محمدجواد باهنر

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] محمدجواد باهنر، سومین نخست وزیر جمهوری اسلامی ایران بود.
محمدجواد باهنر به سال ۱۳۱۲ ش در خانواده ای کم بضاعت و پرعائله در کرمان متولد شد.
تحصیلات
تحصیلات خود را از مکتبخانه آغاز کرد و از یازده سالگی به طلبگی در مدرسه معصومیه پرداخت و به موازات آن در مدارس جدید نیز تحصیل می کرد. در ۱۳۳۲ ش برای ادامه تحصیلات دینی به قم عزیمت کرد و پس از تکمیل درس های سطح، در درس خارج فقه آیت اللّه العظمی بروجردی به مدت شش سال و در درس فقه و اصول امام خمینی به مدت هفت سال شرکت جست و شش سال نیز از درس های فلسفه (اسفار) و تفسیر علامه سیّدمحمّد حسین طباطبائی بهره مند شد، مدتی نیز در حوزه نجف از درس استادان آن حوزه استفاده کرد.در قم تحصیلات دبیرستانی را نیز ادامه داد و به اخذ گواهی نامه پایان تحصیلات دبیرستانی موفق شد و پس از آن در ۱۳۳۷ ش به دانشکده الهیات دانشگاه تهران راه یافت، دوره کارشناسی این دانشکده را به پایان رساند و به ادامه تحصیل در دوره دکتری همان دانشکده پرداخت. همچنین دوره کارشناسی ارشد علوم تربیتی را نیز در دانشگاه تهران با موفقیت گذراند.
فعالیت های پیش از انقلاب
← فعالیت های فرهنگی و تبلیغی
...

[ویکی شیعه] محمد جواد باهنر (۱۳۱۲-۱۳۶۰ ش) سومین نخست وزیر جمهوری اسلامی ایران و از شاگردان آیت اللّه بروجردی، امام خمینی و علامه طباطبایی بود. باهنر در مبارزات علیه رژیم پهلوی فعالیت داشت. او عضو شورای انقلاب و نخست وزیر محمدعلی رجایی بود. محمد جواد باهنر در شهریور سال ۱۳۶۰ش در حالی که در جلسه شورای امنیت کشور شرکت کرده بود، در اثر انفجار بمب، همراه با محمدعلی رجایی، رییس جمهور وقت جمهوری اسلامی ایران به شهادت رسید. محمدرضا باهنر برادر اوست.
محمدجواد باهنر، در سال ۱۳۱۲ شمسی در خانواده ای کم بضاعت و پرعائله در کرمان متولد شد. او تحصیلات حوزوی را از سن یازده سالگی در مدرسه معصومیه کرمان آغاز کرد و به موازات آن در مدارس جدید نیز تحصیل کرد. در ۱۳۳۲ش برای ادامه تحصیلات حوزوی به قم عزیمت کرد و پس از تکمیل درس های سطح، در درس خارج فقه آیت اللّه بروجردی به مدت شش سال و در درس فقه و اصول امام خمینی به مدت هفت سال شرکت جست. او در این ایام از درس اسفار و تفسیر علامه طباطبایی نیز بهره مند شد. باهنر مدتی نیز در حوزه علمیه نجف از درس استادان آن حوزه استفاده کرد.
باهنر در قم تحصیلات دبیرستانی را نیز ادامه داد. او پس در سال ۱۳۳۷ش به دانشکده الهیات دانشگاه تهران راه یافت، دوره کارشناسی این دانشکده را به پایان رساند و دوره کارشناسی ارشد علوم تربیتی را نیز در دانشگاه تهران با موفقیت گذراند. و سپس به ادامه تحصیل در دوره دکتری همان دانشکده پرداخت.

پیشنهاد کاربران

بپرس