمه مبارک از مصدر مبارکه باب مفاعله از ثلاثی مجرد برکت است و برکت به معنای خیر بسیار ، و مبارک به معنای محلی است که خیر کثیر به آنجا افاضه میشود . و این کلمه در مورد هم برکات دنیوی استفاده می شود و هم اخروی )
معنی جَزَیْتُهُمُ: به آنان جزاء دادم ( در سوره مبارکه مؤمنون آیه شریفه111 :حتماً می دهم)
معنی جُمِعَ: جمع شد- گرد آوری شد(در سوره مبارکه شعراء آیه شریفه 38 :جمع شدند)
معنی مُحَرَّراً: آزاد شده ازقیدوبند(درآیه شریفه 35سوره مبارکه آل عمران مقصوداین است که به جای خدمت به مادرش خدمتکارخانه خداشود)
معنی جَوَابِ: حوضی که آب در آن جمع شود (جواب یا جوابی ، جمع جابیه است) (سوره مبارکه سبأ آیه شریفه13)
معنی حَرْفٍ: طرف - جانب - سو (در آیه شریفه 11سوره مبارکه حج یعنی خداپرستی آنها یک سویه و فقط در جهت منافع مادیشان است)
معنی مَدِینَةِ: شهر- مدینه ( در آیه شریفه 8 سوره مبارکه منافقون : "یَقُولُونَ لَئِن رَّجَعْنَا إِلَی ﭐلْمَدِینَةِ لَیُخْرِجَنَّ ﭐلْأَعَزُّ مِنْهَا ﭐلْأَذَلَّ ..." )
معنی عَاقَبْتُمْ: عقوبت می کنید - غنیمت یافتید (در آیه شریفه 11سوره مبارکه ممتحنة منظور این است که که اگر از کفار غنیمتی که عاقبت جنگ است به شما رسید . برای جبران مهریه زنانی از شما که به کفار پیوسته اند هزینه کنید)
معنی زَنجَبِیلاًَ: زنجبیل (در عرب مرسوم بوده که از زنجبیل استفاده عطر و بوی خوش میکردهاند ، و آن را در جام نوشیدنیها میریختند ، در این آیه شریفه 17 سوره مبارکه انسان به ابرار وعده داده که زنجبیل بهشتی را که پاکیزهتر و خوشبوتر است در جام شرابشان میریزند . )
معنی زَّبَانِیَةَ: فرشتگان موکل بر آتش (زبانیة در کلام عرب به معنای پلیس است ودر سوره مبارکه علق معنایش این است که و ما به زودی پلیسهای موکل بر آتش را که فرشتگانی خشن و پر نیرو هستند صدا میزنیم ، آن وقت است که نصرت هیچ ناصری سودی به حال او نخواهد داشت )
معنی مُّبَارَکاً: دارای خیر بسیار شده - صاحب برکت شده(کلمه مبارک از مصدر مبارکه باب مفاعله از ثلاثی مجرد برکت است و برکت به معنای خیر بسیار ، و مبارک به معنای محلی است که خیر کثیر به آنجا افاضه میشود . و این کلمه در مورد هم برکات دنیوی استفاده می شود و هم اخروی )
معنی تَذُودَانِ: آن دوزن منع می کردند - آن دوزن حبس می کردند (از ذود به معنای حبس و منع است ، و مراد از آن در آیه شریفه 23 سوره مبارکه قصص این است که : آن دو زن گوسفندان خود را از اینکه به طرف آب بروند ، و یا از اینکه با گوسفندان مردم مخلوط شوند ، جلوگیری میکردند )
معنی حُسْبَانٍ: پندار-جمع حساب-درآیه شریفه 40سوره مبارکه کهف:آسیبی دقیق و حساب شده(دراصل نام تیرهای کوچکی بوده که چندعدد آن رابا یک زه میانداختند واین درسواران فارس مرسوم بوده اگرآنها راحسبان مینامیدند بدین مناسبت بوده که حساب را زیادتر میکرده )
معنی طَائِرَهُ: موجب نیکبختی و بدبختی اش - عملش (منظور از طائر درسوره مبارکه اسراء آیه شریفه13عمل انسان است ، و عمل آدمی را به طائری تشبیه کرده است که از چپ به راست پرواز میکند که عربها آن را به فال نیک میگیرند ، و یا از راست به چپ میپرد و آن را به فال بد میگیرند ، ...
ریشه کلمه:
برک (۳۲ بار)

دانشنامه عمومی

مُبارَکه، شهری در استان اصفهان می باشد. این شهر در ۴۵ کیلومتری جنوب غرب شهر اصفهان قرار گرفته و به دلیل حجم بالای کشاورزی و تمرکز صنعت در آن از مهمترین شهر های استان اصفهان است. رودخانه زاینده رود از شمال غرب این شهر عبور میکند. مبارکه رتبه نخست صنعت و رتبه دوم کشاورزی استان اصفهان را دارد و به علت وسعت فضای سبز طبیعی و همچنین جنگل های مصنوعی ایجاد شده در آن به نگین سبز استان اصفهان شهرت یافته است. [ ۱] [ ۲]
مبارکه که در عهد صفوی به امین آباد شهرت داشته؛ در دو دهه اخیر از جمله شهر های مهاجر پذیر استان اصفهان بوده است و جمعیت قابل توجهی از مهاجرانی که به خاطر کار در صنعت به این شهر آمده اند را در خود جای داده است. این شهر به خاطر وجود کارخانه های بزرگی همچون مجتمع فولاد مبارکه، صنایع هفتم تیر، صنایع پلی اکریل، سیمان سپاهان، چینی زرین ایران، قند نقش جهان و فراورده های نسوز ایران یکی از بزرگترین قطب های صنعتی ایران است. [ ۳]
اغلب مردم مبارکه فارس هستند ولی در دو شهر طالخونچه و ده سرخ اقوام ترک نیز ساکن هستند. با ورود صنعت و مهاجرت مردم از همه ی ایران و همچنین مهاجران جنگ تحمیلی اختلاط اقوام گوناگون در این شهرستان وجود دارد.
اکثر مردم شهر مبارکه مسلمان و پیرو مذهب شیعه هستند. تمامی مراسم مهم شیعیان از جمله جشن نیمه شعبان، عزاداری های محرم، روزه داری در رمضان و دیگر مراسمات در این شهر صورت می گیرد.
مبارکه از دید جغرافیایی در درازای جغرافیایی ۵۱ درجه و ۳۰ دقیقه خاوری و پهنای جغرافیایی ۳۲ درجه و ۲۰ دقیقه شمالی گسترده شده است و بلندای آن از سطح دریا ۱۶۹۰ متر می باشد. توپوگرافی عمومی شهر به صورت دشت است و شیب عمومی آن عمدتا از سمت جنوب به طرف شمال و از شرق به غرب می باشد. [ ۴] [ ۵]
در گذشته اقتصاد شهر بطور عمده تحت تاثیر کشاورزی بوده است اما امروزه با توجه به استقرار حجم بالایی از صنایع در شهرستان، اقتصاد این منطقه بیشتر تحت تاثیر صنعت قرار گرفته است.
با توجه به اینکه مبارکه در جوار زاینده رود قرار گرفته است از دیرباز کشاورزی در این منطقه رونق داشته است. در یک دهه اخیر خشکسالی گسترده کشور که زاینده رود را نیز تحت تاثیر قرار داده است باعث کاهش سطح زیر کشت زمین های کشاورزی این منطقه شده است. محصولات کشاورزی این شهر در سه دسته زراعی، باغی و گلخانه ای تقسیم می شوند.
عکس مبارکهعکس مبارکهعکس مبارکهعکس مبارکهعکس مبارکهعکس مبارکه

مبارکه (جرقویه علیا). مبارکه روستایی در دهستان رامشه بخش جرقویه علیا شهرستان جرقویه استان اصفهان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۲۹۰ نفر ( ۹۴خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس مبارکه (جرقویه علیا)

مبارکه (سیرجان). مبارکه روستایی در دهستان محمودآبادسید بخش زیدآباد شهرستان سیرجان استان کرمان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مکان ۴۶۳ نفر ( ۱۳۳خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس مبارکه (سیرجان)

مبارکه (مروست). مبارکه، روستایی در دهستان مبارکه بخش مرکزی شهرستان مروست در استان یزد ایران است. این روستا، مرکز دهستان مبارکه است. [ ۱]
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۳۶۰ نفر ( ۱۰۹ خانوار ) بوده است. [ ۲]
عکس مبارکه (مروست)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

مبارکه میشد همایون در جدول
مبارکه می شود مبارک با برکت
خوش یمن
شهری است فرهنگی ، صنعتی وباآب هوای بسیارمعتدل دراستان اصفهان - دارای اساتیدخوشنویس زیادی می باشدکه ازبین آنهابه استادپرویزشفیعی، غلامرضاصادقی وحمزه علی زمانی می توان اشاره نمود. ملاعلی محمدبن شیخ احمدمبارکه
...
[مشاهده متن کامل]
که درنجف مدفون است واز اونسخه های خطی زیادی درقران کریم به جای مانده ازهمین شهربرخاسته است ( فامیلهای شاطری ومیرشکاراز نوادگان وی درشهرمبارکه می باشند ) مسجدجامع مبارکه به دست وی بنیان گذاری شده است واشعاروتفسیرقران نیزاز وی به جامانده است.

بپرس