مختصر المیزان فی تفسیر القران

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] مختصر المیزان فی تفسیر القرآن. مختصر المیزان فی تفسیر القرآن، خلاصه تفسیر المیزان فی تفسیر القرآن نوشته علامه طباطبایی (ره) است که توسط الیاس کلانتری در شش مجلد به زبان عربی به انجام رسیده است.
در این کتاب همان گونه که ملخص اشاره کرده حتی کلمه ای به نوشته های مؤلف اضافه نشده و تغییری در اصل نوشته های مؤلف پدید نیامده است
الیاس کلانتری در باره چگونگی تدوین این کتاب با اجازه علامه طباطبایی (ره) چنین می نویسد: «در ضمن بررسی و مطالعه کتاب المیزان، با توجه به ارزش و کارایی مباحث تفسیری آن، خصوصاً مباحث مستقل از تفسیر معمولی آیات، تصمیم گرفته شد که یک کتاب راهنما و فهرست موضوعات و همچنین یک دوره مختصر از المیزان تهیه و تنظیم شود، تا راه استفاده از مباحث آن به طور تفصیلی و منظم و دسته بندی شده، برای محققان علوم قرآنی هموارتر گردد و همچنین استفاده از این کتاب برای کسانی هم که فقط فرصت و امکان آشنایی اجمالی با معانی آیات قرآن را دارند، به راحتی مقدور شود.
در ابتدا به تنظیم کتاب ر اهنما و فهرست اقدام شد و موضوع کتاب با مؤلف المیزان حضرت علامه طباطبایی (ره) در میان گذاشته شد که با اقبال ایشان مواجه گردید. این کتاب هم برای متن اصلی (عربی) کتاب تحت عنوان «دلیل المیزان فی تفسیر القرآن» و هم برای ترجمه فارسی آن تحت عنوان: «راهنما و فهرست ترجمه ی المیزان فی تفسیر القرآن» تنظیم و منتشر گردید و از استقبال پژوهشگران و علاقه مندان به علوم قرآنی برخوردار شد.
در ضمن بررسی دقیق المیزان، برای نوشتن کتاب راهنما و فهرست موضوعات، طرح تنظیم کتاب «مختصر المیزان» نیز ریخته شد و بعداً با روشی که در این مقاله روشن خواهد شد، این کتاب تنظیم و آماده گردید»

[ویکی فقه] مختصر المیزان فی تفسیر القرآن (کتاب). «مختصر المیزان فی تفسیر القرآن»، خلاصه تفسیر «المیزان فی تفسیر القرآن» نوشته علامه طباطبایی رحمة الله علیه است که توسط الیاس کلانتری در شش مجلد به زبان عربی به انجام رسیده است.
در این کتاب همان گونه که ملخص اشاره کرده حتی کلمه ای به نوشته های مؤلف اضافه نشده و تغییری در اصل نوشته های مؤلف پدید نیامده است.
گزارش محتوا
الیاس کلانتری در باره چگونگی تدوین این کتاب با اجازه علامه طباطبایی رحمة الله علیه چنین می نویسد: «در ضمن بررسی و مطالعه کتاب المیزان ، با توجه به ارزش و کارایی مباحث تفسیری آن، خصوصا مباحث مستقل از تفسیر معمولی آیات، تصمیم گرفته شد که یک کتاب راهنما و فهرست موضوعات و همچنین یک دوره مختصر از المیزان تهیه و تنظیم شود، تا راه استفاده از مباحث آن به طور تفصیلی و منظم و دسته بندی شده، برای محققان علوم قرآنی هموارتر گردد و همچنین استفاده از این کتاب برای کسانی هم که فقط فرصت و امکان آشنایی اجمالی با معانی آیات قرآن را دارند، به راحتی مقدور شود. در ابتدا به تنظیم کتاب ر اهنما و فهرست اقدام شد و موضوع کتاب با مؤلف المیزان حضرت علامه طباطبایی رحمة الله علیه در میان گذاشته شد که با اقبال ایشان مواجه گردید. این کتاب هم برای متن اصلی (عربی) کتاب تحت عنوان «دلیل المیزان فی تفسیر القرآن» و هم برای ترجمه فارسی آن تحت عنوان: «راهنما و فهرست ترجمه ی المیزان فی تفسیر القرآن» تنظیم و منتشر گردید و از استقبال پژوهشگران و علاقه مندان به علوم قرآنی برخوردار شد. در ضمن بررسی دقیق المیزان، برای نوشتن کتاب راهنما و فهرست موضوعات، طرح تنظیم کتاب «مختصر المیزان» نیز ریخته شد و بعدا با روشی که در این مقاله روشن خواهد شد، این کتاب تنظیم و آماده گردید»
← روش کار در تفسیر المیزان
از جمله ایرادات وارد بر این کتاب، عدم تدوین فهارس حتی فهرست مطالب برای هر جلد است که خواننده را در دستیابی به آیات دچار مشکل می کند. همچنین پاورقی در کتاب مشاهده نشد.

پیشنهاد کاربران

بپرس