موزار

لغت نامه دهخدا

موزار. [ م َ ] ( اِ مرکب ) باغ انگور. تاکستان. رز. رزستان. مَیوَستان. ( یادداشت مؤلف ). مُوِستان. رجوع به مو و تاکستان شود.

موزار. [ م ُ ] ( اِخ ) ولفگانگ آمادئوس موزار ( موتسارت ) ( 1756-1791 م. ) موسیقی دان و آهنگساز اتریشی که از سال 1762 تا 1779 م. با پدر و خواهرش که هر دو موسیقی دان بودند در مسافرتی طولانی از وین ، هلند، پاریس ، لندن و ایتالیا دیدن کرد و از 1781 م. بیشتر در وین اقامت داشت. در مدت کوتاه زندگی سی وپنج ساله خود 25 کنسرتو برای پیانو و 40 سونات برای سازهای زهی و تعدادی اپرا و آهنگهای دیگر ساخت. از اپراهای معروف او عروسی فیگارو، نی لبک سحرآمیز است.

فرهنگ فارسی

ولفگانک آمادئوس موزار ( و. ۱۷۵۶ - ف. ۱۷۹۱ م . ) موسیقیدان و آهنگساز اطریشی .پدرش لئوپولد موزار نیز موسیقیدان و آهنگساز بود و موزار کوچک و خواهرش در نزد پدر تعلیمات موسیقی یافتند . پدر آنها را به یک سلسله مسافرت برد که از ۱۷۶۲ تا ۱۷۷۹ طول کشید و آنها در طی این مسافرتها از وین هلند پاریس لندن و ایتالیا دیدن کردند. از همین زمان موزار شروع به ساختن آهنگهای موسیقی کرد. از ۱۷۸۱ بیشتر اوقاتش را در وین گذراند اما به سختی معیشت میکرد . مردی پرکار بود و در دوران کوتاه زندگی سی و پنجساله خود ۲۵ کنسرتو برای پیانو ۴٠ سونات برای پیانو ۴۹ سمفونی ۲۵ کوارتت برای سازهای زهی و تعدادی اپرا و آهنگهای دیگر ساخت . از اپراهای معروف او عروسی فیگارو و نی لبک سحر آمیز است .
ولفگانک آمادئوس موزار موسیقی دان و آهنگساز اتریشی .

پیشنهاد کاربران

بپرس