مومباسا

دانشنامه عمومی

مومباسا دومین شهر پرجمعیت کنیا به حساب می آید و مرکز صنعت گردشگری در ناحیه ساحلی است.
این شهر حدود ۷۲۷٬۸۴۲ نفر جمعیت دارد و در جزیره کوچک مومباسا قرار دارد که توسط پل نیالی، راه ماکوپا که از میان آب می گذرد و سرویس قایق لیکونی به سرزمین اصلی متصل است.
ساکنان اصلی شهر را مسلمانان میجیکندا و سواحلی تشکیل می دهند. [ ۱] [ ۲]
در ۲۸ نوامبر ۲۰۰۲، انفجار یک ماشین بمبگذاری شده در یک حمله انتحاری در هتل پارادیس ( با مالکیت اسرائیلی ) سه شهروند اسرائیلی و ده کنیایی را کشت.
دانشگاه فنی مومباسا که سی و سومین دانشگاه برتر کنیاست[ ۳] در این شهر واقع شده است.
• سیاتل، واشینگتن، ایالات متحده آمریکا
• هونولولو، هاوایی، ایالات متحده آمریکا[ ۴]
عکس مومباساعکس مومباساعکس مومباساعکس مومباساعکس مومباسا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

مومْباسا (Mombasa)
مومْباسا
بندر صنعتی و مرکز گردشگری کنیا، با ۷۱۲,۶۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳). اوگاندا و تانزانیا نیز از این بندر استفاده می کنند. در جزیرۀ مومباسا و نزدیک سرزمین اصلی کنیا واقع شده است. جزیرۀ مومباسا با جادۀ موکاپا به سرزمین اصلی مرتبط است. علاوه بر جهانگردی، صنعت مونتاژ خودرو دارد. تاجران عرب در قرن ۱۱م آن را بنا کردند و تا قرن ۱۶ مرکز مهم تجارت برده و عاج بود. قلعۀ عیسی مسیح، یکی از قدیمی ترین ساختمان های شهر، را پرتغالی ها بنا کردند، که اکنون به موزه تبدیل شده است. پرتغالی ها در ۱۴۹۸م به مومباسا وارد شدند، ولی واسکو دو گاما، کاشف پرتغالی، با استقبال دوستانه ای رو به رو نشد. پدرو کابرال در ۱۵۰۰ و فرانسیشکو دِ آلْمِیْدا، اولین نایب السلطنۀ پرتغالی هند، در ۱۵۰۵ مومباسا را غارت کردند. سربازان پادشاه عَمان در ۱۶۹۸ بندر مزبور را اشغال کردند. در ۱۸۴۰ جزو قلمرو سلطان زنگبار شد و در ۱۸۹۵به اجارۀ بریتانیا درآمد. از ۱۹۰۵ـ۱۹۰۷ مرکز تحت الحمایگی افریقای شرقی بریتانیا و در ۱۹۲۰ مرکز تحت الحمایگی بریتانیایی کنیا بود. از ۱۸۹۵ تا ۱۹۶۳ رسماً به زنگبار تعلق داشت و در همان سال به کشور تازه استقلال یافتۀ کنیا واگذار شد. مومباسا در قرن ۲۰ به سرعت رشد کرد.

پیشنهاد کاربران

بپرس