مناقب الامام علی بن ابی طالب علیه السلام

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] مناقب الامام علی بن ابی طالب علیه السلام (تحقیق بهبودی). مناقب الإمام علی بن أبی طالب علیه السلام تألیف عبدالوهاب بن حسن کلابی
در صفحاتی از آخر کتاب مناقب ابن مغازلی (صفحه 335 تا 350) رساله کوتاهی از کلابی (م 396) چاپ شده است.
این رساله در موضوع مناقب امیر مؤمنان علی علیه السلام و مشتمل بر 32 حدیث در باره فضائل و مناقب آن حضرت است. این احادیث جز دو سه مورد، از زبان رسول خدا نقل شده و در منابع دیگر نیز شهرت دارد.
کتاب به شیوه حدیثی است و مؤلف سلسله اسناد خود به احادیث را ذکر می کند. مصحح نیز به تخریج آنها در پاورقی دست زده است.
مناقب الإمام علی بن أبی طالب علیه السلام (ترجمه مرعشی نجفی)

[ویکی نور] مناقب الامام علی بن ابی طالب علیه السلام (ترجمه مرعشی نجفی). مناقب الامام علی(ع) اثر عربی ابوالحسن علی بن محمد بن محمد واسطی، معروف به ابن مغازلی (483ق)، یکی از دانشمندان قرن پنجم و شافعی مذهب بوده که توسط سید محمد جواد مرعشی نجفی، به سفارش آیت الله مرعشی نجفی، به صورت سلیس و روان، به فارسی ترجمه شده است.
مترجم در ابتدای کتاب، تقریظی از آیت الله مرعشی نجفی را آورده و سپس پیشگفتاری از خویش به آن افزوده و در ادامه، مقدمه ای از آیت الله مرعشی نجفی ذکر شده که در آن، به معرفی شخصیت، اساتید و آثار علمی مؤلف و امتیازات کتاب وی پرداخته شده است. در ادامه این معرفی، مصادر و مراجعی که در جمع آوری این رساله مورد استفاده واقع شده، ذکر شده است.
مناقب الإمام علی بن أبی طالب علیه السلام (مناقب مغازلی)
مناقب الإمام علی بن أبی طالب علیه السلام (تحقیق بهبودی)

[ویکی نور] مناقب الامام علی بن ابی طالب علیه السلام (مناقب مغازلی). مناقب علی بن ابی طالب علیه السّلام، از آثار مهم ابن مغازلی است که به ویژه بین شیعیان متداول بوده و کسانی چون ابن بطریق حلّی در خصائص و عمده، اربلی در کشف الغمة، ابن طاوس در الطرائف، علامه حلی در نهج الحق و مجلسی در بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار(ع) در سطح وسیعی از آن بهره گرفته اند.
مؤلف می نویسد: چون دوستی اهل بیت پیامبر(ص) و چنگ زدن به ریسمان ولایت ایشان را تنها روش و راه مستقیم یافتم، به اندازۀ شناخت خویش به جمع آوری فضائل ایشان از آیات قرآنی و فرمایشات نبوی و نیز ذکر معجزاتی که از جانب ایشان بروز کرده است، پرداختم، تا بدین وسیله برای روز بازگشت ذخیره ای فراهم آورم و امید نجات داشته باشم.
کتاب با خطبه ای در ستایش پروردگار و با عباراتی برگرفته، از کتاب شریف نهج البلاغه و نیز سلام و صلوات بر پیامبر(ص) و خاندان گرامی، به ویژۀ امیرالمؤمنین(ع) و امام حسن و امام حسین علیهما السلام و دیگر ائمۀ علیهم السّلام آغاز می شود. تعابیر زیبا و بلندی که مؤلف به کار می برد، نشانگر علاقه و شناخت عمیق وی نسبت به این خاندان پاک است.
سپس به ذکر شجره نامه علی(ع) و نام مادر گرامی ایشان و نیز محل تولدشان می پردازد.
در ادامه کنیه های ایشان و پس از آن به زمان شهادت ایشان را یادآور می شود.

پیشنهاد کاربران

بپرس