موزه های گیلان

دانشنامه عمومی

درحال حاضر، در گیلان موزه رشت، موزه میراث روستایی گیلان در سراوان، موزه تاریخ چای ایران در لاهیجان، موزه رودبار و موزه مردم شناسی فومن زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشغول فعالیت هستند. بقیه موزه ها با مشارکت دیگر سازمان ها نظیر بنیاد شهید، وزارت کشاورزی، سازمان شیلات و … و همچنین بخش خصوصی اداره می گردند.
همچنین گیلان دارای موزه های خصوصی چون موزه مردم شناسی قاسم آباد و موزه جنگ جهانی دوم لاهیجان.
موزه جنگ جهانی دوم ونگارد لاهیجان اولین موزه خصوصی و تخصصی جنگ جهانی دوم در ایران است. این موزه از سال ۱۳۹۴ به کوشش کارن امیدی از کشورهای خارجی و برخی موارد ملی جمع آوری شده و درحال حاضر در قصاب محله لاهیجان قرار دارد، این موزه در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ افتتاح شد. در این موزه درباره نبردهای غرب اروپا مانند نرماندی فرانسه ، جبهه های مدیترانه مانند آفریقای شمالی و سیسیل ایتالیا، جبهه های مختلف متحدین از غرب تا شرق اروپا، شوروی و شرق اروپا در جنگ جهانی دوم، ایران در جنگ جهانی دوم و مواردی دیگر وجود دارد.
موزهٔ میراث روستایی گیلان، در زمینی، به مساحت حدود ۲۶۳ هکتار، در پارک جنگلی سراوان، واقع در کیلومتر ۱۸ جادهٔ رشت به تهران واقع شده است. فکر تأسیس موزه، پس از زمین لرزهٔ خرداد۱۳۶۹ خورشیدی، در گیلان که روند تخریب بناهای سنتی را شدت بخشید، شکل گرفت. بخش معماری این موزه، مجموعه ای است که قدمت بناهای آن به طور متوسط به ۱۵۰ سال می رسد. هدف موزهٔ میراث روستایی گیلان، تنها انتقال بناهای روستایی نیست، بلکه حفظ فرهنگ بومی، فن ساخت و دانش نانوشته ای است که در روستاهای گیلان وجود داشته است. در این مجموعه، علاوه بر معماری روستایی مناطق مختلف استان، سایر عناصر فرهنگی مربوط به ابزارهای زندگی و کار، خوراک، پوشاک و… هم به نمایش درخواهد آمد. مساحت مجموعه موزه ای، بالغ بر ۴۵ هکتار است، که در هستهٔ مرکزی سایت، قرار گرفته است. [ ۱]
موزه رشت، سابقاً خانه میرزا حسین خان کسمائی آزادیخواه، شاعر و روزنامه نگار معروف و از رجال دوره مشروطیت و نهضت جنگل بود. موزه رشت ( تأسیس در سال ۱۳۴۹ ) واقع در خیابان طالقانی ( بیستون ) ـ روبروی زایشگاه دکتر فامیلی می باشد.
موزه تاریخ چای لاهیجان یا آرامگاه کاشف السلطنه در شهر لاهیجان روی تپه ای از چای جای دارد. ابتدا - بنا به وصیت کاشف السلطنه مزار وی که از مرمر سیاه بود بدون سقف و حفاظ، در میان بوته های چای قرار داشت. اما اندکی بعد مقرر گردید که ۲ درصد درآمد چای به ساخت مقبره ای در خور شأن او اختصاص یابد. از سال ۱۳۵۵ ه‍. ش بنای فعلی به سبک معماری غربی، تهیه و به همت انجمن آثار ملی به شکل کنونی با اسکلتی از بتون و نمای سنگ تیشه ای طوسی رنگ با زیربنای ۵۱۲ متر مربع ساخته شد.
عکس موزه های گیلانعکس موزه های گیلانعکس موزه های گیلان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس