مهندسی هسته ای

دانشنامه عمومی

مهندسی هسته ای ( به انگلیسی: Nuclear Engineering ) شاخه ای از مهندسی است که به کاربرد شکستن هسته های اتمی یا ترکیب هسته های اتمی یا کاربرد سایر فرآیندهای زیر اتمی بر اساس اصول فیزیک هسته ای مربوط می شود. مهندسی هسته ای شامل مهندسی شیمی و مهندسی برق نیز میگردد.
دنیای امروز با بحران انرژی روبرو است، انرژی هسته ای یکی از انرژی های نو می باشد که به میزان زیادی این بحران را حل می کند. برای کاربردی کردن انرژی هسته ای، نیاز به متخصصان و کارشناسانی از جمله مهندس هسته ای می باشد که به دانش و تخصص این حوزه تسلط داشته باشند.
مهندس هسته ای می تواند مسئول راه اندازی ایمن و بهره ور نیروگاه های اتمی، بازفرآوری سوخت، مدیریت مواد زائد، انهدام نیروگاه های هسته ای قدیمی و حفاظت و ایمنی در برابر تشعشعات رادیواکتیو باشد. همچنین مهندس هسته ای قادر است با مواد و تشعشعات رادیو اکتیو به صورت صحیح و بی خطر کار کرده و در جابجایی آن ها و نگهداری و محافظت پرسنل در مقابل پرتوها توانمند می باشد. مهندسی هسته ای عبارت است از دانش فرآیندهای هسته ای و کاربرد آن ها در گسترش تکنولوژی های گوناگون و تولید برق هسته ای. این دانش در زمینه های گوناگونی چون طراحی، راه اندازی و نگهداری نیروگاه های هسته ای، تشخیص ها و درمان های پزشکی ( مهندسی پزشکی هسته ای ) ، تحقیقات در زمینه شتاب دهنده ها، لیزر، فوق هادی ها و… کاربرد دارد.
• گرایش گداخت هسته ای
• گرایش فیزیک بهداشت
• گرایش پرتو پزشکی
• گرایش رآکتور
• گرایش چرخه سوخت
• گرایش کاربرد پرتوها
مقطع کارشناسی مهندسی هسته ای در ایران برای اولین بار در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران راه اندازی گردید ولی مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی مهندسی هسته ای در واحد علوم و تحقیقات در گرایش های راکتور، پرتوپزشکی و چرخه سوخت هرساله دانشجو می پذیرد. همچنین در دانشگاه های صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی امیر کبیر، دانشگاه شهید بهشتی تهران و دانشگاه شیراز مقاطع این رشته ارایه می شود.
دو دانشگاه معتبر جهان به نامهای دانشگاه برکلی و دانشگاه MIT، رشته مهندسی هسته ای را علاوه بر مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، در مقطع کارشناسی در سه گرایش مهندسی پرتو پزشکی، مهندسی راکتور و مهندسی پسماندازی هسته ای ارائه می دهند.
از نظر عملی نیز در دانشگاه علوم و تحقیقات تهران آزمایشگاه ها و کارگاه های متعددی دایر است که از ان جمله می توان به آزمایشگاه های فیزیک ۱ و ۲، شیمی و شیمی آلی، مکانیک سیالات و انتقال حرارت و… اشاره نمود. راه اندازی آزمایشگاه تخصصی هسته ای و آزمایشگاه دزیمتری و آشکارسازی که درشرف راه اندازی است از دلایل اجرای رشته در زمینه عملی می باشد و آمادگی این واحد دانشگاهی را جهت برگزاری دوره مهندسی هسته ای نشان می دهد. این واحد همچنین مجهز به کتابخانه وسایت کامپیوتری فعال می باشد.
عکس مهندسی هسته ایعکس مهندسی هسته ایعکس مهندسی هسته ای
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس