موزه و کتابخانه بریتانیا

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] موزه و کتابخانه بریتانیا، یکی از معتبرترین موزه ها و کتابخانه های جهان در لندن با آثار بسیاری از تاریخ طبیعی و تمدن بشری در دوران های مختلف، از جمله آثار اسلامی از قرن دوم هجری و بعد می باشد.
این مرکز در ۱۷۵۳، با مجموعه اهدایی سِر هانس سلون طبیعی دان، شامل دست نوشته ها، کتاب های چاپی و آثار باستانی، رسماً تاسیس شد و در ۱۷۵۹ با افزوده شدن مجموعه های دیگر، برای استفاده همگانی گشایش یافت. این موزه، با بیش از چهار میلیون بازدیدکننده در سال، برخی از نفیس ترین آثار تاریخ تمدن بشری را در خود جای داده است، از جمله آثاری از آتن، مصر، سومر (اور)، آشور (نینوا)، چین و آثار هنر اسلامی.
بخش های مختلف موزه
بخش های مختلف موزه عبارت اند از: نقاشی و تصویر، سکه و نشان (مدال)، آثار باستانی مصر، آسیای غربی ، یونان و روم، قرون وسطی و دوره های بعد، آثار باستانی شرقی، آثار پیش از تاریخ و رومی ـ بریتانیایی، آثار قوم شناختی. موزه بریتانیا به دلیل امکانات مالی، اشیایی کمیاب و عتیقه را از سراسر دنیا جمع آوری کرده است. بسیاری از این آثار حاصل کاوش هایی است که در بعضی از آن ها موزه مشارکت داشته است.
غنی ترین گنجینه هنر اسلامی
موزه بریتانیا غنی ترین گنجینه های هنر اسلامی (از قرن دوم هجری به بعد) را در زمینه های گوناگون و از سرزمین های مختلف اسلامی گردآورده است، از جمله نامه ای به زبان عربی بر روی پارچه که احتمالاً به اوایل قرن دوم تعلق دارد و نیز آثار کمیاب و کم نظیری از دوره عباسیان، فاطمیان مصر (قرن چهارم و پنجم)، ایوبیان شام (قرن ششم) و دوره های مختلف ایران و عثمانی، در رشته های فلزکاری، سفال، بلور و کاشی. بخش سکه های این موزه نیز مجموعه تقریباً کاملی از ادوار مختلف اسلامی است.
آثار هنری کهن ایران
...

پیشنهاد کاربران

بپرس