مذهب تشیع و ارمانهای ملی ایرانیان

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] مذهب تشیع و آرمانهای ملی ایرانیان. «مذهب تشیع و آرمان های ملی ایرانیان» اثر عسکر حقوقی، از جمله آثار تاریخ تشیع است که به شیوه علمی و با ارجاع به منابع معتبر به زبان فارسی نگارش شده است.
مراد نویسنده از تدوین کتاب حاضر اینست که «چگونگی پیدایش مذهب تشیّع» را به اختصار بیان کند و سپس به ذکر «آرمان های ملی ایرانیان» بپردازد و «علل انطباق آنها را بر مبانی مذهب تشیع» روشن و مدلّل سازد
کتاب با سخنی از رضازاده شفق و ذبیح الله صفا آغاز گردیده و سپس مقدمه ای از مؤلف به عنوان سخن آغازین کتاب ایراد شده که به هدف خود از نوشتن این کتاب اشاره دارد. آنگاه طی شش فصل به مذهب تشیع در ایران و پادشاهانی که موافق مذهب تشیع بودند و مسائلی از این دست پرداخته است.
نویسنده در فصل اول کتاب، نظری مجمل به اوضاع سیاسی و اجتماعی ایران در دوره ساسانیان انداخته و چنین می نویسد: «در این چهارصد سال حکومت افتخارآمیز ساسانیان، ایرانیان هوشمند و هنرمند توانستند در معماری، موسیقی، نقاشی و نیز در دیانت و نهضت های اجتماعی و سیاسی و علمی زبانزد خاص و عام باشند»
وی در بحثی پیرامون پیام پیشوای اسلام اشاره می کند که در همان سال ها که خسرو پرویز در اوج قدرت بود، پیام پیشوای اسلام به ایران رسید. محمد(ص) او و ملتش را به کیش نو دعوت نمود و بیمش داد که اگر به قبول دین جدید تن در ندهد، فرجام شومی را در انتظار باشد. پرویز مغرور که چنان تهدیدی را از جانب اعراب چشم نداشت، آنچنان برآشفت که به خشم و غرور، مکتوب فرستاده خدا را پاره کرد و در حال به آذان فرماندار یمن نامه ای فرستاد که محمد را بند بر دست و پای نهد و به سوی وی گسیل دارد

پیشنهاد کاربران

بپرس