محمداصف محسنی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] محمدآصف محسنی. محمد آصف محسنی فرزند حاج محمد میرزا در پنجم اردیبهشت سال ۱۳۱۴ ش (آوریل ۱۹۳۶ م.) در شهر قندهار زاده شد.
خانواد ایشان از شیعیان ساکن در قندهار بودند. او تحصیلات ابتدایی را در قندهار شروع کرد. وی سپس در سال ۱۹۴۹ م. همراه با پدرش به پاکستان رفت و در در شهر کویته پاکستان مرکز ایالت صوبه بلوچستان پاکستان زبان اردو را آموخت و تحصیلات خود را ادامه داد. در سال ۱۳۳۰ ش کارمند اطاق تجارت قندهار شد اما برای فراگیری علوم دینی، این شغل را رها کرد و به تحصیل پرداخت. سپس به جاغوری رفت و به مدت یک سال ادبیات و منطق را در آنجا فرا گرفت. در سال ۱۳۳۲ ش به نجف اشرف رفت و در طول دو سال و نیم، دروس سطوح را به پایان رسانید. سپس به دروس خارج فقه ، رجال و حدیث و اصول پرداخت و نزد آیت الله سید محسن حکیم و سید ابوالقاسم خوئی و شیخ حسین حلی و سید عبدالاعلی سبزواری به شاگردی پرداخت. او پس از ۱۲ سال تحصیل در نجف به زادگاهش قندهار بازگشت و در یک مدرسه ی مذهبی در شهر قندهار به تدریس علوم دینی پرداخت و سپس حسینیه بزرگ قندهار و مدرسه علمیه آن شهر را بنیان نهاد. وی در سال ۱۳۵۷ ش به حج رفت.
← ورود به حوزه علمیه قم
وی علاوه بر آثار فوق دارای بیش از ۶۰ کتاب در امور مذهبی، سیاسی، فقه و... است که از آن جمله است: ۱. صراط الحق ۲. حدود الشریعة فی محرماتها و واجباتها۴. فوائد رجالیة ۵. متافیزیک ۶. قرآن یا سند اسلام ۷. فوائد دین در زندگانی و عقاید اسلامی ۸. اقتصاد معتدل ۹. معجم الاحادیث المعتبرة ۱۰. الفقه و مسائل طبیة۱۱. حکومت اسلامی ۱۲. مشرعة بحارالانوار۱۳. الضمانات الفقهیة و اسبابها۱۴. القواعد الاصولیة و الفقهیة۱۵. روح از نظر دین.
منابع
۱. نشریه ی افغانستان، چاپ اول، ۱۳۷۳، صفحه ۲۲۲.۲. نبرد هزاره ها درکابل، جلد دوم، ص۱۴.

پیشنهاد کاربران

بپرس