مهندسی معدن

دانشنامه عمومی

مهندسی معدن ( به انگلیسی: Mining engineering ) مجموعه علوم و فنونی است که از اکتشاف یک کانسار ( ذخیره معدنی با ارزش اقتصادی ) آغاز و تا فرآوری آن ادامه می یابد. مهندسی معدن به عنوان اولین رشتهٔ مهندسی آکادمیک تاریخ برای اولین بار در انگلستان پایه گذاری شده است. اولین علمی است که بشریت از ابتدای وجود خود تاکنون با آن ارتباط نزدیکی داشته است. این حرفه به علت شرایط سخت کاری، یکی از ۱۰ حرفه دشوار جهان شناخته شده است.
از دوران ماقبل تاریخ تا به امروز، معدن نقش برجسته ای در پایداری بشریت ایفا کرده است. از آغاز تمدن مردم از سنگ و سرامیک استفاده می کردند تا که بعدها از فلزات سطحی زمین و نزدیک به سطح زمین بهره برداری کردند. تمامی این ها به عنوان سلاح یا ابزار زندگی مورد استفاده قرار می گرفتند. برای مثال سنگ چخماق با کیفیت بالا در شمال فرانسه و جنوب انگلستان برای تولید آتش و شکستن سنگ ها مورد استفاده قرار می گرفته است. [ ۱] معادن سنگ چخماق در مناطق گچی کشف شدند جایی که چاه هایی در درون درز و شکاف ها در زیرزمین تعبیه شده بودند تا به محل های برداشت برسند. قدیمی ترین معدن شناخته شده در آثار باستانی لاین کیو ( Lion Cave ) در سوازیلند است در این معدن سن یابی نیمه عمر کربن حدود ۴۳۰۰۰ سال را نشان می دهد. در دوره دوم عصر حجر قدیم یا کهنه سنگی مردم از این معدن هماتیت استخراج می کردند. [ ۲] [ ۳] رومیان باستان نوآوران مهندسی معدن بودند. رومیان روش های معدنی را در مقیاس های بزرگ گسترش دادند، شاید قابل توجه ترین فعالیت ها استفاده از روش های هیدرولیک بود، آن ها حجم وسیعی از آب را با استفاده از چندین قنات به معادن دست بالا انتقال می دادند، سنگ در معرض یک آتش محیطی قرار می گرفت و با آب به آن شوک حرارتی داده می شد در نتیجه سنگ ترک خورده و خرد می شد. همچنین رومی ها در برخی معادن خود از ماشین آلاتی با قدرت آب استفاده میکرند.
بانک مرکزی اخیراً در قالب نشریه نماگرهای اقتصادی ( شماره ۷۴ ) ، آمارهای مهم اقتصادی را تا سه ماهه سوم سال ۱۳۹۲ منتشر کرده است. نگاهی به این آمارها نشان می دهد که در سال های اخیر صنایع و معادن در مجموع حدود ۲۵ درصد از اقتصاد ایران را تشکیل می دهد. بخش صنایع و معادن شامل زیربخش های صنعت و معدن، ساختمان و آب و برق و گاز می باشد. در این تقسیم بندی بخش ساختمان ۹٫۸ درصد و بخش صنعت و معدن نیز ۱۳٫۶ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور سهم دارند. به این ترتیب، صنایع و معادن ( البته بدون احتساب بخش نفت و گاز که مهم ترین صنعت کشور به حساب می آید ) در مجموع یک چهارم اقتصاد ایران را تولید می کند.
عکس مهندسی معدن
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس