منازل ماه

دانشنامه عمومی

منازل ماه یا خانه های ماه تقسیم بندی ۲۸گانه نسبتاً هر شبانه روز مسیر گردش کره ماه بر دائرةالبروج است.
این منزل ها ( خانه ها ) در برج های دوازده گانه ( حمل، ثور، جوزا - سرطان، اسد، سنبله - میزان، عقرب، قوس - جدی، دلو و حوت ) قرار دارند و تقسیم بندی مسیر یکدور گردش کره ماه بر دائرةالبروج می باشد.
از نظر نجومی قمر ( ماه ) اکنون در برج عقرب یا برج همجوار آن قرار دارد.
هدف اقوام مختلف ( هندیان و چینیان ) از تثبیت منازل تعیین مواضع اجرام آسمانی و مقایسهٔ آن ها با مواضع منازل و استخراج احکام نجومی از روی محل ماه در یکی از این منازل در وقت معین به کار بوده است. اما اعراب قدیم از منازل برای پیشگویی حوادث جوی در فصول سال استفاده می کردند، چه این حوادث را به طلوع منازل یا غروب آن ها هنگام فجر و طلوع خورشید نسبت می دادند. [ ۱]
ماه فلک خود را در مدت ۲۷ روز و ۷ ساعت و ۴۳ دقیقه می پیماید، و این دوره را دورهٔ نجومی ماه یا ماه نجومی یا ماه دوری می نامند، یعنی پس از تمام شدن آن ماه در ۲۷ یا ۲۸مین شب به همان ستاره ای می رسد که حرکتش از آنجا آغاز شده بود. [ ۲] از اینرو در ستاره شناسی هندی ۲۷ منزل و در ستاره شناسی چینی و عربی و اسلامی ۲۸ منزل قمر وجود دارد. در نجوم هندی دائرةالبروج به بیست و هفت قسمت مساوی تقسیم شده و هر منزل سیزده درجه و ثلث می باشد و در هر برج دو منزل و ربع قرار می گیرد. در نجوم اسلامی مانند نجوم چینی، دائرةالبروج به بیست و هشت قسمت تقسیم شده و هر منزل دوازده درجه و شش هفتم درجه می باشد و در هر برج دو منزل و ثلث قرار می گیرد. [ ۳] با توجه به تساوی تقسیم بندی هر خانه ( منزل ) باید ۱۲ درجه و ۵۱ دقیقه و ۲۵٫۷۱۴ ثانیه قوسی باشد.
۱ - شَرطِین: از ابتدای برج حمل است تا ۱۲ درجه و ۱۵ دقیقه و ۲۶ ثانیه از حمل.
۲ - بَطِین: از انتهای شرطین است تا ۲۵ درجه ۴۲ دقیقه و ۱۲ ثانیه از حمل.
۳ - ثُریا: از انتهای بطین است تا ۸ درجه و ۳۴ دقیقه و ۲ ثانیه از برج ثور.
۴ - دُبران: از انتهای ثریا است تا ۲۱ درجه و ۴۵ دقیقه و ۴۴ ثانیه از ثور.
۵ - هُقعه: از انتهای دبران است تا ۴ درجه و ۱۷ دقیقه و ۲۰ ثانیه از برج جوزا.
۶ - هُنعه: از انتهای هقعه است تا ۱۷ درجه و ۸ دقیقه و ۳۶ ثانیه از جوزا.
۷ - ذِراع: از انتهای هنعه است تا انتهای برج جوزا.
۸ - نُثره: از ابتدای برج سرطان است تا ۱۲ درجه و ۱۵ دقیقه و ۲۶ ثانیه از سرطان.
عکس منازل ماه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

تعداد منازل ماه در طول حرکت ماهیانه خود روی مدارش به دور زمین نسبت به طول یک شبانه روز 28 تا نمی باشند بلکه 30, 4 عدد. از این منازل در طول یک ماه فقط 28 تا با چشم غیر مسلح قابل روئیت اند و 2 تا از آنها
...
[مشاهده متن کامل]
فقط با تلسکوپ. هر کس که دوست داشت این ادعا را آزمایش و امتحان نماید، می تواند یک روز قبل از رویئت هلال ماه در غرب تلسکوپ را بهنگام غروب بسوی آن محل تنظیم کند و حدود نیم ساعت قبل آنجا را رصد کند و ببیند که شاهد رویئت چه چیزی خواهد شد غیر از ماه تاریک. و یک روز صبح، قبل از طلوع آفتاب یا یک روز قبل از محو هلال صبح گاهی همان منطقه را نیم ساعت دیرتر ( یا زودتر ) رصد کند و شاهد باشد. اگر آزمایشگر، تلسکوپ در منزل نداشت، می تواند به یک رصد خانه در نزدیکی های محل زیست مراجعه کند، مشروط بر اینکه در مملکت اش رصد خانه ای وجود داشته باشد. لذا طول سال های قمری که بر اساس منازل 28 گانه محاسبه و تعیین گردیده اند حدود 11 روز نسبت به سال های شمسی کوتاه تراند و بهمین دلیل سال های قمری فعلا حدود 40 سال جلو تر از سال های شمسی اند. این حقیر در دوران نوجوانی بر این باور بودم که قوم عرب روز تولد پیامبر اسلام را مبنای شمارش تقویمی تعین نموده و اقوام عجم روز بعثت وی را یعنی سن 40 سالگی. اگر اینطور بود این 40 سال اختلاف باید ثابت باقی بماند، اما اینطور نیست و در آینده های دور دستی هم از تاریخ مسیحیت سبقت خواهد گرفت و در آینده های بسیار دور دست تری هم تاریخ یهودیت را پشت سر خواهد گذاشت و در اعصار بسیار دوست در آینده همه مردم خواهند پنداشت که دین اسلام قدیمی ترین دین روی کره زمین خواهد بود البته مشروط بر اینکه تا آن زمان نسل بشر روی کره زمین بر اثر تغییرات جوّی منقرض نشده باشد.

منازل هفتگانه ماه عبارت اند از :
الف - هلال شامگاهی در غرب.
ب - نیم ماه افزایشی.
پ - ماه بدر یا چهارده یا کامل.
ت - نیم ماه کاهشی .
ث - هلال صبحگاهی در شرق.
ج - قبل از رویئت هلال شامگاهی به هنگام غروب خورشید در غرب، کره ماه به مدت یک شبانه روز روی آسمان در حرکت است و با چشم غیر مسلح ( بدون تلسکوب ) قابل روئیت نیست که به منزل یا فاز تاریک معروف است.
...
[مشاهده متن کامل]

چ - بعد از محو هلال صبحگاهی در شرق کره ماه باز هم به مدت یک شبانه روز روی آسمان در حرکت است و با چشم غیر مسلح غیر قابل روئیت. لذا دو منزل و یا دو فاز تاریک هم وجود دارد که انسان های باستان از وجود این منزل غافل بوده اند.
مردم باستان ماه را مثل یک قرص دایره ای تصور میکردند و این نام ها بر اساس این تصور در زبان انسان آفریده شده اند. اما امروز می دانیم که ماه کروی شکل می باشد و در فاز " نیم ماه " در اصل یک چهارم سطح کره ماه رویئت می شود و نه نیمی از آن و در فاز میانی یعنی ماه چهارده یا کامل، در اصل نیمی از سطح ماه رویئت می شود و نه کل آن. با وجود عدم حقیقت، این نامگذاری ها آنقدر زیبا و جا افتاده اند که جایگزینی آنها به شکل ربع یا یک چهارم ماه و نیم ماه کاری بیهوده خواهد بود.
از همه مهمتر عدد7 می باشد. یعنی تعداد منازل هفتگانه حرکت نزولی و صعودی هستی و وجود در بین مبداء و معاد و آنهم بطور بیشمار در چرخه ادوار زمانی یا دهر های بیشمار کیهانی بین دو سر حد ؛ یکی نهایت نقصان و دیگری نهایت کمال. منجمین بابلی بدون اطلاع از تئوری مه بانگ و وقوع مه بانگ های متوالی به سال های کبیره باور داشته اند. یعنی ظهور های تکراری محتوای کل کیهان در فواصل زمانی معین، اما نتوانسته اند که نحوه و چگونگی پیدایش ظهور های متوالی را تبیین نمایند. 7 مرحله سلوک میترائیان هم به احتمال قوی اشاره به این حقیقت داشته است اما در ضمیر ناخود آگاه و بطور سطحی و ابتدایی مثل منازل هفتگانه سیر و سلوک عارفان فارسی زبان به شکل : طلب ؛ معرفت ؛ عشق ؛ استغنا ؛ حیرت ؛ فنا و بقاء. در صورتی که در ضمیر خودآگاه بعضی از انسان های عصر جدید این سیر و سلوک خاص و ویژه خود کیهان ( عارف کیهانی ) در طی منازل هفتگانه نزولی و صعودی به سوی نهایت کمال می باشد و نه تنها عارفان و شاعران و ادیبان بلکه همه چیز و همه کس را بهمراه خود می برد و آنها را صحیح و سالم به منزلگاه موعود می رساند.
تعیین حقیقی و مطابق بر واقعیت منازل حرکت هستی بین مبداء و معاد بدون در نظر گرفتن سرنوشت های جنسی پنجگانه و خودها یا نفوس دهگانه محال و غیر ممکن می باشد.

منازل ماه یا خانه های ماه تقسیم بندی ۲۸گانه نسبتاً هر شبانه روز مسیر گردش کره ماه بر دائرةالبروج است.
این منزل ها ( خانه ها ) در برج های دوازده گانه ( حمل، ثور، جوزا - سرطان، اسد، سنبله - میزان، عقرب، قوس - جدی، دلو و حوت ) قرار دارند و تقسیم بندی مسیر یکدور گردش کره ماه بر دائرةالبروج می باشد.
...
[مشاهده متن کامل]


بپرس