موریس اشر

دانشنامه عمومی

موریس کسانشل اشر ( به هلندی: Maurits Cornelis Escher به تلفظ هلندی: /ˈɛʃər/ Dutch:  ؛ ( ۱۷ ژوئن ۱۸۹۸ – ۲۷ مارس ۱۹۷۲ ) معروف به موریس اشر ( به انگلیسی: M. C. Escher ) یک هنرمند گرافیک اهل هلند بود که آثار شگرفی از حکاکی روی چوب، چاپ سنگی و قلم زنی سایه روشن را خلق کرد که از محاسبات ریاضی الهام گرفته اند.
آثار اولیه او از طبیعت الهام می گرفت، مطالعه حشرات، مناظر، و گیاهان مانند گلسنگ ها نظر اشر را به خود جلب می کرد، و او این عناصر را به عنوان جزئیات در آثار خود مورد استفاده قرار می داد. اولین اثر هنری او، در سال ۱۹۲۲ تکمیل شد که شامل سر انسانی است که به هشت ردیف تقسیم شده است. بعدها در حدود ۱۹۲۴، او اقدام به طراحی مناظر ارگانیک کرد و از ترسیمهای منظم و هندسی دست کشید. او به ایتالیا و اسپانیا سفر کرد و به طراحی ساختمان ها و مناظر شهری از جمله معماری و کاشی کاری های الحمرا و مسجد جامع قرطبه در کوردوبا پرداخت، و رفته رفته به ساختار ریاضی بیشتر علاقه مند شد.
او به خاطر آثار ملهم از ریاضی خود در جهان مشهور است. هنر اشر نزد دانشمندان و ریاضیدانان، و همچنین در میان مردم عادی به خوبی شناخته شده است. افزون بر اینکه آثار او در انواع مقالات فنی استفاده می شود، کارهایش بر روی جلد بسیاری از کتاب ها و آلبوم ها نقش بسته است. او یکی از منابع الهام عمده داگلاس هافستادر در نگارش کتاب «گودل، اشر، باخ» در سال ۱۹۷۹ بود.
از مشهورترین آثار او «دستان طراح»، «خزندگان»، «ستاره ها»، «نسبیت»، «آبشار»، «دست با بازتاب کره» هستند. موزه اشر در لاهه در بردارنده برخی از آثار اوست.
ویژگی کارهای او استفاده از اشکال و عملیات ریاضی است از جمله اشیاء غیرممکن، اکتشاف بی نهایت، انعکاس، تقارن، ژرفانمایی، بریدن یا امتداد اضلاع و زوایای چندوجهیها، هندسه هذلولی، موزائیک کاری و مانند آن ها. اگر چه اشر را فاقد دانش ریاضی می دانند اما او با ریاضیدانانی چون جورج پولیا، راجر پنروز، و هارولد کوکستر تعامل داشت و مقالات ریاضی ایشان و همچنین نوشته های بلورنگار معروف فردریش هاگ را می خواند و به این وسیله تحقیقات خود در مورد موزائیک کاری را توسعه می داد.
این هنرمند می توانست با نقاشی های خود سازه هایی ترسیم نماید که به نظر غیرممکن می رسیدند و به نوعی مفهوم بی نهایت را تداعی می کردند. مفهوم دیگری که در نقاشیهای این گرافیست زیاد به چشم می خورد، مفهوم دگردیسی و تبدیل و تناسخ یک موجود به موجودی دیگر در زنجیره ای بی انتهاست.
عکس موریس اشرعکس موریس اشرعکس موریس اشرعکس موریس اشرعکس موریس اشرعکس موریس اشر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس