مدخل الی تفسیر القران و علومه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] مدخل إلی تفسیر القرآن و علومه (کتاب). «مدخل الی تفسیر القرآن و علومه» تالیف دکتر عدنان محمد زرزور، استاد و رئیس بخش تفسیر و حدیث دانشگاه قطر می باشد که در سال ۱۴۱۶ ه-. ق به زبان عربی جهت فراگیری دانش پژوهان رشته تفسیر قرآن در دانشگاه نگارش یافته است.
احتیاج به شناخت پرودگار- که بر همگان لازم است- بی نیاز از علوم قرآنی، شناخت تاریخ قرآن و آشنایی با تعابیر و معانی و اسرار اعجاز قرآن نمی باشد لذا مؤلف فراگیری مطالب این کتاب را به پژوهشگران توصیه می نماید.

[ویکی نور] مدخل الی تفسیر القرآن و علومه. مدخل الی تفسیر القرآن و علومه تألیف دکتر عدنان محمد زرزور، استاد و رئیس بخش تفسیر و حدیث دانشگاه قطر می باشد که در سال 1416ه‍-.ق به زبان عربی جهت فراگیری دانش پژوهان رشته تفسیر قرآن در دانشگاه نگارش یافته است. احتیاج به شناخت پرودگار -که بر همگان لازم است - بی نیاز از علوم قرآنی، شناخت تاریخ قرآن و آشنایی با تعابیر و معانی و اسرار اعجاز قرآن نمی باشد لذا مؤلف فراگیری مطالب این کتاب را به پژوهشگران توصیه می نماید.
شیوایی، سادگی، اختصار، دقت در استناد به همراه سیر منظم منطقی و استدلالی با تعابیر جدید در تدوین، بررسی مباحث با استعانت از ادله عقلیه و نقلیه و کتب معروف و معتبر مدوّن در علوم تفسیر و قرآن و بهرگیری از آثار علماء تاریخ، تفسیر، علوم قرآنی به همراه شواهد قرآنی و اتّخاذ نتایج علمی در خلال بحثها، بررسی لغوی و اصطلاحی الفاظ و توضیح و دقت در ریشه آنها، ایراد بعضی پرسش ها و جواب آنها از مسائل و نکاتی است که در نگارش کتاب، سعی در رعایت آنها شده است.
فصول و ابواب کتاب پیرامون دو محور می باشد:
اول: تاریخ قرآن کریم یا به عبارت دیگر قطعی بودن نصوص قرآنی و بررسی تاریخی قرآن از ادیان سابق.
دوّم: اعجاز قرآن، علوم تفسیری معاصر که ارتباط مستقیم در تعاملات، تفسیر، فهم و درک قرآن دارد.
ایشان کلام کوتاهی از قرآن و لغت عربی نیز دارد که در آن گوشه ای از خصوصیات زبان عربی و علت نزول قرآن در بین اعراب و مبعوث شدن نبی اکرم(ص) از بین ایشان و نسل آنها را بررسی می کنند. همچنین از تأثیر قرآن در عالم خارج و داخل عرب، عظمت و شرافت و جاودانگی قرآن بحث کرده اند.

[ویکی فقه] مدخل الی تفسیر القرآن و علومه (کتاب). «مدخل الی تفسیر القرآن و علومه» تالیف دکتر عدنان محمد زرزور، استاد و رئیس بخش تفسیر و حدیث دانشگاه قطر می باشد که در سال ۱۴۱۶ ه-. ق به زبان عربی جهت فراگیری دانش پژوهان رشته تفسیر قرآن در دانشگاه نگارش یافته است.
احتیاج به شناخت پرودگار- که بر همگان لازم است- بی نیاز از علوم قرآنی، شناخت تاریخ قرآن و آشنایی با تعابیر و معانی و اسرار اعجاز قرآن نمی باشد لذا مؤلف فراگیری مطالب این کتاب را به پژوهشگران توصیه می نماید.
ساختار و گزارش محتوا
شیوایی، سادگی، اختصار، دقت در استناد به همراه سیر منظم منطقی و استدلالی با تعابیر جدید در تدوین، بررسی مباحث با استعانت از ادله عقلیه و نقلیه و کتب معروف و معتبر مدون در علوم تفسیر و قرآن و بهرگیری از آثار علماء تاریخ، تفسیر، علوم قرآنی به همراه شواهد قرآنی و اتخاذ نتایج علمی در خلال بحثها، بررسی لغوی و اصطلاحی الفاظ و توضیح و دقت در ریشه آنها، ایراد بعضی پرسش ها و جواب آنها از مسائل و نکاتی است که در نگارش کتاب، سعی در رعایت آنها شده است.
← فصول و ابواب کتاب
در آخر کتاب فهرست موضوعات آمده و در پاورقی به آدرس آیات، روایات، منابع و بعضی نکات اشاره شده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس