معرفت شناسی دینی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] در این نوشته می خواهیم به یکی از غامض ترین مشکلات فلسفی در طول تاریخ فلسفه، یعنی معرفت شناسی دینی، که هم به خاطر اهمیت خود این موضوع و هم به عنوان نمونه ای از چگونگی کاربرد جنبه های مختلف این بحث معرفتی درباره موضوعی خاص و هم به نظریه نظریه پردازان خواهیم پرداخت.
واژه رئالیسم که در زبان فارسی اغلب به واقع گرایی ترجمه می شود یکی از مهم ترین و بحث انگیز ترین اصطلاحات فلسفه است. بررسی این مسئله در موضوع اخلاق نیز اهمیت بنیادین دارد. مهم ترین پرسش در این باره این است که آیا احکام اخلاقی نشان از واقعیتی دارند یا خیر؟
معرفی اجمالی
از آن جهت که بحث های معرفت شناسی دینی، نوعی تازگی در این دیار دارد، لازم است در آغاز، به توضیح و تبیین بعضی از اصطلاحات و یا به تعبیر دیگر به ذکر پاره ای از مبادی تصوری و تصدیقی آن مانند مفاهیم معرفت شناسی، معرفت دینی، متد و روش معرفت شناسی و مفهوم دین و ایمان بپردازیم.
تعریف
تعریف و مشخصات معرفت شناسی دینی «Religious epistemology.»ـ معرفت شناسی دینی، یک نوع معرفت درجه ی دوم است که شخص معرفت شناس با دید تاریخ متد خود، به معارف دینی نظر می کند و از مبادی تصوری، تصدیقی، احکام و عوارض آن گزارش می دهد. برای توضیح بیش تر لازم است به یک تقسیم بندی کلی در زمینه ی معرفت شناسی «Epistemology.» اشاره کنیم. معرفت شناسی شاخه ای از فلسفه است که به مطالعه ماهیت، منشأ و اعتبار شناخت می پردازد.
انواع معرفت شناسی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس