مقاله فی تحقیق اقامه الحدود فی هذه الاعصار

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] مقالة فی تحقیق اقامة الحدود فی هذه الاعصار (کتاب). کتاب «مقالة فی تحقیق اقامة الحدود فی هذه الاعصار» نوشته فقیه بزرگ جناب آقا سید محمد باقر شفتی ، با تحقیق جناب آقایان علی اوسط ناطقی و لطیف فرادی تحت اشراف واحد احیای تراث اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به چاپ رسیده است و در آن مباحث و فروع فقهی مربوط به اجرای حدود در زمان معاصر و انواع حدود مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
بر خلاف بسیاری از فقهای گذشته سید شفتی معتقد به وجوب اقامه حدود در عصر غیبت می باشد؛ ولی آنچه باعث نوشتن این کتاب شده اثبات اصل جواز اقامه حدود در زمان غیبت است.

[ویکی نور] مقالة فی تحقیق إقامة الحدود فی هذه الأعصار نوشته فقیه بزرگ جناب آقا سید محمد باقرشفتی، با تحقیق جناب آقایان علی اوسط ناطقی و لطیف فرادی تحت اشراف واحد احیای تراث اسلامی پژوهش گاه علوم و فرهنگ اسلامی به چاپ رسیده است و در آن مباحث و فروع فقهی مربوط به اجرای حدود در زمان معاصر و انواع حدود مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
بر خلاف بسیاری از فقهای گذشته سید شفتی معتقد به وجوب اقامه حدود در عصر غیبت می باشد؛ ولی آنچه باعث نوشتن این کتاب شده اثبات اصل جواز اقامه حدود در زمان غیبت است.
نگارنده، دیدگاه های موافقان و مخالفان اجرای حدود در عصر غیبت را بررسی نموده و ادله روایی و عقلی مبتنی بر آن را بیان کرده و نظریه جواز اقامه حدود در زمان فعلی را برگزیده و در چهار مقام این مطلب را تحلیل نموده است.
درمقام اول تا سوم ثابت کرده که جایز است جاری کردن حدود توسط مولی برای برده هایش، زوج برای زوجه اش و پدر برای فرزندش و بر این اساس قصد دارد اصل جواز اقامه حدود را به اثبات رساند.
در ابتدای کتاب گوشه ای از حیات سید محمد باقرشفتی و خانواده و اخلاق و نسب وی بیان و مقامات علمی و معنوی او بررسی شده؛ سپس دیدگاه وی در مورد اقامه حدود در عصر حاضر بیان گردیده است.

[ویکی فقه] مقاله فی تحقیق اقامه الحدود فی هذه الاعصار (کتاب). کتاب «مقالة فی تحقیق اقامة الحدود فی هذه الاعصار» نوشته فقیه بزرگ جناب آقا سید محمد باقر شفتی ، با تحقیق جناب آقایان علی اوسط ناطقی و لطیف فرادی تحت اشراف واحد احیای تراث اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به چاپ رسیده است و در آن مباحث و فروع فقهی مربوط به اجرای حدود در زمان معاصر و انواع حدود مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
بر خلاف بسیاری از فقهای گذشته سید شفتی معتقد به وجوب اقامه حدود در عصر غیبت می باشد؛ ولی آنچه باعث نوشتن این کتاب شده اثبات اصل جواز اقامه حدود در زمان غیبت است.
ساختار کتاب
نگارنده، دیدگاه های موافقان و مخالفان اجرای حدود در عصر غیبت را بررسی نموده و ادله روایی و عقلی مبتنی بر آن را بیان کرده و نظریه جواز اقامه حدود در زمان فعلی را برگزیده و در چهار مقام این مطلب را تحلیل نموده است. درمقام اول تا سوم ثابت کرده که جایز است جاری کردن حدود توسط مولی برای برده هایش، زوج برای زوجه اش و پدر برای فرزندش و بر این اساس قصد دارد اصل جواز اقامه حدود را به اثبات رساند.
گزارش محتوا
۱. در ابتدای کتاب گوشه ای از حیات سید محمد باقر شفتی و خانواده و اخلاق و نسب وی بیان و مقامات علمی و معنوی او بررسی شده؛ سپس دیدگاه وی در مورد اقامه حدود در عصر حاضر بیان گردیده است.۲. نگارنده به معنای حد در لغت و فقه اشاره کرده و اقوال فقها را در جواز و عدم جواز اقامه حدود در عصر غیبت توسط فقهای دینی به طور مبسوط مورد بحث و بررسی قرار داده است.۳. وی در میان اقوال، قول به جواز اقامه حدود توسط فقها در صورت تمکن، قول به عدم جواز اجرای حد مگر توسط مولی برای عبدش و جواز اجرای آن برای خلیفه ، سلطان ، پدر بر فرزند، زوج بر زوجه نقل کرده اختلاف نظر فقها در این زمینه را مورد تحلیل قرار داده است.۴. در همین راستا نگارنده به سخنان فقهای شیعه در باره جواز اقامه حدود توسط مولی بر مملوک و کیفیت اجرای حد در این حالت اشاره کرده و فروع مختلف مسئله را در کلام آنان بررسی نموده است.۵. در قسمت دیگری از کتاب، نویسنده به جواز اقامه حدود توسط شوهر بر همسر خویش پرداخته و ادله قائلین به جواز را اعم از آیات و روایات بررسی کرده و صورت های مختلف مسئله را بیان می کند.۶. نگارنده اجرای حد را در صورتی که همسر مرتکب زنای محصنه گردد بازگو و ادله روایی در این زمینه را از لحاظ سندی و دلالی بررسی نموده است.۷. در قسمت بعدی کتاب نگارنده ادله روایی و اقوال برخی از فقها را در مورد اجرای حد توسط پدر بر فرزند بیان کرده و این ادله را نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد.۸. ادله مربوط به جواز اجرای حد توسط مولی بر ممالیک خویش و فروع این مسئله و بررسی روایات و اقوال فقها در این باره از مباحث پایانی کتاب است. فهرستی از آیات ، روایات، اعلام ، کتاب ها، اماکن و منابع تحقیق در پایان کتاب حاضر درج شده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس